محمدباقر حاجکاظمی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با شیوع تب کریمه کنگو در دو سطح روستایی و شهری همچنان ادامه دارد و در این میان شهروندان بیشترین نقش را ایفا میکنند، اظهار کرد: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک بوده و از طریق گزش کنهها و تماس انسان با بافت و خون دامهای آلوده منتقل میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ موردی مبنی بر وقوع تب کریمه کنگو در حوزه دامپزشکی در استان زنجان گزارش نشده است، افزود: برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افرادی که با دام سر و کار دارند باید نکات بهداشتی را مد نظر قرار دهند و از تماس با کنه و یا دامهایی که به صورت غیر مجاز کشتار شده، خودداری کنند.
این مسئول با تاکید بر اینکه شهروندان، گوشت را تنها از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند، تصریح کرد: در حال حاضر بیماری تب کریمه کنگو در استان توسط اکیپهای دامپزشکی در حال پایش بوده و شهروندان در صورت مشاهده هرگونه ذبح دام خارج از کشتارگاه و عرضه گوشت بدون برچسب دامپزشکی در مراکز عرضه و قصابیها، مراتب را با شماره ۱۵۱۲ در میان بگذارند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان در رابطه با اقدامات ادارهکل دامپزشکی استان در راستای مقابله با تب کریمه کنگو، ادامه داد: نظارت مستمر بر مراکز عرضه گوشت، تشدید نظارتهای این ادارهکل در فصول گرم سال، برخورد با متخلفان و افرادی که کشتار غیرمجاز انجام میدهند، آموزش و اطلاعرسانی به کارکنان کشتارگاهها و میادین دام، سلاخان و قصابان، از جمله اقدامات این ادارهکل در راستای مقابله با تب کریمه کنگو است.
حاجکاظمی با بیان اینکه در راستای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در استان، کشتارگاههای سنتی تعطیل شدند و انتقال کشتار به کشتارگاههای صنعتی از اقدامات اساسی و مطلوب ادارهکل دامپزشکی به شمار میرود، زیرا اگر لاشههای کشتار شده ۲۴ ساعت در سردخانه نگهداری شود، عامل تب کریمه کنگو، تب مالت و بسیاری از بیماریها غیرفعال میشود، خاطرنشان کرد: قابل ذکر است شهروندان زنجانی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری، راههای انتقال آن و غیره با شماره ۱۵۱۲ تماس بگیرند.
انتهای پیام
نظرات