• چهارشنبه / ۲۶ دی ۱۳۹۷ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 97102614304
  • منبع : ریاست جمهوری

واکنش روحانی به قرار نگرفتن ماهواره "پیام "در جایگاه خود

واکنش روحانی به قرار نگرفتن ماهواره "پیام "در جایگاه خود

رئیس‌ جمهور با بیان اینکه مردم ما بسیار هوشیارتر از تصورات دشمنان هستند، وزرا و استانداران را به تلاش بیشتر برای رفع مشکلات و عبور از تحریمهای ضد ایرانی آمریکا فرا خواند و تاکید کرد که آمریکایی های نگران از توانمندی ملت ایران، به دنبال اعمال فشارحداکثری هستند اما این فشارها بی نتیجه خواهد بود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین  حسن روحانی روز چهارشنبه در نشست مشترک هیأت وزیران با استانداران سراسر کشور، نشست مشترک هیأت وزیران با استانداران را حائز اهمیت دانست و گفت: معمولاً این جلسات سالی یکبار انجام می‌شود که می‌توانیم ضمن افزایش آن، با دستور جلسه مفید، برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات خوبی را ساماندهی کرده و موجبات تحول در کشور را بوجود آوریم.

رئیس جمهور با قدردانی از تلاش همه وزرا و استانداران کشور ، اظهار داشت: امروز مسئولان باید در یک شرایط سخت بار مسئولیت را بر دوش بگیرند.

وی با اشاره به اینکه 26 دی ماه یادآور حوادث بسیار خوشحال‌کننده برای ملت ایران با فرار شاه است، گفت: آنچه موجب این فرار غیراختیاری شد، رسیدن فاصله حاکمیت و نظرات مردم به جایی بود که دیگر برای آنها قابل جبران نبود.

روحانی تأکید کرد: این باید همواره در ذهن ما باشد که افکار، اندیشه، آرمان‌ها و نظرات حاکمان جامعه باید با اکثریت قاطع مردم همخوانی داشته باشد و هر جا این همخوانی از بین برود و بین مردم، فرهیختگان، اندیشمندان، ‌صاحبنظران و جوانان جامعه با حاکمیت فاصله و شکاف بیافتد، آن حکومت بر فرض هم که باقی بماند، نمی‌تواند کاری از پیش ببرد.

رئیس جمهور تصریح کرد: در یک حکومت مردمی و مردم‌سالار که یکی از افتخارات انقلاب اسلامی ایجاد چنین حکومتی است، باید همواره افکار عمومی و نظرات جامعه و آنچه مورد نظر مردم است، حتی برای اصلاح امور و تحولات، مد نظر باشد.

روحانی با اشاره به سفرهای اخیر خود به استان‌های کشور و حضور پرشور مردم، ‌اظهار داشت: آنچه در این سفرها کاملاً مشهود است، تفاوت کامل واقعیت جامعه با آن چیزی است که در تبلیغات رسانه های خارجی راجع به مردم ایران وجود دارد.

رئیس جمهور افزود: متأسفانه صفحه تبلیغات چه در فضای مجازی و چه در دیگر فضاها تحت تأثیر القائات و تبلیغات دشمنان نظام است و نسخه‌ای که از غرب در صفحه تبلیغات پیچیده می‌شود در فضای مجازی، تلویزیون‌ها و رسانه‌ها منتشر می‌شود و عده‌ای هم آن را دنبال کرده و تکرار می‌کنند و همان کسانی که می‌دانند این تبلیغات از اول دروغ است، کاسه در دست گرفته و در صف می‌ایستند.

 روحانی ادامه داد: هنگامی که در استان‌های کشور و در بین مردم حضور پیدا می‌کنیم، می‌بینیم که مردم بسیار هوشیارتر از تصورات دشمنان ما هستند و  البته این بدان معنا نیست که مردم مشکلات ندارند.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در شرایط ویژه‌ای قرار داریم، اظهار داشت: مردم در زندگی، کسب و کار، فعالیت، واردات و صادرات، تولید، بازار و معیشت خود، مشکلاتی دارند، اما چون می‌دانند ریشه این مشکلات عمدتاً از سوی دشمنان  طراحی شده و آنها آغازگر این صحنه برای ما و منطقه هستند، کاملاً‌ در محاسبات خود سهم دولت، دیگر دستگاه‌ها و داخل و خارج را می‌سنجند.

