• چهارشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1403120100234
  • خبرنگار : 30057

توسعه همکاری‌های علمی پژوهشگاه ژنتیک با دانشگاه پیشاور 

توسعه همکاری‌های علمی پژوهشگاه ژنتیک با دانشگاه پیشاور 

پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری با دانشگاه پیشاور پاکستان در زمینه تبادل استاد و دانشجو و اجرای پروژه های مشترک تفاهم نامه منعقد کردند.

به گزارش ایسنا، پروفسور علی محمد رئیس دانشگاه پیشاور پاکستان و همکاران ایشان پس از بازدید از زیرساخت‌های علمی، پژوهشی و آزمایشگاهی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری تفاهم نامه ای در زمینه های تبادل استاد و دانشجو و پروژه های علمی و پژوهشی با این پژوهشگاه امضا کردند.

در ابتدای این نشست، دکتر محمدی رئیس پژوهشگاه ژنتیک ضمن ابراز خرسندی از حضور رئیس دانشگاه اسلامی پیشاور پاکستان در پژوهشگاه، اظهار کرد: این پژوهشگاه قطب مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی ایران و منطقه است و ما در این پژوهشگاه در مرزهای دانش و نیازهای ایران و منطقه درحال فعالیت علمی هستیم.

وی افزود: تا کنون فعالیت های فراوانی در حوزه تشخیص زود هنگام سرطان، مطالعات اصولی و بنیادین میوه زیتون، کشت غلات و گندم مقاوم به شوری، پروبیوتیک ها و حیوانات مدل بیماری با روش ویرایش ژن، ساخت کیت های تشخیصی انسانی و دام و طیور و ساخت واکسن HPV و واکسن آنفولانزا در پژوهشگاه انجام شده است.

محمدی خاطرنشان کرد: در جهان امروز علی رغم شعارها، متاسفانه با یک تبعیض علمی از سوی کشورهای غربی مواجهیم و برای مقابله و عبور از این تبعیض های علمی باید با دانشگاه های کشورهای دوست و همسایه ائتلاف علمی در دانش و فناوری ایجاد کنیم.

وی تاکید کرد:این ائتلاف می تواند تهدیدات آینده سلامت بشر و پاندمی هایی نظیر کرونا را کنترل کند که در این زمینه  تجربیات مشترک مثبت و ارزنده ای کسب شده است.

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک  گفت: ما به عنوان قطب ICGEB در منطقه در بحث علمی به دنبال تعاملات بین المللی با همه دانشگاه های جهان هستیم و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری می تواند با دانشگاه پیشاور در زمینه های مختلف علمی و پژوهشی و تبادل استاد و دانشجو همکاری های ارزنده ای داشته باشد.

به نقل از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، در ادامه این نشست، دکتر علی محمد رئیس دانشگاه پیشاور پاکستان نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری عنوان کرد: دانشگاه پیشاور دارای قدمت یک قرن است و در شاخه های مهم زیست محیطی، دام و طیور و آبزیان و کشاورزی فعالیت می کند و اشتراکات علمی بسیاری با پژوهشگاه ژنتیک داریم و مایه مسرت و افتخار ما خواهد بود که استادان و دانشجویان پاکستانی را برای آموزش به پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک اعزام کنیم و در زمینه های مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با یکدیگر تعامل علمی داشته باشیم.

وی افزود: دانشگاه اسلامی پیشاور پاکستان دارای قدمت یک قرن می باشد و در شاخه های و رشته های تحصیلی: شیمی، حفاظت از گیاه و زراعت، گیاه شناسی،دامپزشکی، مدیریت زیست محیطی، میکروبیولوژی، بیوتکنولوژی، مهندسی محیط زیست، که رشته‌های موجود در دانشگاه پیشاور هستند و پروژه های علمی ICGEB ماموریت های علمی و پژوهشی مشترک فراوانی را می‌توان تعریف و عملیاتی کرد.

در پایان این نشست، در مورد طرح ها و فناوری های مختلف از جمله طراحی و کشت چغندر قند مقاوم به ویروس رازومونیا، تحقیقات و پژوهش درباره شناسایی و درمان سرطان،  آزمایشگاه تولید و تیمار حیوانات مدل بیماری و تکنولوژی ای وی اف دامهای سنگین از جمله ازدیاد بوفالو و تعیین جنسیت جنین برای مقاصد اقتصادی و غذایی بابت گوشت و شیر برای واحدهای دامداری بزرگ و رشته های تحصیلی موجود در پژوهشگاه ژنتیک توضیحاتی به عمل آمد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha