به گزارش ایسنا، در این آیین،حجتالاسلام و المسلمین شهیدی - رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران - گفت: با توجه به وضعیت موجود در کشور که شیوع ویروس کرونا اجرای برنامههای تیلیغی را با مشکلاتی مواجه کرده است تلاش کردیم در راستای تقدیر از مروجان فرهنگ ایثار و شهادت جشنواره سرخ نگاران را برگزار کنیم.
وی افزود:شهدا با خون خودشان ضمن دفاع از کشور،فرهنگ ایثار و شهادت را برای ما به یادگار گذاشتند و ما هم باید این فرهنگ را با شیوههای مختلف در جامعه ترویج کنیم.
در بخش دیگر این جشنواره،حجتالاسلام کاویانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن ارائه گزارشی از سیر برگزار جشنواره سرخ نگاران گفت: بعد از فراخوان ارسال اثر،۴۵۰۰ اثر توسط دبیرخانه جشنواره واصل شد و از این تعداد ۱۰۷۰ اثر به مرحله داوری رسیدند و در نهایت پنج نفر در بخشهای مختلف حائز رتبه شدند.همچنین سه اثر بینالمللی نیز حائر تقدیر شناخته شدند.
کاویانیراد یادآور شد:۳۰ نوقلم از ۳۰ استان نیز در مورد تقدیر قرار گرفتند.
در ادامه این آیین،سوقندی مشاور وزیر ارشاد گفت: شعار این جشنواره، (ادبیات ایثار و شهادت؛ محور توسعه فرهنگی) محور حرکت را در گام دوم انقلاب به خوبی تبیین کرده است.
وی ادامه داد:ادبیات در هر فرهنگی نه تنها محور توسعه فرهنگ، بلکه محور توسعه همه بخشهای جامعه است بنابراین جشنواره سرخنگاران که به موضوع کتاب به عنوان مادر فرهنگ میپردازد، آینده درخشانی خواهد داشت. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت کامل خود را از این جشنواره اعلام میکند.
وی با بیان اینکه امر توسعه باید سه نظام اطلاعات، ارتباطات و فناوری را با یکدیگر هماهنگ کند، گفت: امروزه کتاب نیز به عرصه چند رسانهای راه پیدا کرده و به عنوان یک حامل فرهنگ مکتوب، جای خود را در میان آثار دیجیتال صوتی و … پیدا کرده است. در نظام اطلاعات «کتاب» نشاندهنده عقلانیت جامعه است. جامعه وقتی تهدید میشود که از عقلانیت فاصله بگیرد.
سوقندی یادآور شد: متأسفانه در عرصه بهرهبرداری و بهرهوری از کتاب به عنوان نماد عقلانیت، فاصله زیادی با آنچه باید باشد، داریم و در این زمینه ضروری است که برنامههای مخاطبمحور تولید کنیم. امیدوارم برگزاری جشنواره سرخنگاران، آغازگر ادبیات جدیدی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باشد چرا که ایثار و شهادت هم مبتنی بر فرهنگ ملی و هم مبتنی بر فرهنگ مذهبی ما است.
امیر سرتیپ محمدرضا فولادی رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در این آیین که با رونمایی از کتابت قرآن هنرمند شهید ارتشی؛ شریف اشراف همزمان شده بود، گفت: شریف اشراف سال 1316 در دیار اهل فضل و هنر؛ شیراز، به دنیا آمد. پس از اخذ دیپلم وارد دانشکده افسری تهران شد.در سال 1338 با درجه ستوان دومی فارغالتحصیل شد. پویایی و علاقهاش به پیشرفت باعث شد تا پس از گذران دوره و آزمون زبان انگلیسی جهت تکمیل دانش حرفهای، عازم آمریکا شود و دوره تکاوری کوهستان (رنجر)، نیز چتربازی مقدماتی و عالی را با درجه ممتاز طی کند. وی در سال 1339 و پس از بازگشت به وطن، ازدواج کرد و به عنوان دانشیار دانشکده افسری در شیراز مشغول به خدمت شد و به تدریس اسلحه شناسی پرداخت.
وی ادامه داد: سفر به قم در هر پنجشنبه و زیارت کریمه اهل بیت حضرت معصومه (س) برایش مقدمه کتابت نور شد و در یکی از پنجشنبههایی که به زیارت میرفت، علاوه بر زیارت، به بازدید موزه آستان مقدس رفت و قرآنهای خطی و زیبا را دید و همانجا به پیشنهاد همسرش، تذهیب کلامالله مجید را آغاز کرد و 10 سال به طول انجامید. در این دوران بارها اشاره کرده که با پایان کتابت قرآن کریم، جام عمرش به آخر میرسد.در سال 1357 و به دنبال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، به فرماندهی پادگان (06) تهران منصوب و سپس معاون لشکر 21 حمزه سیدالشهدا شد. با آغاز فتنه و غائله ضد انقلاب در کردستان، داوطلبانه عازم آنجا شد و در منطقه سردشت به هدایت و فرماندهی نیروها پرداخت.