 روحانی اظهار داشت: این نشاط و حضور مردم برای کشور و آینده انقلاب بسیار امیدوارکننده است و در سفرهایی که اخیراً به برخی استان های کشور داشتم، این بیداری و هوشیاری مردم را مشاهده کردم.

رئیس جمهور افزود: مردم مشکلات کشور را به خوبی می‌دانند و به طور کامل ریشه‌های داخلی و خارجی آن را می‌شناسند.

 روحانی با اشاره به پرتاب ماهواره پیام که اولین ماهواره عملیاتی کشور بود، گفت: در این پرتاب موفقیت‌های خوبی داشتیم و البته ناکامی‌هایی جزیی هم بوجود آمد اما در مجموع دستاورد مثبت و بسیار خوبی بود. در زمینه پرتاب‌کننده و هم در زمینه ساخت ماهواره به موفقیت‌های بالایی دست پیدا کردیم و این بدان معنا است که ایران امروز در این مسیر قرار گرفته و اشکالات جزیی که وجود دارد، ظرف چند ماه آینده برطرف خواهد شد.

رئیس جمهور ادامه داد:مردم بدانند که کشور ما در این فناوری موفق بوده و توانستیم وارد فضا شویم و این برای کشاورزی، محیط زیست، کسب اطلاعات مورد نظر و حفظ جنگل‌ها و مراتع بسیار حائز اهمیت بوده و آن را دنبال خواهیم کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در کشور با چند مسأله مواجه هستیم که برخی از آنها جدید است،‌ گفت: هنگامی که یک مشکل جدید در جامعه‌ای بوجود می‌آید مشکلات قدیمی‌تر نیز خود را بهتر بروز می‌دهند.

روحانی با بیان اینکه امروز آمریکایی‌ها برخلاف تعهدات خود و با همراهی چند کشور در منطقه به فکر اعمال فشار حداکثری به ملت ایران افتاده‌اند، گفت: خود آمریکایی‌ها اعلام می‌کنند که این فشارها بر ایران بی‌سابقه بوده و همه توان خود را در این راستا بکار گرفته اند و اگر بخواهیم سیاست خارجی آمریکا را تقسیم کنیم، گاهی اوقات و در برخی هفته‌ها، نیمی از تلاش‌های دولت آمریکا مربوط به منطقه ما و عمدتاً معطوف به جمهوری اسلامی ایران است.

رئیس جمهور افزود: چشمان مقامهای آمریکایی‌، به جمهوری اسلامی ایران و نگرانی آنها از توانمندی ملت ایران است و با همه توان به دنبال اعمال فشار در زمینه درآمدهای ارزی، حمل و نقل و ارتباطات بانکی ما هستند که باید با هر سه مورد مقابله کرده و در برابر آنها ایستاده و راه‌حل مناسب را پیدا کنیم.

 روحانی تأکید کرد: مردم عزیز ایران مطمئن باشند که دولت لحظه‌ای در این راستا آرام ننشسته و همه توان خود را بکار گرفته است و این توان می‌تواند ما را از مشکلات عبور دهد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: البته باید در زمان سختی و مشکلات تاب‌آوری مردم افزایش یابد و ما نیز سعی می‌کنیم، تاب‌آوری اقتصادی کشور و سایر قدرت‌های اجتماعی را افزایش دهیم.

 روحانی با بیان اینکه در بخش حمل و نقل اقدامات خوبی به انجام رسیده و اخیراً ناوگان حمل و نقل دریایی کشور افزایش خوبی یافته است، گفت: در حال حاضر 10 فروند به کشتی‌های حمل و نقل قاره‌پیمای کشور افزوده شده و این خبر خوشحال‌کننده‌ای است که می‌تواند اتکای ما  به دیگران را در این حوزه کاهش دهد.

رئیس جمهور اظهار داشت: در زمینه موضوعات ارزی باید حتماً درآمدهای ارزی غیرنفتی کشور را افزایش دهیم چرا که چنین حرکتی ، برای کشور یک امتیاز خوب بشمار می‌رود.

روحانی با بیان اینکه یکی از مبانی دولت افزایش صادرات غیرنفتی کشور بوده است و در این راستا تلاش می‌کنیم، گفت: امروز صادرات غیرنفتی کشور افزایش یافته و امسال در بسیاری از موارد، صادرات غیرنفتی ما بیشتر خواهد شد به گونه‌ای که براساس اعلام استان‌ها صادرات غیرنفتی آنها حدود 50 تا 60 درصد بیشتر از سال گذشته شده و این بدان معنا است که مسیر درستی را انتخاب کرده‌ایم.

