به گزارش ایسنا، همایون خسروی دهکردی، منتقد سینما و مدیرمسئول مجله «سینما و ادبیات» به دلیل عوارض بیماری قلبی ۱۰ آذرماه در سن ۶۸سالگی در بیمارستان درگذشت.
در معرفی این شماره از مجله «سینما و ادبیات» عنوان شده است: «سینمای شهیدثالث را با عناصر زیباییشناسانهای همچون ملال، روزمرگی، نماهای طولانی و تکرار میشناسیم. در این پرونده با فاصله گرفتن از خاطرهنگاری به بازخوانی عناصر بنیادین فیلمهای شاخصی همچون طبیعت بیجان، یک اتفاق ساده و... پرداختهایم.
«سینمای نوین آرژانتین» عنوان بخش دیگر مجله این شماره است که با بررسی ریشهها و چهرههای شاخص این سینمای جریانساز جهان سوم میکوشد دریچهای بر تجربیات متنوع فیلمسازان این سرزمین باشد.
در دیگر بخشهای این شماره علاوه بر مطالبی درباره «تاثیر مه ۱۹۶۸ بر سینما» میتوانید خواننده نوشتارهایی درباره «آرونداتی روی» نویسنده و فعال سیاسی نامدار هندی که همواره طنین ضدجهانیسازی و سرمایهداری از آثارش به گوش میرسد و با رمان «خدای چیزهای کوچک» مخاطبان پروپاقرصی در ایران پیدا کرده است، باشید. «میزگردی با حضور شهرام مکری و واروژ کریممسیحی» در بخش سینمای ایران به «مفهوم سبک شخصی در فیلمسازی» و رویکردهای گوناگون در این حوزه میپردازد.
پرونده ادبی این شماره به موضوع «نفت و داستان» اختصاص یافته است. نفت به عنوان نمادی از هستی و هویت انسان ایرانی همواره جوهری برای روایتگری و سخن گفتن از تاریخ و سرزمینی بوده است که در تنگناهای گوناگون تاریخی سرنوشت خود را در پیوند با این طلای سیاه دیده است.
هوشنگ آزادیور را اغلب به عنوان مترجمی توانا میشناختیم که با ترجمه کتابهایی همچون «تاریخ جامع سینمای جهان» و «تاریخ تئاتر» خدمتی ارزنده به پژوهندگان این حوزهها کرده بود. اما آزادیور پیش از تمام اینها مستندساز و شاعر بود و مقالاتی درباره فعالیتهای شاعرانه و سینمایی آزادیور را در بخش چهره این شماره مجله شاهد خواهید بود.
علاوه بر بخشهای نقد کتاب و نوشتارهایی در نقد و تحلیل رمان و همچنین مقاله شخصی، نوشتار پتر هاندکه، نویسنده اتریشی و برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۹ درباره شعرهای عباس کیارستمی در این شماره منتشر شده است.
هفتادوششمین مجله «سینما و ادبیات» با صاحبامتیازی و مدیرمسئولی همایون خسروی دهکردی و سردبیری نیلوفر نیاورانی منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات