به گزارش ایسنا، نجیب میقاتی، نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان خاطرنشان کرد: ما به ناظران بینالمللی آتشبس، پیامی واضح و آشکار درخصوص لزوم توقف نقضها و عقبنشینی کامل نیروهای ارتش اسرائیل از اراضی اشغالی لبنان ارسال کردیم.
بر اساس گزارش شبکه خبری المنار، میقاتی در ادامه افزود، پایبندی به قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت تنها جزو مسؤولیتهای لبنان نیست بلکه طرف اسرائیلی نیز باید به آن متعهد باشد.
نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان همچنین تصریح کرد: ما نسبت به تداوم نقض توافق آتشبس از سوی اسرائیل هشدار دادیم چرا که این امر، تمامی این توافق را در معرض قرار میدهد؛ موضوعی که به عقیده من هیچکس تمایلی به آن ندارد.
وی ادامه داد: آنچه امروز ضروری است عمل کردن به تعهدات بینالمللی و تضمین برقراری ثبات در منطقه است.
میقاتی همچنین خاطرنشان کرد: لبنان به پشت سر گذاشتن بحرانهای کنونی از طریق همکاری و اقدام مشترک امیدوار است. مرحله آتی مستلزم انتخاب رئیس جمهور جدید برای تنظیم حیات سیاسی و بازگرداندن فعالیت نهادها است.
وی در ادامه گفت: سرنوشت ما این است که همراه یکدیگر با مشکلات روبهرو شویم و دست در دست هم برای غلبه بر بحرانها تلاش و همکاری کنیم.
نجیب میقاتی در پایان خواستار یکپارچهسازی تلاشها جهت ایجاد آیندهای بهتر برای لبنان شد.
نخستوزیر موقت لبنان دوشنبه به «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا که به بیروت سفر کرده است، گفت: ادامه نقضها و صحبت درباره قصد اسرائیل برای تمدید مهلت ۶۰ روزه کاملا غیر قابل قبول است.
وی مجددا خواستار توقف نقض توافق آتشبس و توقف حملات به شهرهای جنوبی، تخریب سیستماتیک منازل و تأسیسات و نقض حریم هوایی لبنان توسط رژیم صهیونیستی شد.
در ۲۷ نوامبر، توافق آتشبس میان حزبالله و ارتش رژیم صهیونیستی وارد مرحله اجرایی شد. این توافقنامه، اشغالگران اسرائیلی را موظف میکند که ظرف ۶۰ روز از لبنان خارج شوند تا نیروهای ارتش لبنان در امتداد مرزها مستقر شوند.
پیشتر «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان رسماً خواهان برگزاری نشست پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور این کشور شد.
طبق این درخواست نبیه بری، نشست مذکور ۱۱ صبح روز پنجشنبه (نهم ژانویه) بیستم دیماه برگزار خواهد شد.
در بحبوحه تشدید تنشهای روزافزون میان رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان، درخواستهای آمریکایی و بینالمللی برای پر کردن خلأ رئیسجمهور در لبنان نیز مجددا آغاز شده است؛ این درخواستها در مرحله بسیار حساس و پیچیدهای مطرح شده که طی آن بیروت با نوعی اختلاف و دودستگی سیاسی مداوم و نیز بحران وخیم اقتصادی و اجتماعی مواجه است که با وضعیت جنگی تشدید یافته است.
از زمان پایان دوره میشل عون، رئیس جمهور پیشین لبنان، این کشور از خلأ ریاست جمهوری رنج میبرد.
علیرغم تلاشهای صورت گرفته در راستای توافق بر سر انتخاب رئیس جمهور جدید، لبنان شاهد تشدید اختلافات سیاسی بوده است که این امر مانع از توافق بر سر آن شده است.
پس از گذشت ۲ سال از خلأ ریاست جمهوری، لبنان همچنان با چالشهای زیادی مواجه است و فقدان اجماع سیاسی مانع از تلاشها برای ازسرگیری فعالیت نهادها شده است و این امر موجب عجز و ناتوانی مداوم موسسات در رفع نیازهای شهروندان لبنانی شده است.
ناتوانی در انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان تاکنون به دلیل نزاعهای سیاسی شدید بوده است، بهطوریکه گروهی از احزاب که برای دستیابی به این پست، به رقابت میپردازند، مانع از اجماع بر سر یک نامزد واحد یا توافق برای برگزاری یک جلسه انتخاباتی شدهاند.
پیش از این، «میشل عون» رئیس جمهور سابق لبنان در مصاحبهای با شبکه ماهوارهای «OTV» اظهار کرد: ابهامی در پرونده ریاست جمهوری این کشور وجود دارد چراکه تا این لحظه هیچ نامزدی از اکثریت برخوردار نیست و همه به نمایندگی از سفرا و کشورها صحبت میکنند و در عین حال مدعی هستند که مواضع خود را بیان میکنند، این ابهام ممکن است موجب به تعویق افتادن جلسه نهم ژانویه شود.
میشل عون در ادامه تاکید کرد که موافق به تعویق افتادن این جلسه نیست و جلسات باید به صورت متوالی برگزار شوند.
انتهای پیام
نظرات