رئیس جمهور افزود: البته ممکن است استان‌های مختلف شرایط گوناگونی داشته باشند، به طوری که برخی استان‌ها توان صادراتی بالایی دارند و برخی از استان‌ها موقعیت جغرافیایی بهتری دارند و به عنوان استان‌های مرزی می‌بایست با همسایگان خود تعامل کنند.

 روحانی تصریح کرد: در این شرایط بهترین راه این است که بخش خصوصی کشور با بخش خصوصی سایر کشورها و بویژه همسایگان ارتباطی تنگاتنگ داشته باشند و ما برخی از امور را به بخش خصوصی واگذار کنیم؛ ضمن اینکه بخش خصوصی هم باید با نظم و قانون‌مداری خاصی حرکت کند تا دچار مشکل نشده و با کمک هم بتوانیم از این شرایط عبور کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه استانداران استان‌های مرزی مسئولیت سنگین‌تری بر دوش دارند، گفت: ارز غیرنقدی ما باید از طریق ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان‌های کشور در زمینه‌های کشاورزی، معادن، خدمات و تکنولوژی‌های نوین افزایش پیدا کند.

 روحانی با اشاره به اینکه امروز در بخش آبزیان تحرک خوبی در حوزه صادرات داریم، گفت: افزایش صادرات غیرنفتی بسیار حائز اهمیت است و استانداران هر کجا می‌بینند که در اجرای صادرات مشکلی وجود دارد باید اعلام کنند و وزرای مربوطه می‌بایست نسبت به رفع این مشکلات اولویت قایل شوند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه مواردی که بعضی از استانداران اعلام کرده‌اند، مشکلاتی در زمینه‌های حمل و نقل گمرکات و اقتصاد و دارایی است، گفت: این نشان می‌دهد که وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و اقتصاد و دارایی امروز مسئولیت بزرگی برای بازکردن گره‌های این مشکلات برعهده دارند و باید در این زمینه تلاش کنند.

 روحانی با بیان اینکه تلاش خوبی در زمینه مسایل بانکی انجام شده است، خاطر نشان کرد: در زمینه مسایل ارزی، تبادلات بانکی نسبت به دو ماه گذشته در شرایط بهتری قرار گرفته، اما هنوز باید اقدامات بیشتری انجام دهیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکایی‌ها می‌خواهند روابط ایران را با دیگر کشورها به بهانه‌های مختلف قطع کنند، گفت: ما باید از طرق مختلف این روابط را گسترش دهیم و لذا تا جایی که می‌توانیم با کشورهای همسایه و دیگر کشورها با پول ملی خودمان کار می کنیم.

 روحانی افزود: با تبادل با پول ملی، شرایط بهتر شده و نقل و انتقال مالی و صادرات و واردات را تسهیل خواهد کرد.

رئیس جمهور تجار بازارچه‌های مرزی و مناطق آزاد را راه‌های تنفسی اقتصاد کشور دانست و گفت: استاندارانی که مناطق آزاد را در استان‌های خود دارند، باید از آنها استفاده کرده و این مناطق را تبدیل به مراکزی برای صادرات و واردات مواد مورد نیاز برای تولید کنند.

 روحانی با تأکید بر اینکه باید ذخایر کالاهای اساسی کشور، همیشه در حد مطمئن باشد، گفت: امروز ذخایر کالاهای اساسی کشور بهتر و بیشتر از هر زمان دیگری است و این یکی از اقدامات ارزشمند دولت است.

رئیس جمهور اظهار داشت: مردم مطمئن باشند تمام مسئولان برای تأمین کالاهای اساسی اعم از تأمین ارز، با همه توان در تلاشند و نباید هیچگونه نگرانی داشته باشند.

 روحانی افزود: در حمل و نقل، مسایل بانکی و درآمدهای ارزی دولت اقدامات خوبی داشته و استانداران نیز باید به طور فعال اقدام کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه در کنار مشکلاتی که فشار خارجی تحریم بر کشور وارد کرده، برخی مشکلات هم در داخل کشور داشته و داریم، گفت: اولین مشکل در کشور ما کاغذبازی و پیچ‌ و خم‌های اداری است که باید برای رفع آن، تلاش کنیم.

