• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۵:۰۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99020604134
  • خبرنگار : 30054

چگونه همسران در دوران کرونا در خانه وقت بگذرانند؟

چگونه همسران در دوران کرونا در خانه وقت بگذرانند؟

دکتر یاسر دادخواه در مورد وقت گذرانی همسران در خانه گفت: در خانه ماندن در زمان شروع کرونا فرصت با هم بودن را در خانواده را ایجاد کرد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام مشاورانه؛ در ادامه به بررسی وقت گذرانی در خانه و روابط بین اعضای خانواده می‌پردازیم.

وقت گذرانی همسران در خانه

 عدم آموزش لازم و آمادگی برخی از خانواده‌ها و نداشتن فعالیت‌های مشترک سبب بروز اختلاف در خانواده شده است. حال در این میان برخی خانواده‌ها با افسردگی همسر و یا وسواس و اختلالات این چنینی مواجه شده‌اند.

مرز بین صمیمیت و استقلال

بعضی از زن و شوهرها بخصوص آن‌هایی که چند سال از ازدواج‌شان گذشته لحظات با هم بودن در خانه را به گونه‌ای کاملا مستقل از هم تجربه می‌کنند. در واقع می‌توان گفت این افراد به جای این که همسر یکدیگر باشند بیشتر به همخانه بودن شباهت دارند.

در مقابل عده ای از متاهلین بخصوص آن هایی که تازه ازدواج کرده اند هیچ مرزی برای استقلال و تنفس شخصی هم قائل نبوده و در همه حال و همه کار تمایل دارند با هم باشند.تعبیر کردن دایره حریم خصوصی و امنیت همسر به بی توجهی یا حس غریبه بودن با او باعث تنش، احساس خفگی و نارضایتی زوجین خواهد شد.

در واقع درست است که همسران در زمینه های مختلف زندگی قرار است با یکدیگر شریک و سهیم باشند اما درهم تنیده شدن بیش از حد و نداشتن مرز ( چه از طریق بازی قدرت و چه خودخواسته ) مشکل ساز می شود. توجه داشته باشید که معنای عشق و دوست داشتن همین توجه به ارزش ها و خواسته های یکدیگر در کنار وجوه شیرین و مشترک یکدیگر است.

باهم بودن، برنامه مشترک همسران در دوران کرونا

اول از همه به دوران نامزدی و اوایل ازدواج خود فکر کنید که چه کارهای مشترکی برای انجام دادن داشتید و  از آن لذت می بردید. اگر اکنون به دلیل وجود مشغله ی کاری و تربیت فرزندان آن برنامه ها را از زندگی خود حذف کردیده می توانید با مرور خاطرات دوباره به آن حال و هوا برگردید.

یک برگه بردارید و لیستی از کارهایی که دلتان برای انجام دادنش با همسرتان تنگ شده تهیه کنید. زمان هایی که هر دو وقت کافی دارید را نیز مشخص کنید. می توانید یک الی چند روز در هفته را به انجام این فعالیت مشترک اختصاص دهید. هدف از انجام این تمرین افزایش صمیمیت و شور و شوق رابطه تان نیز است. تکالیف سخت گیرانه باعث تنش بیشتر می گردد. بنابراین در انجام فعالیت مشترک تنوع به خرج دهید و هفته های بعد لیست خود را کمی تغییر دهید. با هم بودن را در اولویت قرار دهید.

توجه داشته باشید که این لیست، یک لیست باج گیرانه نبوده و موضوعاتی که در آن تعارض یا اختلاف دارید را به آن وارد نکنید.

کم حوصلگی و تنش های میان همسران در دوران کرونا

کم حوصلگی ناشی از طولانی شدن این ایام و البته اجباری بودن این دوره، اضطراب ناشی از ترس از مبتلا شدن خود و اطرافیان مان به کرونا و همچنین مشکلات ناشی از بی کاری و فشار اقتصادی ممکن است در روابط زوجین تاثیر منفی بگذارد.

در روزهای عادی که زن و شوهر ساعاتی را به فعالیت های اقتصادی، تفریحی و تحصیلی مشغول و در اجتماعات بزرگ تر حضور داشتند مسلما فشار روحی کمتری را متحمل می شدند.

در شرایط روحی پرفشار معمولا افراد به طریق مختلف اضطراب خود را بروز می دهند.

مکانیزم جابه جایی به انتقال فشار عصبی از موضوع اصلی به فرد یا موضوع کم خطرتر اطلاق می گردد.

به عنوان مثال مردی که بیرون از خانه و در محل کار توسط رئیس خود تحقیر شده، خشم ناشی از این تحقیر را با بدخلقی و دعوا البته به صورت ناآگاهانه به همسر خویش انتقال می دهد.

در شرایط فعلی نیز ممکن است والدین خشم ناشی از بی کاری و فشار اقتصادی را روی یکدیگر یا فرزندان جابه جا کنند.

توصیه های طلایی ویژه همسران در روزهای کرونایی

· توجه داشته باشید که صحبت کردن درخصوص ریشه پنهانی اضطراب تان، ترس ها و کم حوصلگی تان با یکدیگر تا حد زیادی از این فشار و تنش درونی کم می کند و به افزایش صمیمیت نیز منجر می شود.

صحبت کردن در این شرایط باید با آرامش آغاز شود و با درک و همدلی همراه باشد تا به نتیجه ای مثبت یعنی حل مسئله بیانجامد.

· از غر زدن و بلند حرف زدن بپرهیزید.

· سعی کنید احساس درونی خود را با همسرتان در میان بگذارید در مقابل حرف های همسرتان نیز شنونده فعال باشید و از قضاوت دست بردارید.

·  موقتی دانستن این شرایط و تمرین ریلکسیشن و مراقبه در کاهش اضطراب تان بی تاثیر نیست.

· در صورت افزایش تنش درونی و شدت گرفتن مشکلات نیز می توانید از راهنمایی ها و کمک های تخصصی روانشناسان بهره گیرید.

· کمک کردن مردها در کارهای منزل از جمله آشپزی کردن با همسرشان نه تنها باعث افزایش فعالیت می گردد بلکه به یک تجربه‌ای شیرین نیز منجر می شود.

· خواندن کتاب هایی در زمینه بهبود مهارت های ارتباطی زوجین و انجام تمرینات آن نه تنها در دوران کرونا بلکه برای ادامه زندگی مشترک تان نیز سودمند خواهد بود.

· تفریحات مشترک هرچند ساده مانند بازی شطرنج و منچ یا بازی با فرزندان

.در عین حال تعادل را نیز رعایت کرده و به خلوت یکدیگر نیز احترام بگذارید.

آموزشهای خانواده و افزایش عشق به همسر در سایت مشاورانه برای شما فراهم شده است.

انتهای رپرتاژ آگهی