سرانجام روز دهم آبان هزار و سیصد و پنجاه و هشت و دوماه پس از پایان کتابت قرآن؛ در محور بانه و طی درگیری سخت با ضد انقلاب تا پای جا ایستاد و به ضرب گلولههای متعدد، شهید شد.
در این مراسم همچنین دلبری - معاون اجرایی مجمع تقریب مذاهب - گفت: توسعه فرهنگ ایثار و شهادت به مولفههای زیادی بستگی دارد. برای توسعه همه جانبه ابتدا باید شناخت درستی از این فرهنگ داشته باشیم و سپس اقدامات و راهکارها را بر اساس این شناخت به کار بگیریم.
وی ادامه داد:توجه این جشنواره به بخش بینالملل میتواند ما را در راستای ترویج فرهنگ ایثار وشهادت در بین کلتهای علاقهمند یاری کند و آثار رسیده به جشنواره از کشورهای دیگر نشان از این موفقیت دارد و ما آمادگی خودما را برای همکاری با این جشنواره در دورههای بعدی اعلام میکنیم.
در این آیین، سرود «فصل عاشقی» نیز رونمایی شد. نماهنگ این اثر موسیقایی که به ایثار اجتماعی مربوط میشود و علیرضا بهرامی آن را سروده است، قرار است با خوانندگی حسامالدین سراج و فاضل جمشیدی و دکلمه مجید مظفری، همزمان با عید سعید فطر از صدا و سیما پخش شود. این اثر هنری به کادر درمانی که جان خود را برای مقابله با کرونا به خطر انداختهاند، تقدیم شده است.
علیرضا بهرامی به نمایندگی از هنرمندان و عوامل نماهنگ «فصل عاشقی» در سخنانی در مراسم امروز گفت: به هر حال، وقتی تحولی ولو جبری در جامعه شکل میگیرد، همواره پیشگامان و پیشقراولانی هستند که موقعیت خود را در مواجهه با وضعیت جدید به خطر میاندازند تا از کیان خود محافظت کنند. روز گذشته رسما اعلام شد که بی از یکصد نفر از کادر درمانی ما در مواجهه با ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند و بیش از 700 نفر هم به بیماری کووید19 مبتلا شدهاند؛ یعنی ما بیش از 100 شهید و حدود 800 جانباز در جبهه سلامت داشتهایم.
او افزود: در برابر مجاهدت کسانی که سرمایهی عزیز جان و سلامت خود را بهخاطر مردمشان به خطر انداختهاند، گروه هنرمندانی که بنده عضو کوچک آنها هستم، یعنی فاضل جمشیدی، مجید مظفری، حسامالدین سراج، محسن غلامی و گروه نوازندگان و تولید کلیپ، خواستیم که سهم خود را در قبال این از خود گذشتگی ایفا کرده باشیم. هرچند در شرایط کرونایی و ماه رمضان و نیز تنگی زمان، کار دشواری بود اما به هر حال، با این نیت، شکر خدا به نحو احسن به انجام رسید.
بهرامی در پایان تاکید کرد: امیدوارم قدر هنرمندانی را بدانیم که در همه حال، جامعه را تنها نگذاشتهاند و باری از مردم و مملکتشان را به دوش میکشند.