روحانی افزود: اگر مدیر کلی در استان می‌تواند کاری را انجام دهد، وزیر موظف است انجام آن کار را واگذار کند و اگر اقدامی را در یک استان بجای آنکه دولت تصمیم بگیرد استاندار می‌تواند انجام دهد، دولت باید اختیارات لازم را به استاندار واگذار کند.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: استاندار نماینده عالی دولت در یک استان‌ است و همان اختیارات و امکاناتی که رئیس جمهور برای اداره کشور در اختیار دارد استاندار نیز به همان نسبت بر استان خودش باید دارای توانمندی و نفوذ باشد که برخی از توانمندی‌ها به ویژگی‌های فرد و برخی به ساختارها و مقررات کشور مربوط می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار اداری و حل و فصل برخی مسایل، اظهار داشت: هر چه از تمرکزگرایی کاسته شود و بتوانیم اختیارات را به استان‌ها واگذار کنیم کار ما سهل‌تر می‌شود، البته برخی امور مانند ایجاد امنیت در برخی مناطق مانند مناطق شرقی، مناطق غربی، امنیت در خلیج فارس و امنیت در خزر مختص به یک استان نیست بلکه موضوعی منطقه‌ای و مربوط به چند استان است.

وی افزود: مسایلی نظیر آب و حل مشکلات مربوط به آن تنها مربوط به یک استان نیست و گاهی موضوعات مربوط به حوضه آبریزها مربوط به چند کشور است که باید در خصوص آن رایزنی شود.

روحانی با بیان این‌که «باید از منابع آبی دریاهای کشور در شمال و جنوب استفاده کنیم»، گفت: می‌بایست در چارچوب مقررات زیست محیطی آب دریا را نمک‌زدایی و شیرین‌سازی کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم. البته این اقدام تنها مربوط به مناطق کویری و تأمین آب در آنجا نیست بلکه یکی از درخواست‌های مردم در استان گلستان هم در این راستا بود.

وی گفت: در بخش آب، باید منابع جدید آبی را پیدا کنیم؛ این منابع یا به واسطه نمک‌زدایی بوجود می‌آیند و یا به واسطه دقت در حفظ منابع زیرزمینی است و یا اینکه از کشور دیگری آب خریداری کنیم.

وی با تأکید بر ضرورت صرفه‌جویی و مراقبت از هدررفت آب اظهار داشت: نحوه استفاده از آب و صرفه‌جویی می‌تواند یکی از منابع بزرگ در کشور باشد ما باید در بخش آب و محیط زیست باید مشکلات را حل کنیم و همه استانداران و وزرا باید در این زمینه دست به دست هم داده و تلاش کنند.

رئیس جمهور مسایل بانکی در کشور را از دیگر مشکلات دانست و گفت: بانک‌ها هم نعمت هستند که می‌توان از آنها برای سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی استفاده کرد و هم نیاز به اصلاحات دارند که در این راستا بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و دارایی، دولت، مجلس، قوای سه‌گانه و بویژه خود بانک‌ها باید کمک کنند.

وی با اشاره به گزارش استانداران مبنی بر این‌که «بسیاری از زمین‌ها و امکانات به طور رها شده ، در اختیار بانک‌ها قرار دارد»، گفت: این مسایل باید در اسرع وقت حل و فصل شود و اگر نیاز به هماهنگی و یا قانون دارد، باید به دولت اعلام کنیم تا بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم ضمن اینکه بالاترین مسئولیت در این زمینه امروز بر عهده وزارت اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی است و باید با تأمین زمان‌بندی، بانک‌ها را موظف به فروش مازاد اموال خود کنند.
رئیس جمهور ادامه داد: تمام مشکلاتی که امروز وجود دارد به واسطه آن است که نقدینگی به اندازه کافی در کشور وجود ندارد و بانک‌ها نقدینگی‌های خود را در اموالی که در اختیار دارند، حبس کردند که باید آزاد شوند تا بتوانیم فعالیت کنیم.

وی ادامه داد: اینکه بانک‌ها به چه اندازه باید در اختیار استانداران و چقدر در اختیار مرکز باشند، هم باید مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس جمهور اظهار داشت: استانداران باید بتوانند از منابع بانکی با توجه به نیازهایی که در استان احساس می‌کنند، استفاده کنند؛ چرا که آنها مسایل و مشکلات استان تحت مدیریت خود را بهتر از مسئولانی که در تهران هستند، لمس کرده و درک می‌کنند.

