به گزارش ایسنا، سایت واللا به نقل از مقامات امنیتی اسرائیلی گزارش داد: جزئیات مراحل بعدی توافق آتش بس غزه نامشخص است و نگرانیهایی درباره فروپاشی تدریجی آتش بس وجود دارد. ارتش در حال آماده شدن برای چندین سناریو است و طرحهای دفاعی و تهاجمی در غزه را برای تضمین آمادگی کامل برای روزهای آینده تصویب کرده است.
این سایت گزارش داد: حماس ارزیابی عمیقی از جنگ انجام داده است و در تلاش است تا زیرساختهای خود را بازسازی کند و نیروهای جدید را به خدمت بگیرد. حماس در تلاش است تا استفاده از وسایل و تاکتیکهای غیرمتعارف را برای آمادگی برای بازگشت احتمالی به جنگ افزایش دهد. برآوردها نشان میدهد که حماس افرادی را برای شناسایی نقاط ضعف ارتش به مرزها با نوار غزه فرستاده است.
واللا نوشت: اگر توافق آتشبس از بین برود و جنگ در غزه ازسرگرفته شود، حوثیها ممکن است حملات خود را علیه اسرائیل از سر بگیرند. تلاشها برای جمع آوری اطلاعات در مورد اهداف احتمالی در یمن تشدید شده است.
پیش از این دولت بنیامین نتانیاهو آمادگی خود را برای آغاز مذاکرات درباره مرحله دوم تبادل اسرا و پایان جنگ اعلام کرد اما آن را به خلع سلاح غزه و تبعید حماس مرتبط کرد. در مقابل جنبش حماس اعلام کرد: شرط رژیم اشغالگر برای تبعید حماس از نوار غزه یک جنگ روانی سخیفانه است. خروج مقاومت یا خلع سلاح آن غیرقابل قبول است و هرگونه ترتیباتی برای آینده نوار غزه با توافق ملی صورت خواهد گرفت.
۱۹ ژانویه توافق آتشبس و تبادل اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی وارد مرحله اجرایی شد. این توافق شامل سه مرحله است که هر مرحله ۴۲ روز طول میکشد.
در راستای مرحله نخست تاکنون حدود ۲۰ اسیر اسرائیلی در ازای دهها اسیر فلسطینی آزاد شدهاند.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا بین هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ در غزه یک نسلکشی به راه انداخت که حدود ۱۶۰ هزار شهید و مجروح بر جای گذاشت. بیشتر قربانیان را کودکان و زنان تشکیل میدهند و بیش از ۱۴ هزار تن هم هنوز مفقود هستند.
انتهای پیام
نظرات