بر اساس گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رسولیان، اظهار کرد: به دلیل اهمیت تامین کالاهای مورد نیاز مردم برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا کمیته مزبور ذیل ستاد استانی مبارزه با کرونا با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی، دستگاههای نظارتی و اجرایی استان تشکیل شده است.
وی افزود: این کمیته وظیفه سیاستگذاری و بسترسازی برای افزایش تولید مواد ضد عفونیکننده و تجهیزات مورد نیاز مقابله با کرونا توسط واحدهای تولیدی زیر نظر سازمان صنعت، معدن و تجارت و دانشگاههای علومپزشکی، تعریف شبکه توزیع این مواد، تجهیزات و ساماندهی توزیع آنها در سطح بازار و نظارت بر قیمت کالاهای مورد نظر را برعهده دارد.
رسولیان بیان کرد: به دلیل اهمیت موضوع مقابله با کرونا، از ابتدای هفته تاکنون دو نشست کارگروه تعزیرات، دو نشست کارگروه تنظیم بازار و دو نشست با حضور صاحبان واحدهای تولیدی ملزومات پیشگیری از کرونا در استانداری خراسان رضوی برگزار شده است. نیازهای اولیه واحدهای تولیدکننده مواد و تجهیزات مقابله با کرونا توسط کمیته تامین، توزیع و نظارت بر توزیع کالاهای مورد نیاز مقابله با کرونا شناسایی شده که عمده نیاز آنها به ماده الکل است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: افزایش تولید الکل به منظور تامین نیاز واحدهای تولیدی مزبور، صدور مجوزهای جدید برای واحدهای تولیدی توسط دانشگاه علوم پزشکی، تسریع در شناسایی و ارزیابی تقاضاها و صدور مجوز برای متقاضیان راهاندازی واحدهای تولیدی در دستور کار قرار گرفته است. متقاضیان زیادی برای راهاندازی واحد تولیدی الکل در خراسان رضوی وجود دارند که در این راستا در هفته جاری پنج مجوز جدید برای متقاضیان در این زمینه صادر شده است.
مسئول کمیته تامین، توزیع و نظارت بر کالا برای مقابله با کرونا در خراسان رضوی گفت: افزایش شیفت کاری واحدهای تولیدی ملزومات مقابله با کرونا به ویژه تولید الکل، شناسایی واحدهای جدید متقاضی الکل و واردات این ماده از استانهای دیگر از مصوبات این کمیته است. در این کمیته مقرر شد دانشگاه علومپزشکی مشهد و خانه صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی نیازهای واحدهای تولیدی ملزومات مقابله با کرونا را شناسایی کنند تا این موارد در کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی که روز یکشنبه هفته آینده برگزار میشود مطرح و به سرعت برای تامین آن چارهجویی شود.
وی خاطرنشان کرد: کل تولیدات مربوط به ملزومات مقابله با کرونا در ابتدا در اختیار دانشگاههای علومپزشکی قرار میگیرد تا از طریق آنها نیازهای واحدهای درمانی، بیمارستانها و مراکز بهداشتی در زمینه کرونا تامین شود. در حال حاضر مواد شوینده و ضد عفونیکننده به وفور در سطح بازار خراسان رضوی وجود دارد، اما براساس ابلاغیه وزارت بهداشت، شبکه توزیع ملزومات پیشگیری و مقابله با کرونا توسط دانشگاههای علومپزشکی ایجاد میشود و این شبکه خواهد توانست نیاز مازاد بر مراکز بهداشتی و درمانی را در اختیار مردم قرار دهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: نظارت بر قیمت و توزیع مواد و تجهیزات مقابله با کرونا به صورت شبانهروزی از سوی بازرسان سازمان صنعت معدن و تجارت، مراکز بهداشت دانشگاههای علومپزشکی و تعزیرات حکومتی در سطح استان خراسان رضوی در حال انجام است. بازرسان به شدت با احتکار میوه و مواد و تجهیزات پیشگیری و مقابله با کرونا برخورد میکنند و مجاز هستند با دستور دستگاه قضا محل اختفای این کالاها را مهر و موم کنند.
مسئول کمیته تامین، توزیع و نظارت بر کالا برای مقابله با کرونا در خراسان رضوی تصریح کرد: طی هفته جاری بازرسان موفق شدند ۳۰ هزار لیتر الکل، ۱۰ هزار عدد ماسک و ۱۰۰ تن لیموترش که احتکار یا اختفا شده بود را کشف کنند. کالاهای مکشوفه و کالاها و تجهیزات مقابله با کرونا که در اختیار انبارهای تملیکی خراسان رضوی است، بلافاصله در اختیار دانشگاههای علومپزشکی قرار میگیرد و میوهها نیز با قیمت مصوب در بازار عرضه میشود.
وی بیان کرد: صادرات کالاهای مقابله با کرونا از جمله مواد شوینده و ضد عفونیکننده، ماسک و ژل ضد عفونیکننده و سایر ملزومات از مرزهای استان ممنوع شده است. آنچه جدا از مسایل اقتصادی در خراسان رضوی اهمیت دارد حفظ سلامت مردم است و در این راستا به منظور کاهش حضور مردم در اجتماعات و پیشگیری از ابتلای به کرونا برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم کالای بهاره بنا بر توصیه دانشگاه علومپزشکی در کل استان لغو شده است.
انتهای پیام
نظرات