وی از گسترش فساد به عنوان دیگر مشکلی که با آن مواجه هستیم نام برد و اظهار داشت: تحریم به ظاهر به رشد و توسعه کشور و زندگی مردم فشار وارد می‌کند، اما اثر بسیار بد آن گسترش فساد است.

رئیس جمهور با بیان اینکه تحریم، انحصار و چند نرخی بودن فسادآور است، گفت: به دلیل آنکه ارز به صورت چند نرخی در اختیار قرار می‌گیرد، فساد ایجاد می‌کند و این نیاز به مراقبت و دقت بالا دارد.

وی با بیان این‌که «درست است که برای مبارزه با فساد نیاز به دستگاه نظارتی و دادگاه داریم، اما اساس در این راه شفافیت است»، خاطر نشان کرد: این فضای مجازی است که می‌تواند این شفافیت را بوجود بیاورد.

رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که «دولت اقدامات و تلاش‌های فراوانی برای حفظ و ایجاد زیربناهای لازم برای گسترش ارتباطات و فضای مجازی در کشور انجام داده و  بیشترین آسیب‌ها هم نصیب دولت شده است»، اظهار داشت: یکی از افتخارات مهم دولت یازدهم و دوازدهم ایجاد زیربناهای اساسی برای تحقق دولت الکترونیک و فضای دیجیتالی است.

وی با بیان این‌که «این اقدام دولت موجب ایجاد اشتغال، تسهیل در ارتباطات و ارزان شدن فعالیت‌ها، توسعه گردشگری در کشور، تسهیل فناوری‌های پیشرفته و تحقیقات دانشگاهی است»، گفت: البته فضای مجازی ضررها و آسیب‌هایی هم دارد که باید از آنها مراقبت کنیم.

وی افزود: امکانات فضای مجازی روزانه گسترش پیدا می‌کند و فیلتر و فیلترینگ هم به تدریج به تاریخ خواهد پیوست و اثر آن تا زمانی محدود مؤثر است. دورانی در این کشور ویدئو ممنوع بود و یکی از مسئولیت‌های مهم دستگاه‌های امنیتی در گمرکات کشور، گرفتن ویدئو و گرفتن نوارهای ویدئویی در خیابان از مردم بود.

روحانی تأکید کرد: ما باید از فناوری روز دنیا به درستی استفاده کنیم و با نظم و مقررات هوشیاری و تکیه بر قانون از آن مراقبت کنیم. نمی‌توانیم این مسایل را رها کرده و با بستن آن بخواهیم از آن خلاص شویم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه بارها در دولت اعلام کردیم که باید هر کس که ارز به او تعلق می‌گیرد و ثبت سفارش می‌کند، اعلام شود تا همه بدانند چه کسی برای چه کاری، چه مقدار ارز دریافت کرده و چه میزان کالا وارد کرده و در کجا انبار کرده است، افزود: این اقدام تنها با دولت الکترونیک و فضای الکترونیک امکان تحقق دارد.

وی با بیان این‌که «راه مبارزه با فساد، شفافیت است»، گفت: فضای مجازی که دولت به این میزان برای گسترش آن ارزش قایل است گاهی حتی مشکلاتی برای خود دولت ایجاد می‌کند، اما در مجموع برای کشور مفید است.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید تک تک افراد جامعه متعهد به رعایت اخلاق در جامعه باشند، افزود: همانطور که در یکی از سخنرانی‌های خود در استان گلستان گفتم ما در طول 40 سال انقلاب پیشرفت‌ها و توسعه‌های فراوانی داشتیم و تنها جایی که تردید وجود دارد که باید دقت بیشتری همگان داشته باشند، مسأله اخلاق است، اما در سایر موارد پیشرفت داشته‌ایم، ایمان مردم، اعتقاد آن‌ها و مناسک مردم هم بیشتر شده است.

