به گزارش ایسنا، از حوالی شنبه عصر (۲۵ آبانماه) «قطعی اینترنت» آغاز شد؛ تنها دسترسی به سایتها و پیامرسانهای داخلی امکانپذیر بود و امکان اتصال به شبکه اینترنت جهانی وجود نداشت. البته در روزهای اخیر به تدریج از وصل شدن اینترنت خانگی در برخی شهرها خبر میرسد.
علاوه بر توقف کسبوکارهای فراوانی که در بستر پیامرسانهای خارجی شکل گرفتهاند، پس از گذشت چند روز از محدودیت اینترنت، هنوز عدهای از مردم نمیدانستند امکان اتصال به سایتهای داخلی در اغلب نقاط میسر است.
مدیران و مسئولان کتابفروشیهای اینترنتی از تاثیر وضعیت اینترنت بر میزان فروش و استقبال از سایتها و نرمافزارهایشان در هفتهای که گذشت میگویند.
حداقل ۶۵ درصد کاهش فروش داشتهایم
رسول وثوق، مدیر اجرایی شهر کتاب آنلاین درباره وضعیت فروش این مرکز در روزهای اخیر نسبت به روزهای قبل از محدودیت اینترنت، اظهار میکند: علیرغم اینکه سرورهای داخلی وصل بودند و مردم به آنها دسترسی داشتند، در روز اول کاهش فروش شدیدی داشتیم، که این مقدار تقریبا ۳۰ درصد روزهای عادی بود. در روز دوم وضعیت کمی اصلاح شد و تا روز سوم با پیامکهای فراوانی که ارسال کردیم و هزینه زیادی هم برایمان داشت، اوضاع کمی بهتر شد. اما همچنان به وضعیت معمول برنگشتهایم.
او با مقایسه میانگین فروش شهر کتاب آنلاین در هفته قبل نسبت به هفتههای گذشته، میگوید: در هفته گذشته حداقل ۶۵ درصد کاهش فروش داشتهایم.
مدیر اجرایی شهر کتاب آنلاین میافزاید: این را مردم میدانند، اما گزارشها طوری پخش میشد که انگار اینترنت وصل است، در حالی که مردم آدرس URL سایت را حفظ نمیکنند و در گوگل سرچ میکنند. اما قاعدتا چون به صفحه راهنمایی نمیشدند اینکه بگوییم اینترنت وصل بوده است و اختلالی وجود نداشته، به شدت حرف عوامفریبانهای است و این وضعیت به شدت بر کسبوکارهای اینترنتی اثر گذاشته است.
رشد فروش
محمد صدوقی، مدیر «طاقچه» درباره وضعیت فروش این مرکز در روزهای محدودیت اینترنت نسبت به قبل بیان میکند: در چند وقتی که اینترنت جهانی قطع بود شاهد رشد فروش و استقبال کاربران بودیم که بخشی از آن قابل پیشبینی بود؛ آن هم از این جهت که مردم عادت کردهاند به مجموعههای اینترنتی محتوایی و سرگرمی سر بزنند و در این مدت با توجه به اینکه سایتهای خارجی بسته بوده به نرمافزارهای داخلی مراجعه داشته و سعی کردهاند نیازهایشان را از طریق سایتها و نرمافزارهای داخلی برطرف کنند.
او ادامه میدهد: اما این به آن معنا نبوده که افرادی که در هفته اخیر از «طاقچه» استقبال میکردند پیش از این سراغ سایتها و نرمافزارهای خارجی کتاب میرفتند. چون زمان آزاد بیشتری پیدا کردند برای همین به «طاقچه» مراجعه میکردند و این باعث افزایش فروش ما در روزهای اخیر بوده است. حضور مردم در نرمافزارهای داخلی تقریبا بین سه تا پنجبرابر بیشتر شده است. ممکن است به صورت مقطعی افزایش مراجعهای داشته باشیم اما قطعی اینترنت بر کسبوکار ما از جهات مختلف، برای اینکه بخواهیم بهروز شویم و نرمافزار و سایتمان را توسعه دهیم، تاثیر میگذارد و اصلا از اینکه اینترنت بخواهد قطع بماند استقبال نمیکنیم.
با پیامک اطلاعرسانی کردیم
بهناز صافی، سرپرست بخش فروش «۳۰بوک» درباره وضعیت استقبال و مراجعه به این سایت در هفته گذشته اظهار میکند: مشکل چندانی نداشتهایم، البته همانند دیگر سایتها که با پیامک اطلاعرسانی کردهاند ما هم اطلاعرسانی کردیم. نمیتوانم بگویم وضعیت فروش و مراجعه در این روزها که اینترنت محدودیت داشت کم بوده یا اصلا مراجعهای نداشتیم، اما تاثیر آنچنانی نداشته است. چون به هر حال سرور ما در ایران است و بنابراین مشکلی وجود نداشته، مگر در برخی شهرستانها که اینترنتشان به طور کامل قطع شده بود، آنطور که در ارتباط با ما اعلام کردند حتی سایتهای داخلی هم برایشان باز نمیشد.
او میافزاید: هرچند که برنامههای هفته کتابمان به هم ریخت؛ فروش ویژه و مسابقههای اینستاگرامی داشتیم که کنسل شد. اما به طور کل میتوانم بگویم تقریبا تاثیری در حدود ۳۰ درصد داشته است.
تجربه فروش دودرصدی
زهرا طالبی، مدیر «آژانس کتاب» درباره وضعیت فروش این سایت در روزهای اخیر با وجود محدودیت اینترنت بیان میکند: فروشمان در این هفته خیلی کاهش پیدا کرد. میتوانم بگویم فقط چیزی در حدود دو درصد فروش داشتیم.
او همچنین میگوید: روز شنبه (دوم آذرماه) نسبت به چند روز گذشته فروش بهتری داشتیم اما باز هم مثل گذشته نبوده است.
انتهای پیام
نظرات