دکتر علی بیتاللهی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ویژگیهای توپوگرافی محدود رومرکز زلزله رویدر استان هرمزگان،گفت: در شمال و جنوب رومرکز این زلزله، ناهمواریهای ناشی از طاقدیسهای منطقه مشاهده میشود و این ناهمواریها در مجاورت رومرکز مسیر ارتباطی بندر خمیر به لار امتداد دارد.
وی با بیان اینکه در غرب رومرکز نیز ناهمواریهای کم ارتفاع مشاهد میشود، خاطر نشان کرد: اطلاعات زمین شناسی منطقه زلزلهزده یکی از اصلیترین لایه اطلاعاتی گستره رخداد زمین لرزه بهشمار میرود؛ چراکه اطلاع از وجود گسلهای مختلف و حدس گسل مسبب زمین لرزه، ایالت لرزه زمین ساختی محدوده رخداد زلزله و ساختار آنها از عواملی است که میتواند در ارزیابیهای زلزله و اثرات آن با اهمیت باشد.
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خاطر نشان کرد: نزدیکترین قطعه گسلی به رومرکز زلزله، گسل پیشانی کوهستان (MMF) است و احتمالا این گسل موجب رخداد زمین لرزه ۴.۱ "رویدر" استان هرمزگان باشد.
موقعیت رومرکز زلزله ۴.۱رویدر هرمزگان و گسل های اطراف آن
اطلاعات مربوط به زمینلرزههای اطراف رومرکز زلزله ۴.۱ رویدر استان هرمزگان به شرح ذیل است:
بیتاللهی به وضعیت لرزهخیزی منطقه اشاره کرد و یادآور شد: از سال ۲۰۰۶ تا زمان وقوع زلزله ۴.۱ رویدر استان هرمزگان حدود ۱۴۰۰ زمین لرزه در این محدوده ثبت شده که از این تعداد ۲۵ زلزله با بزرگی ۵ و بالاتر از آن و ۱۵۶ زلزله نیز با بزرگی ۴ تا ۵ رخ داده است. این تعداد زلزلههای متوسط و بزرگ نشان دهنده لرزه خیزی بالای این محدوده است.
انتهای پیام
نظرات