وی «رعایت اخلاق، حفظ آبروی مردم و درست سخن گفتن‌ با جامعه» را امری مهم و وظیفه‌ای همگانی دانست و گفت: نباید در همه امورات با شک نسبت به دیگران برخورد کنیم، البته دستگاه‌های امنیتی در چند مورد بخصوص مانند تحرکات جاسوسی و تروریستی و مواد مخدر باید این موارد را رعایت کنند، اما اگر بتوانیم در اخلاق و رفتار هم همانند سایر زمینه‌ها تحول ایجاد کنیم، انقلاب به اهداف بلند خود دست یافته است.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «در شرایط تحریم همه استانداران باید نسبت به معیشت مردم توجه داشته باشند»، اظهار داشت: عده‌ای از مردم فشار زیادی در زندگی خود تحمل می‌کنند که ممکن است مسئولانی که در تهران هستند به برخی از مسایل ریز و جزئی آگاهی نداشته و به آن توجه نکنند، اما مسئولان استانی این مشکلات را در شهرهای مختلف استان‌های کشور می‌بینند و می‌توانند راه‌حلی برای این مشکلات داشته باشند که باید این راه‌حل‌ها را به دولت ارایه کنند.

وی افزود: اینکه دولت بوم‌گردی را در روستاهای کشور دنبال می‌کند که به واسطه آن خانه‌ای روستایی تعمیر و آباد می‌شود، به معنای رسیدگی است. این اقدام موجب می‌شود که یک روستایی بتواند صنایع دستی خود را تولید کرده و با استفاده از فضای مجازی بتواند این محصول را در داخل و خارج به فروش برساند.

وی با بیان این‌که «امکانات گردشگری که در کشور وجود دارد، باید از سوی مسئولان، رسانه‌ها و صدا و سیما برای مردم تبیین شود»، گفت: اینکه بهترین و شاید تنها خلیج دریای خزر و یک پارک ملی کم‌نظیر در استان گلستان وجود دارد، باید در رسانه‌ها و روزنامه‌های ما، تبلیغ و تبیین شوند.

 روحانی افزود: یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید هدایت کردن روزنامه‌ها و رسانه‌ها، در این راستا باشد و بخشی از کار روزنامه‌ها می‌بایست تبلیغ برای توسعه گردشگری در کشور باشد و گر نه رسانه ‌ها برای چه چیزی مهمتر از منافع ملی یارانه دریافت می‌کنند؟ آیا یارانه تنها برای این است که به نفع این حزب یا آن گروه تیتر درشت بزنند؟

رئیس‌جمهور اظهار داشت: وزارت ارشاد باید چارچوب مشخصی برای ترویج اشتغال، تقویت منافع و مصالح ملی در روزنامه‌ها و رسانه‌ها تعریف کند و روزنامه‌ها، رسانه‌ها و صدا و سیمای ما باید از افکار فرهیختگان و اندیشمندان کشور استفاده کرده و راهکارهای مناسب را در اختیار دولت قرار دهند.

روحانی با طرح این سوال که «چرا روزنامه‌ها، فضای مجازی و صدا و سیمای کشور در زمینه نحوه مصرف سوخت آرام هستند و فریاد نمی‌زنند»، اظهار داشت: ما باید از همه توان خود در این راه استفاده کنیم تا زندگی اقشار ضعیف جامعه را که در روستاها و شهرها هستند ، سامان دهیم.

وی با اشاره به این‌که «دولت کمک جبرانی و حمایتی برای اقشاری که درآمد آن‌ها زیر 3 میلیون تومان در ماه است را پیش‌بینی کرده که اولین قدم آن به انجام رسیده است»، افزود: براساس اعلام سازمان برنامه و بودجه این بسته حمایتی به 16 میلیون خانوار تاکنون پرداخت شده که رقم قابل ملاحظه‌ای است و این البته یکی از راه‌های حمایت از اقشار مستضعف است.

وی با تأکید بر این‌که «یکی از اهداف بزرگ انقلاب اسلامی، رسیدگی به زندگی اقشار مستضعف جامعه بوده است»، گفت: افتخار دولت این است که آب، گاز، مدرسه، بهداشت و اینترنت را به روستاهای کشور برده تا مردم بتوانند در این مناطق زندگی راحت‌تری داشته باشند.

رییس‌جمهور با بیان این‌که «تولید در سراسر کشور برای دولت بسیار اهمیت دارد»، افزود: توسعه تولید نیازمندی‌هایی دارد که باید نسبت به تأمین این نیازها از داخل و خارج از کشور تلاش کنیم.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات این است که مشخص نیست پولی که بانک مرکزی برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز تولید می‌دهد، چه میزان به طور کامل در این مسیر هزینه می‌شود که در این زمینه بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرکات و وزارت ارتباطات و فناوری، مسئولیت سنگینی برعهده دارند و باید در راستای شفاف‌زایی تلاش کنند.