************
اسامی برگزیدگان و تقدیرشوندگان به شرح زیر است:
بخش داستان بزرگسال
«صادق کرمیار»، نویسنده برگزیده برای کتاب «مستوری» از انتشارات «کتاب جمکران»
«خدیجه بازوند»، نویسنده شایسته تقدیر برای کتاب «علویه نرگس» از انتشارات «ستاره ها»
بخش داستان کودک و نوجوان
«مجید محبوبی»، نویسنده برگزیده برای کتاب «پل جغاتو» از انتشارات «به نشر»
«حسین شکربیگی»، نویسنده برگزیده برای کتاب «سبز، سرخ، سفید» از انتشارات «سوره های عشق»
«رفیع افتخار»، نویسنده شایسته تقدیر برای کتاب «تپش» از انتشارات «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان»
بخش مستند نگاری
«سعیده زراعتکار»، نویسنده برگزیده برای کتاب «حسرت یک آغوش» از انتشارات «ستاره ها»
«سعید علامیان»، نویسنده شایسته تقدیر برای کتاب «دارساوین» از انتشارات «سوره مهر»
«محمدحسین ولی پور زرومی»، نویسنده شایسته تقدیر برای کتاب «فاتحان فاو» از انتشارات «سرو سرخ»
«حسن و حسین شیردل»، نویسندگان شایسته تقدیر برای کتاب «شیری شبیه آهو» از انتشارات «سوره مهر»
«مریم السادات زکریایی»، نویسنده شایسته تقدیر برای کتاب «جاده گیلی گادر» از انتشارات «انجمن سپاس»
بخش پژوهش
زنده یاد «هادی نخعی»، نویسنده برگزیده برای کتاب «و عراق طبس تا سنندج (تهاجم ها و بحران های درون گذار» از انتشارات «مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس»
بخش بین الملل
«عبدالمجید حیدری و محمد علی خرمی»، نویسندگان برگزیده برای کتاب «جنگ نفت کش ها (نبرد دریای ایران و عراق) از انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
«حجت الاسلام علی کارشناس»، نویسنده شایسته تقدیر برای کتاب «پژوهشی تطبیقی در فقه مقاومت» از انتشارات «زمزم هدایت»
«گلعلی بابایی»، نویسنده شایسته تقدیر برای کتاب «گردان نهم» از نشر «بیست و هفت»
بخش نویسندگان جانباز
«رمضانعلی کاووسی»، نویسنده شایسته تقدیر برای کتاب «سهم من از عاشقی» از انتشارات «سوره مهر»
«غلامحسین صفاری»، نویسنده شایسته تقدیر برای کتاب «آرام نگیریم» از انتشارات «موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»
بخش خانواده شهدا
تقدیر از خانواده شهید «اشراف» برای کتابت قرآن مجید به قلم شهید سرلشگر «شریف اشراف»
بخش نویسندگان شایسته تقدیر نوقلم بر اساس استان:
«اسماعیل وکیل زاده» برای کتاب «پرستوهای غریب» از استان آذربایجان شرقی
«فخری مصری» برای کتاب «صدای پای سردار» از استان آذربایجان غربی
«الهام عبدالعلی اوغلی» برای کتاب «یک خط» از استان اردبیل
«فاطمه علی پور دهاقانی» برای کتاب «سرباز ولایت (نگاهی به اندیشه های شهید سردار قاسم سلیمانی)» از استان اصفهان
«انسیه معماریان» برای کتاب «عاشقانه های یک مادر» از استان البرز
«بتول میرزایی» برای کتاب «شوق وصال» از استان ایلام
«محراب بنافی» برای کتاب «از شلمچه تا تکریت عراق» از استان بوشهر
«معصومه حسینی» برای کتاب «سمفونی درد» از استان تهران
«هاجر پورواجد» برای کتاب «آبادان ۳۵۱ روز» از شهرستان های استان تهران
«کوروش صادقی چلیچه» برای کتاب «اندرز نیکو» از استان چهارمحال و بختیاری
«صدیقه بهاری» برای کتاب «چهل سردار» از استان خراسان شمالی
«عفت طوفی» برای کتاب «همیشه معلم مایی» از استان خراسان جنوبی
«طیبه وزیری» برای کتاب «ایثارنامه» از استان خراسان رضوی
«رقیه آذرنگ» برای کتاب «عصمت» از استان خوزستان
«سیده الهه موسوی» برای کتاب «جنگ به روایت لبخند» از استان زنجان
«علیرضا کلامی» برای کتاب «حسرت یک پلاک» از استان سمنان
«یونس اربابی قلعه نو» برای کتاب «سجده در ام الرصاص» از استان سیستان و بلوچستان
«مریم شیدا» برای کتاب «پشت در بهشت» از استان فارس
«محمد رسول ملاحسنی» برای کتاب «یادت باشه» از استان قزوین
«علیرضا صداقت» برای کتاب «دیدار در معراج» از استان قم
«شیلان آویهنگی» برای کتاب «فهمیده در کردستان» از استان کردستان
«الهام اسلام پناه» برای کتاب «زورکی خندیدیم» از استان کرمان
«نسرین مومنی» برای کتاب «سلول افضلیه» از استان کرمانشاه
«وجیهه خوشحال» برای کتاب «احمد و جواد در اهواز» از استان گیلان
«خدایار آزادی» برای کتاب «جمهوری هراس» از استان لرستان
«زینب بابکی» برای کتاب «جنگ فرخنده» از استان مازندران
«پرستو مختار» برای کتاب «ریحانه» از استان مرکزی
«زهرا نوری بشاگردی» برای کتاب «دامادی خوبان» از استان هرمزگان
«فاطمه حجه فروش» برای کتاب «قاصدک عشق» از استان همدان
«مصطفی زمانی فر» برای کتاب «سالار تکریت» از استان یزد
انتهای پیام
نظرات