دکتر الهام عتباتی با بیان اینکه هوای سرد به تنهایی باعث ایجاد و عود بیماری روماتیسم نمیشود، اظهار کرد: در فصل سرما با توجه به کاهش سطح ایمنی بدن، تهویه کمتر فضاها و بسته بودن پنجرهها، شیوع و انتقال بیماریهای ویروسی میتواند افزایش یابد که این امر در نهایت میتواند زمینهساز عود بیماریهای روماتیسمی باشد.
وی خاطرنشان کرد: وجود بیماری روماتیسمی در افراد مبتلا و داروهایی که مصرف میکنند، آنها را مستعد بیماریهای ویروسی میکند، بنابراین عفونت میتواند عود بیماری را برای آنها در پی داشته باشد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به این گروه از بیماران توصیه میشود، که در اواخر شهریور ماه اقدام به تزریق واکسن کنند تا از خطر ویروسها در امان باشند؛ چراکه ریسک ابتلای آنها بیشتر از سایر افراد است.
دکتر عتباتی اضافه کرد: مصرف مرتب دارو، مایعات و ویتامینها، جزء اصول اولیه در جهت کنترل و درمان بیماریهای روماتیسمی است که باید مورد توجه بیماران باشد.
عضو هیأت علمی گروه روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه احتمال ابتلا به بیماریهای ویروسی در افراد روماتیسمی زیاد است، لذا، این بیماران از قرار گرفتن در محیط های شلوغ جداً خودداری کرده و بهتر است، در ماههای سرد سال که از منزل خارج میشوند، یا در مکانهایی که ازدحام جمعیت زیاد است، حتما از ماسک استفاده کنند.
به گزارش وبدا، وی با اشاره به این باور عمومی، که سرما در بیماران روماتیسمی باعث درد مفاصل میشود، افزود: حتی برخی افراد که مبتلا به بیماری روماتیسمی نیستند هم ممکن است قرار گرفتن در سرما، آنها را دچار درد مفاصل کند، چون در هوای سرد، گیرندههای سرمایی بدن، توسط هوا تحریک میشود و دردهای مزمن افزایش مییابد، لذا به افرادی که مشکلات استخوانی دارند، توصیه میشود حتما مفاصل خود را گرم نگه دارند.
انتهای پیام
نظرات