وی با بیان این‌که «اگر مسیر گردش پولی که از بانک مرکزی برای تهیه مواد اولیه خارج می‌شود را به درستی نظارت نکنیم، دچار مشکل خواهیم شد»، گفت: امروز یکی از مسایل مهمی که باید برای جلوگیری از قاچاق کالا مورد توجه قرار گیرد، مرزهای کشور است. امروز بخشی از کالاهای اساسی مورد نیاز  از کشور قاچاق می‌شود به طوری که شبانه تعداد زیادی دام و گوسفند از مرز غربی کشور خارج می‌شوند و از سوی دیگر باید برای تهیه گوشت مورد نیاز مردم از کشوری دیگر با هواپیما گوشت وارد کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: همه باید در این زمینه کمک کنیم و اگر نیروهای مرزبانی، سپاه، ارتش و بسیج به صحنه نیایند، نمی‌توانیم با این مشکل مقابله کنیم و یکی از مسئولیت‌های مهم استانداران حراست از منافع ملی و کالاهای اساسی است.

وی با تأکید بر این‌که «همه باید مراقبت کنیم تا تولید، تحرک خوبی داشته باشد»، گفت: موضوع اشتغال بسیار حائز اهمیت است و دولت هم در بودجه امسال و هم در بودجه سال آینده پیش‌بینی‌های خوبی برای افزایش اشتغال در کشور داشته است.

وی با اشاره به این گزارش که برخی از دستگاه‌های دولتی در استان‌ها زمین و امکاناتی در اختیار دارند که بدون استفاده رها شده و آن دستگاه دولتی نیازی به آن ندارد، گفت:‌ همه مسئولان در استان‌ها اعم از استاندار، شهردار و مقامات محلی باید پیگیری‌ کنند که دستگاه مربوطه ،آن بخش را در اختیار بگذارد و وزیر موظف است تا این کار را انجام دهد و اگر در این زمینه مشکلی بوجود آمد، استانداران باید بلافاصله و حتی تلفنی به من اطلاع دهند و من نیز مسئولیت آن را می‌پذیرم که این مسأله را دنبال کنم.

رئیس جمهور ادامه داد: وزیر اقتصاد و دارایی در راستای شناسایی اموال مازاد وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی مسئولیت سنگینی بر عهده دارد و هیچ وزیری نمی‌تواند نسبت به اموالی که در اختیار آن وزارتخانه‌ است، ادعایی داشته باشد، چرا که همه اینها متعلق به دولت است و این زمین‌ها باید مجانی برای ساختن مسکن و یا موضوعاتی نظیر گردشگری واگذار شود.

وی با بیان این‌که «ساخت مسکن با استفاده از این زمین‌ها و ارایه خدمات از سوی دیگر مراکز حمایتی، قیمت مسکن در این مناطق را کاهش می‌دهد و می‌توانیم این خانه را به خانه‌اولی‌ها بدهیم و با آن تهاتر کنیم»، گفت: اگر این مشکلات را برطرف کنیم، می‌توانیم در بخش ساختمان گسترش خوبی ایجاد کنیم، چرا که توسعه ساختمان‌سازی، صنایع مختلف را تحرک داده و معادن را فعال می‌کند و مردم با خانه‌های مقاوم در برابر سیل و زلزله در امان خواهند ماند و امکانات و رفاه بیشتری را در اختیار خواهند داشت که موجب سلامت و رفاه جامعه خواهد شد.

وی با بیان این‌که «وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، می‌تواند در زمینه اشتغال، تحرک بزرگی داشته باشد»، گفت: باید زمینه‌های لازم را برای کارورزی افراد در محل کار، ایجاد کنیم و آموزش‌های لازم را به آنان بدهیم که البته این را در گذشته مورد تأکید قرار دادیم، اما کمی با کندی اجرا می‌شود.

 روحانی با اشاره به این‌که «واگذاری مراکز و بنگاه‌های دولتی یکی از وظایف بزرگ همگانی است و باید مشکلات موجود در این مسیر را برطرف کنیم»، گفت: برای اجرای طرح‌های نیمه تمام در هر منطقه‌ای از کشور باید اقدام به واگذاری کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تصمیمات لازم در شورای عالی همکاری اقتصادی سه قوه برای تسهیل در واگذاری‌ها به مردم اتخاذ شده است، گفت: دولت بودجه کافی برای اتمام همه طرح‌ها را در اختیار ندارد و باید آن را به مردم واگذار کنیم.

