به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی امروز دوشنبه (۲۷ اسفند) در نشستی با موضوع دستورالعمل هیأت امنای موقوفات که در ساختمان مهر این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از قوانین سازمان اوقاف اداره کرد موقوفات عام (فاقد متولی یا مجهول تولید)، موقوفاتی که مصلحت وقف است که زیر نظر ولی فقیه باشد و اداره کرد آن با سازمان اوقاف است، میباشد. قانون " ماده ۵" سازمان اوقاف به این موضوع اشاره میکند که سازمان اوقاف میتواند در اموری که اداره آن بر عهده سازمان است شخص یا اشخاصی از افراد متدین را به عنوان امین یا هیأت امنا تعیین کند این آئیننامه در هیأت دولت نیز به تصویب رسیده است.
وی یادآور شد: از اول پیروزی انقلاب تا به امروز بیشترین نقش سازمان در اداره موقوفات و بقاع متبرکه بوده است اما این موضوع در رابطه با اماکن مذهبی به صورت هیأت امنایی اداره میشده است. نماینده ولیفقیه و ریاست سازمان اوقاف در سیاست دوره جدید این سازمان که ابلاغ کرده است درصدد است از ظرفیت مردمی در اداره کرد موقوفات هم استفاده کند و تصدیگری را در سازمان کاهش و نقش نظارتی در سازمان ارتقا دهد. بر اساس ماده ۵ سازمان مقرر شد؛ برای موقوفات کم درآمد و فاقد درآمد و یا موقوفاتی که درآمد دارند ولی ضرورت افزایش و بهرهوری را دارند برای این موقوفات هیأت امنا از طریق سازمان منصوب شود تا نقش اداره کرد مردم را افزایش بدهیم و این موضوع جز سیاستهای کلی نظام نیز محسوب میشود.
معاون حقوقی و نظارتی سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: در بخش راه اصلاح نظام اداری به ظرفیت مردمی نیز اشاره شده است. بر همین اساس تصمیم گرفتیم اولین هیأت امنای موقوفات را در این جلسه در حضور خبرنگاران به صورت نمادین برگزار کنیم. از سال ۹۸ یکی از سیاستهای اصلی ما این است که از ظرفیت فکری و مدیریتی مردم و علی الخصوص اعضای هیأت امنا استفاده کنیم. این موضوع سطح اعتماد عمومی مردم به سنت حسنه وقف را بیشتر میکند و باعث افزایش عایدات موقوفات میشود. همچنین از وقف نیز توسط خود مردم صیانت میشود و سازمان فقط بعد نظارتی دارد.
شرفخانی ادامه داد: سال آینده درصدد هستیم این دستورالعملی را که آماده و رئیس سازمان به کل ادارات ابلاغ کرده است را به صورت عملیاتی اجرا کنیم تا هیأت امنا بر اساس برنامه عملیاتی که برای آنها تعیین شده است عمل کنند. وظایف آنها نیز مشخص شده است که از جمله آن حفظ آبادانی موقوفات، وصول مطالبات، تنظیم و تجدید قراردادها، حفظ و مراقبت کامل از اموال موقوفات، جذب سرمایه گذاری در موقوفات، احقاق حقوق موقوفات، شناسایی مالکین، بهرهوری و مهمترین نکته ما برای اعضای هیأت امنا این است که بهرهوری موقوفات را افزایش بدهیم.
او ادامه داد: امروز بر اساس حکمی که تعیین شده، برای سه تن از اعضای هیأت امنا چهار موقوفه که جزو موقوفات مهم در بازار تهران است را در اختیار اعضای این هیأت امنا قرار میدهیم. از جمله این موقوفات، موقوفه مرحوم میرزامحمد حسین شیرازی، موقوفه مرحوم میرزامحمدعلی آبادی وزیر، موقوفه مرحوم طلعت صبوری و سرای سید محسن است. سعی کردهایم از افرادی در این هیأت امنا بهره ببریم که جایگاه مردمی دارند و میتوانند تعامل خوبی با مردم داشته باشند تا هم از این طریق حقوق موقوفات احیا شود و هم اینکه اعتماد مردم نسبت به موضوع وقف بیشتر از گذشته افزایش پیدا کند چرا که با رویکرد اداری این موضوع جواب نمیدهد و ضرورت دارد که از طریق مردم هم وارد عمل شویم. بعد از پیروزی انقلاب امکان مقدسه هیأت امنا دارد و همین امر باعث مشارکت مردم در ساخت و ساز شده است.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت اداره کل تحقیق و بررسی سازمان اوقاف ادامه داد: ما اقدامات ویژهای در این اداره داشتهایم و تنها مجموعهای است که از نظر قانون دست آن پر است و حدود پنج بند قانون و آئیننامه مستقل دارد و حسابرسی داخلی و نظارت بر عملکرد حقوقی و بقاع متبرکه را در دستور کار دارد. در این اداره تلاش میکنیم استقرار نظام کنترل را در دستور کار داشته باشیم و در ریل گذاری سند بالادستی از موازین شرعی بهره ببریم تا از این طریق شفافیت مالی و فرآیند مدیریتی در سازمان ایجاد شود و بتوانیم به موقوفات رسیدگی و حساب آنها را بررسی کنیم. موقوفات غیرمتصرفی که متولی دارند تا آخر فروردین ماه فرصت دارند به ادارات اجرایی مراجعه تا از این طریق بودجه برای آنها مصوب شود و تا آخر خرداد حساب برای آنها صادر کنیم تا اینگونه معافیت مالیاتی را دریافت کنند و شامل جریمه نشوند.
انتهای پیام
نظرات