خسرو قاضی زاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر ۴۵ رشته فعال صنایع دستی در کردستان وجود دارد که از این تعداد ۲۵ رشته ثبت ملی شده اند.
وی افزود: این صنایع دستی ثبت ملی شده رشته هایی همچون گلیم سنه، خراطی سنتی، شالبافی، نازک کاری، ارغوان بافی، روش ساخت پستک بانه، اروسی سازی، هنر رنگرزی گیاهی، مهارت در کلاش بافی، سفال گری سنتی و ... را شامل می شود.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان سپس با اشاره به اینکه امسال ۱۱ اثر صنایع دستی استان را برای دریافت مهر اصالت و نشان مرغوبیت کالای یونسکو معرفی کرده ایم، ادامه داد: هم اکنون ۱۰ اثر صنایع دستی استان کردستان دارای مهر اصالت و نشان مرغوبیت کالای یونسکو هستند که امیدواریم با انتخاب آثار ارسالی این تعداد افزایش یابد.
قاضی زاده وجود صنعتگران خبره در رشته های مختلف صنایع دستی استان را یکی از امتیازات مهم در این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: تا کنون ۱۳۹ اثر از آثار صنعتگران رشته های مختلف صنایع دستی کردستان، موفق به دریافت مهر اصالت و نشان مرغوبیت کالای ملی شده اند.
حضور هنرمندان کردستانی در 17 نمایشگاه صنایع دستی
سرپرست معاونت صنایع دستی استان گفت: در راستای حمایت از صنعتگران، هنرمندان و نیز اشاعه، توسعه و ترویج صنایع دستی استان، 35 نفر صنعتگر و هنرمند کردستانی، دست ساخته های خود را در 17نمایشگاه صنایع دستی سایر استانهای کشور به نمایش گذاشتند.
وی افزود: هنرمندان و صنعتگران استان در رشته های نازک کاری، کلاش بافی، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، گلیم بافی، البسه محلی، سراجی سنتی، چاپ باتیک و منبت چوب، در نمایشگاه های مختلف حضور یافتند.
قاضی زاده خاطرنشان کرد: در استان نیز 11 نمایشگاه صنایع دستی برگزار شده که تعداد 105 صنعتگر درون استانی بصورت رایگان در این نمایشگاهها مشارکت داشته اند.
انتهای پیام
نظرات