یادگار کریمی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بیش از هشت سال برای برگزاری این جایزه تلاش و پیگیری صورت گرفته است، اظهار کرد: در نخستین مرحله از برگزاری این جایزه محدودیتی برای زمان انتشار آثار ارسالی در نظر گرفته نشده و جایزه تنها ویژه کتاب خواهد بود و مقاله و آثاری از این دست را نمیتوان در آن راه داد.
وی یکی از اهداف این جایزه را بازگرداندن مرجعیت علمی مطالعات کردی به کردستان ایران برشمرد و بیان کرد: پذیرای آثار از سراسر دنیا و به زبانهای مختلف هستیم و محدود به داخل کشور نخواهیم بود.
رییس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان، ضمن اشاره به ساختار جایزه، عنوان کرد: رئیس جایزه به صورت حقوقی رئیس دانشگاه است و شورای سیاست گذاری، کمیته اجرایی و کمیته علمی نیز ساختار کلی این جایزه را تشکیل میدهند.
به گفته وی، آثار دریافتی در سه محور عمومی برای آثار ادبی به زبان کردی، تحقیقات و پژوهش زبان شناسی و بین رشتهای همچون جامعه شناسی، هنر و موسیقی قابل پذیرش خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه دریافت آثار تا ۲۰ بهمن ادامه دارد، عنوان کرد: با توجه به اینکه مرحله اول جایزه است و پیش بینی میشود آثار زیادی شرکت داشته باشند، از شرکت کنندگان میخواهیم ارسال آثار خود را به روزهای پایانی موکول نکنند.
کریمی با بیان اینکه مراسم جایزه قلم ههژار در فروردین ماه ۱۴۰۴ برگزار میشود؛ خاطرنشان کرد: علاقه مندان میتوانند آثار تالیفی، ترجمه و پژوهشی خود را در حوزههای ادبیات کُردی، پژوهشهای زبانشناختی، ادبی و بینرشتهای به دبیرخانه این جایزه ارسال کنند.
آیین اعطای جایزه «قلم ههژار» با هدف بزرگداشت مقام و شخصیت شاعر، مترجم و نویسنده نامدار کُرد ماموستا هژار برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات