• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99012514106
  • خبرنگار : 50112

به بهانه بزرگداشت شب یوری؛

فضانوردی از ذهن آغاز می‌شود

فضانوردی از ذهن آغاز می‌شود

ایسنا/اصفهان شبِ یوری نام جشنی بین‌المللی است که دوازدهم آوریل هر سال برای بزرگداشت دو رخداد بزرگ و مجزا از هم در عرصه فضانوردی برگزار می‌شود و هدف آن جلب توجه مردم به فضا و ماموریت های فضایی و اولین سفر انسان به فضا است.

اولین شب یوری در سال ۲۰۰۱ میلادی به همت سه منجم آماتور «لورتا هیدالگو» و «جرج ت وایت ساید» و «تریش گارنر» برگزار شد و امروز در بیشتر کشور های دنیا مراسم شب یوری برگزار می شود.

چند سالی است که توجه منجمان ایرانی هم به شب یوری جلب شده و در کنار مراسمی که برای روز و هفته فضا برگزار می شود، شب یوری نیز به یکی از پرطرفدارترین مراسم نجومی در کشور تبدیل شده است. به همین مناسبت وبیناری به همت موسسه آموزشی نجوم کشور- آسمان سرای سها اصفهان و انجمن نجوم آیاز با حضور حامد حامدیان و محمدرضا رضایی دو فعال عرصه نجوم برگزار شد.

 یک فعال عرصه نجوم گفت: فضانوردی از ذهن آغاز می شود و چیزی که در نهایت به دست می آید، نگاه و باور به خود و تقویت ویژگی های جسمی و روحی در شخص است. 

به گزارش ایسنا، محمدرضا رضایی - نویسنده و مروج علوم و فناوری فضایی صحبت هایش را با طرح این پرسش که چه شد یوری اینگونه در تاریخ ثبت شد و برای یوری شدن چه باید کرد؟ آغاز و اظهار کرد: در حال حاضر شرایط برای فضانورد شدن آسان نیست و کسی که می خواهد فضانورد شود، باید از ویژگی های جسمانی و روحی مناسبی برخوردار باشد.

وی با بیان اینکه اگر قرار بود برای انتخاب فضانوردان قرعه کشی شود، از ۱۹۶۱ تنها حدود ۵۵۰ نفر و از حالا تا ۲۰۷۰ نیز حدود ۱۰ هزار نفر این شانس را خواهند داشت، اظهار کرد: برای فضانوردشدن حتی به قید قرعه نیز شانس کم است و فضانوردان راه سختی در پیش دارند.

برای فضانوردی باید ذهن را آماده کنیم

این فعال عرصه نجوم به علاقه مندان به فضانوردی توصیه کرد؛ فضانوردی از ذهن آغاز می شود و چیزی که در نهایت به دست می آید، نگاه و باور به خود و تقویت ویژگی های جسمی و روحی در شخص است .

رضایی، شروط اولیه برای رسیدن به این رویا را تحصیل در رشته فضانوردی اعلام کرد و گفت: پس از آن بر اساس فراخوان های پذیرش از سوی مراکز فضانوردی، تعداد محدودی بر اساس استانداردهای خاص انتخاب و به فضا اعزام می شوند.

وی در تعریف فضانورد گفت: بر اساس تعریف فدراسیون بین المللی هوانوردی، فضانورد کسی است که به فراسوی خط کارمن سفر کند. خط کار من ارتفاع صدکیلومتری از سطح دریاهای آزاد جایی بین فضا و زمین است.

این مروج علوم فضایی افرادی که به عنوان فضانورد به فضا سفر می کنند را به سه دسته کلی تقسیم کرد و گفت: هدایتگران که از بین خلبانان نیروهای ارتش انتخاب می شوند، سرنشینان حرفه ای که مهندسان پرواز و دانشمندان ماموریت هستد و مسافران که گردشگران فضایی هستند، این سه دسته را شامل می شوند.

وی ادامه داد: مراحل آموزش فضانوردان سه مرحله است که پس از اعلام فراخوان آموزش های عمومی، آموزش های تخصصی و در نهایت آموزش های اختصاصی داده می شود. آموزش عمومی آموزش های اولیه جسمانی و روانی، آموزش تخصصی یکسال کار با ابزارها و آموزش های اختصاصی برای ماموریت ها است.

این فعال نجومی افزود: برای آموزش شخص باید پس از بررسی شرایط اولیه که در وهله نخست انجام تست های اولیه است و مشخص می شود که آیا بر اساس معیارهای فضانوردی واجد شرایط هست یا خیر؟ در مرحله بعد دو آزمون روانشناسی انجام می شود و افراد از نظر ذهن و روانی بررسی می شوند و بعد وارد آزمون های پزشکی و سلامت و در نهایت مصاحبه شغلی انجام تا جایگاه و سمت مشخص شود.

شروط عمومی و اولیه فضانوردی

وی شروط اصلی فضانورد شدن را اینگونه اعلام کرد؛ داشتن شرایط شهروندی ضروری ترین مورد است، زیرا در حال حاضر کشورهای دارای این فناوری، فضانوردان را  از بین اتباع خود انتخاب می کنند که در حال حاضر کشورهای روسیه، امریکا و چین خودشان فضاپیما دارند و می توانند اعزام کنند. کانادا و ژاپن هم مراکز آموزش دارند و به کمک روسیه و امریکا اعزام می کنند و هند نیز تا چند سال آینده به این تکنولوژی مجهز می شود.

رضایی ادامه داد: فضانوردی هیچگونه محدودیتی جنسیتی ندارد و شرط سنی آن بین ۲۷ تا ۳۷ است اما مواردی استثناء نیز وجود داشته است. آشنایی کامل به زبان انگلیسی، داشتن سوابق تحصیلی کارشناسی در رشته های مهندسی و علوم پایه از دانشگاه های معتبر جهان و ۳ سال سابقه کار مرتبط و یا 10 هزار ساعت سابقه خلبانی و تجربه پرواز با جت نیز از دیگر شروط اصلی برای پذیرش است.

وی افزود: فضانوردان باید شنا را به صورت حرفه ای بلد باشند، چون آموزش ها در استخر است. حداقل شرایط جسمی نیز بر اساس استاندارد هوانوردی Jar-fcl ۳ class ۲ است.

رضایی در مورد شرایط جسمانی فضانوردان گفت: داشتن استخوان بندی سالم، سلامت دندان، سلامت قلب و گردش خون، بینایی و شنوایی بالا، نداشتن سوابق بیماری و عدم اعتیاد از موارد اصلی است.

  انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha