به گزارش ایسنا، در فیلمی که این ستاد برای نخستین بار منتشر کرده، سردار سپهبد قاسم سلیمانی از دلایل راهاندازی ستاد بازسازی عتبات عالیات و آرزوهایش میگوید.
مکانهای مقدس و مذهبی همچون حرمهای امامان شیعه در عراق زمان حکومت رژیم بعث صدام با بیتوجهی، تخریب و سرقت مواجه بودند. در سال ۱۳۸۲ پس از سقوط رژیم بعث، جمعی از متخصصان، معتمدان، خیران و دوستداران اهل بیت (ع)، با استفاده از رهنمودهای مقام معظم رهبری، ستاد بازسازی عتبات عالیات و پشتیبانی عراق را تشکیل داد.
هدف آن بازسازی و توسعه حرمهای مطهر ائمه معصومین (ع) و رسیدگی به اماکن مذهبی در کشور عراق و دیگر کشورها و انجام فعالیتهای انسان دوستانه به مردم عراق و دیگر کشورها در صورت نیاز و وجود منابع مالی با اولویت کشورهای اسلامی تعیین شد.
نوع فعالیت این ستاد «غیردولتی»، «داوطلبانه» و «غیرانتفاعی» تعریف شد و ماموریت آن فراتر از بازسازی صرف اماکن مقدس در عتبات عالیات عراق بود، به طوری که ایجاد تجهیزات رفاهی و بهداشتی برای زائران در دستور کار قرار گرفت. به تدریج بیشتر پروژههای بازسازی عتبات عالیات از جمله در شهرهای کاظمین و سامرا که پیش از آن جزو پروژههای متخصصان انگلیسی، آمریکایی یا یونسکو بود، با نظر و پشتیبانی دولت عراق در اختیار این ستاد قرار گرفت، این اتفاق در زمان خود یکی از مهمترین دستاوردهای ستاد بازسازی عتبات عالیات محسوب میشد.
در سوریه نیز با آغاز نبردهای داخلی بویژه پس از گسترش حملات داعش، اماکن مذهبی همچون آرامگاه حضرت زینب و رقیه (س)، خواهر و فرزند امام سوم شیعیان، حسین (ع) در شهرهای دمشق با حملات متعدد روبرو بود و دامنه فعالیتهای ستاد بازسازی عتبات عالیات به آنجا هم کشیده شد.
نگهداری و بازسازی عتبات عالیات عراق و سوریه با وجود گسترش حملات و تصرفات داعش و هدفگیری و تخریب متعدد بارگاه ائمه معصوم (ع) در این کشورها با مقاومت و پرچمداری سردار قاسم سلیمانی تا امروز نه تنها جریان داشت، که حتی دامنه عملکرد آن در مناسبت اربعین و هنگام وقوع زلزله کرمانشاه و سیل غرب ایران با فرمان او گستردهتر شد.
پروژههای ستاد بازسازی در عتبات عالیات با کمکهای متبرعان و خیرین اجرا شده و حتی برخی متخصصان، مهندسان، هنرمندان و کارگران بدون دریافت دستمزد در این پروژهها همکاری و مشارکت داشتهاند.
ستاد بازسازی عتبات عالیات پس از ترور سردار سهپبد شهید قاسم سلیمانی در پیامی تصریح کرد: «پرچمی که این سردار سرافراز در راه خدمت به اعتاب مقدس و همه مستضعفان جهان برافراشته بود، بر زمین نخواهند ماند.»
انتهای پیام
نظرات