روحانی جذب سرمایه داخلی و خارجی برای انجام طرح‌ها و پروژه های کشور را از دیگر وظایف استانداران دانست و گفت: استانداران باید تلاش کنند سرمایه‌های خارجی را بویژه از کشورهای همسایه وارد کشور کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه "وقتی در شورای عالی امنیت ملی تصویب می‌کنیم که یک ایرانی دو تابعیتی هنگامی که می‌خواهد وارد کشور شود، هیچ مشکلی نداشته باشد و بتواند اموال منقول و غیرمنقول خود را به راحتی به فروش برساند به معنای آن است که یک قانون گذشته را اصلاح کرده‌ایم"، گفت: همه ایرانیان باید بتوانند راحت به کشور خود مسافرت کنند. همانطور که در زمینه سربازی هم این تصمیم را گرفتیم که جوانی که می‌خواهد به کشور بیاید بتواند به راحتی این کار را انجام دهد.

وی با بیان اینکه یک سرمایه بزرگ از ایرانیان در خارج از کشور وجود دارد که به کشور خود علاقمند هستند، گفت: هر تضمینی لازم باشد، در نشست سران سه قوه و شورای هماهنگی اقتصادی برای ورود سرمایه به کشور انجام می‌دهیم چرا که معتقدیم کشور بدون وجود سرمایه نمی‌تواند جهش توسعه‌ای داشته باشد.

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت نحوه رفتار استانداران و مسئولان با مردم، ‌گفت: البته همگی رفتاری خوب و متواضعانه نسبت به مردم دارند، اما گاهی برخی گزارشات در بعضی امور ، موجب نگرانی می‌شود.
دکتر روحانی افزود: این را همه مسئولان بدانند که ما در هر مسئولیتی که قرار داریم آن مسئولیت زمانی موجب افتخار ماست که به مردم خدمت کنیم و گر نه مقام بار مسوولیت اضافی انسان خواهد بود و باید مدت‌های زیاد و در قیامت پاسخگو باشیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه بار مسئولیت آنقدر سنگین است که اگر عنایت حق وجود نداشته باشد، پشت انسان می‌شکند، گفت: اگر پول و امکانات در اختیار نداریم و نمی‌توانیم معضل مردم را حل کنیم، باید لااقل لبخند چهره خوش و زبان گرم را نسبت به مردم داشته باشیم و با آنها احترام کنیم تا آنها احساس کنند که وقتی به منطقه و استان آنها می‌رویم ، برای حل مشکل آنها است.

روحانی با اشاره به اینکه باید به مشکلات مردم که معمولاً هم قابل حل هستند، رسیدگی کنیم، گفت: شاید آن کسانی که فقر و تنگدستی را درک نکرده‌اند، نمی‌توانند بفهمند که خجالت کشیدن در مقابل خانواده به چه معناست؟

رئیس جمهور با بیان اینکه با وجود همه سختی‌ها و مشکلات باید به خانواده‌های نیازمند رسیدگی کنیم، گفت: همه اقوام، ‌مذاهب، زن‌ها و جوانان جامعه باید احساس کنند که دولت پشتیبان آنهاست و می‌خواهد به آنها کمک کند.

دکتر روحانی با بیان اینکه هنگامی که در یک استان می‌بینیم که شیعه و سنی در کنار هم و با وحدت زندگی می‌کنند موجب خوشحالی می‌شود، گفت:‌ زمانی که می‌بینم وزیر خارجه یک بانوی لایق را به عنوان سفیر انتخاب می‌کند، موجب خوشحالی است و  بسیار وی را در این کار مورد تشویق قرار دادم.

رئیس جمهور تأکید کرد: باید تلاش کنیم، نشاط، رضایت مردم و تولید در جامعه و بسیاری از مسایلی که در جامعه وجود دارد را بوجود آورده و مشکلات را برطرف کنیم.

روحانی اظهار داشت: باید میان استانداران و سایر مسئولان هماهنگی و همدلی برقرار باشد؛ هماهنگی ضروری و مورد نیاز است، چرا که ما قصد داریم یک کار دسته جمعی را به انجام برسانیم.

رئیس جمهور افزود: مطمئناً از این پس ارتباط دفتر رئیس جمهور با استانداران نزدیک‌تر از قبل خواهد بود و جلسات مشترک دولت و استانداران بیش از قبل و به طور منظم انجام می شود.

انتهای پیام

دبیر: لیلا چرمچیان

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha