• یکشنبه / ۳۰ دی ۱۳۹۷ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97103016362
  • خبرنگار : 71607

پس از یک دهه رخ می‌دهد

وقوع پدیده ماه گرفتگی و ابر ماه در یک روز

وقوع پدیده ماه گرفتگی و ابر ماه در یک روز

در روز ۲۰ و ۲۱ ژانویه(۳۰ دی و اول بهمن) پدیده ابرماه و ماه گرفتگی در یک روز اتفاق خواهد افتاد، لازم به ذکر است است این پدیده هر ۱۰ سال یک بار رخ خواهد داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، افراد سراسر جهان می‌توانند در روزهای مذکور شاهد این رویداد آسمانی جالب باشند. نخستین ماه کامل امسال "ماه گرگ"(Wolf Moon) نامیده می‌شود. این پدیده تنها یک ساعت به طول خواهد انجامید.

هنگامی که سایه زمین به طور کامل ماه را بپوشاند، این باعث می‌شود سطح ماه به رنگ قرمز درآید که به نام "ماه سرخ"(Blood moon) نیز شناخته می‌شود.

"پاتریک هارتیگن"(Patrick Hartigan)، اخترفیزیک‌دان دانشگاه رایس گفت: این پدیه نه تنها ماه کامل بلکه یک ماه گرفتگی کامل نیز است اما نکته این است که ماه گرفتگی زمان زیادی طول می‌کشد در حالیکه این پدیده تنها یک ساعت به طول می‌انجامد.

در این پدیده، ماه کمی نزدیک به زمین خواهد بود و این موضوع باعث می‌شود که ماه درخشان تر از حد معمول دیده شود که این پدیده ابر ماه نام دارد. هنگامیکه سایه زمین و ابرماه و ماه گرفتگی باهم در یک زمان رخ دهند "ابر گرگ ماه سرخ" (Super Blood Wolf Moon) رخ می‌دهد.

وقتی ماه در حالت بدر به نزدیک‌ترین فاصلهٔ خود از زمین می‌رسد و درخشان‌تر و بزرگتر از همیشه دیده می‌شود، ماه‌افروختگی یا ابرماه (Super Moon) روی می‌دهد.

این ماه گرفتگی در شمال و جنوب آمریکا، گرینلند، ایسلند، ایرلند، بریتانیا، نروژ، سوئد، پرتغال، فرانسه و اسپانیا قابل مشاهده خواهد بود.

در ایالات متحده، ماه گرفتگی از صبح روز یکشنبه آغاز خواهد شد.

بقیه کشورهای قاره اروپا و همچنین آفریقا قادر به دیدن یک جزئی از ماه گرفتگی خواهند بود این در حالی است که افراد ساکن آسیا، استرالیا و نیوزیلند مشاهده این پدیده بی نظیر را از دست خواهند داد.

اگر افراد مشاهده این پدیده را از دست بدهند می‌بایست تا سال ۲۰۲۹ انتظار بکشند زیرا همانطور که گفته شد این پدیده هر ۱۰ سال یکبار رخ می‌دهد.

اوج  این ماه گرفتگی در حدود ساعت ۵:۱۲ بعد از ظهر به وقت ساعت گرینویچ برای افراد ساکن انگلستان خواهد بود. از نظر علم ریاضی، طولانی‌ترین ماه گرفتگی می‌تواند یک ساعت و ۴۷ دقیقه طول بکشد.

افراد برای مشاهده این رویداد نیاز به تجهیزات ندارند و این پدیده باشکوه با چشم غیر مسلح نیز قابل مشاهده خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha