• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۹ / ۱۶:۰۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 99041813895
  • خبرنگار : 71191

کارشناسان «بنیاد پژوهش آلمان» در دو محوطه تاریخی خراسان جنوبی

کارشناسان «بنیاد پژوهش آلمان» در دو محوطه تاریخی خراسان جنوبی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی خبر داد: بنیاد پژوهش آلمان (DFG) با همکاری و هماهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی محوطه‌ی باستانی "کله کوب" سرایان و "فلزگری باستان" در "خوسف" را مطالعه می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، حسن رمضانی با بیان این‌که محوطه «کله کوب» در سال ۱۳۸۶ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده و به منظور جلوگیری از تخریب آن در سال ۱۳۸۷ تعیین حریم شده است، ادامه داد: بر اساس مطالعات و پژوهش‌های باستان شناختی که تاکنون در خصوص این محوطه صورت گرفته، قدمت آن مربوط به اواخر دوران نوسنگی تا عصر مفرغ است و یکی از آثار دوران پیش از تاریخ در خراسان جنوبی محسوب می شود.


وی با بیان این‌که محوطه کله کوب تا قبل از ثبت در فهرست آثار ملی به دلیل فعالیت‌های کشاورزی، آسیب زیادی دیده و بخشی از آن تخریب شده، افزود: به همین دلیل انجام کاوش‌های باستان شناختی و انتشار نتایج این کاوش‌ها را ضروری است.


او با اشاره به انجام دو فصل کاوش در این محوطه در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به سرپرستی حسین عزیزی خرانقی از اعضای هیات علمی پژوهشکده باستان شناسی، ادامه داد: در این فصل پژوهشگر اصلی مطالعات فلزگری باستان در حوزه شهرستان خوسف، امید عود باشی و پژوهشگر اصلی کاوش‌های باستان شناسی در محوطه کله کوب سرایان حسین عزیز خرانقی معرفی شده‌اند.
 

وی به انجام بخشی از مطالعات آزمایشگاهی این محوطه در کشور ژاپن در دو فصل گذشته اشاره کرد و افزود: در جریان بررسی های باستان شناسی که در سال ۱۳۹۲و ۱۳۹۳ در شهرستان خوسف به سرپرستی حسین صدیقیان انجام شد، ۲۳۸ اثر باستانی شناسایی شد که در این بین تعدادی معادن باستانی نیز بود که وجود آنها حاکی از پیشینه طولانی استحصال فلزات از مواد معدنی در استان خراسان جنوبی است.
 

رمضانی گفت: در این معادن شواهدی از معدن کاری، بقایای کوره‌های ذوب فلز و سرباره های فلزات موجود است که تاکنون تحقیقاتی که در برگیرنده مطالعات آزمایشگاهی باشد در آنها انجام نشده است.
 

بنیاد پژوهش آلمان(DFG)  یک نهاد دانش بنیان است که با بیش از نود سال سابقه بزرگترین موسسه غیر دولتی حامی پژوهش در این کشور است. رسالت اصلی این بنیاد فراهم کردن حمایت‌های پایدار از پژوهشگران جوان، میان رشته ای سازی علوم و تسهیل در برقراری ارتباط میان رشته های مختلف پژوهشی است. اعضای بنیاد پژوهش آلمان را دانشگاه ها، موسسات پژوهشی غیردانشگاهی، انجمن های علمی و فرهنگستان های علوم تشکیل می دهند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha