• چهارشنبه / ۱۲ دی ۱۳۹۷ / ۰۲:۲۸
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 97101106107
  • خبرنگار : 71567

رئیس اتحادیه دانشگاههای غیر دولتی و غیر انتفاعی عنوان کرد

نگرانی مراکز غیرانتفاعی از سیاست‌های مالی آموزش عالی در سال آینده

نگرانی مراکز غیرانتفاعی از سیاست‌های مالی آموزش عالی در سال آینده

رئیس اتحادیه دانشگاههای غیردولتی و غیر انتفاعی کشور وضعیت مالی مراکز غیرانتفاعی را در سال آینده نگران کننده توصیف کرد و گفت: انتظار داریم دولت با توجه به تورم وسیاستهای پذیرش دانشجو کمکهای را در قالب فعالیتهای فرهنگی به مراکز غیرانتفاعی ارائه دهد تا موجودیت این مراکز با مخاطره مواجه نشود.

علی آهون منش در گفت وگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب وضعیت بودجه دانشگاه‌های غیرانتفاعی در سال آینده را نگران کننده توصیف کرد و افزود: در حال حاضر مراکز غیرانتفاعی حتی یک ریال هم از دولت بودجه دریافت نمی‌کنند و فقط دانشگاه‌های غیرانتفاعی به دلیل فعالیت در حوزه اسلامی ردیفی را از دولت دریافت می‌کنند اما سایر دانشگاهها از این ردیف بی‌بهره هستند.

وی در ادامه تصریح کرد: با توجه به تصمیم دولت در خصوص پذیرش دانشجو و اینکه از سال آینده ۸۵ درصد از پذیرش دانشجویان براساس سوابق تحصیلی صورت می‌گیرد و تنها ۱۵ درصد با آزمون وارد دانشگاه‌ها می‌شوند، وضعیت مراکز غیرانتفاعی با بحران مواجه خواهد شد، چرا که در این شرایط اغلب دانشجویان، دانشگاه‌های دولتی را به دانشگاه‌های غیردولتی ترجیح خواهند داد و با توجه به اینکه مراکز غیرانتفاعی بودجه‌های خود را از طریق جذب دانشجو تامین می‌کنند،افزایش صندلی خالی دانشگاه‌های خصوصی را با بحران مالی مواجه می‌کند.

رئیس اتحادیه دانشگاههای غیر دولتی و غیر انتفاعی کشور اضافه کرد: دولت علاوه بر پرداخت هزینه‌های دانشگاه‌های دولتی در زمینه پرداخت حقوق اساتید و غیره سالیانه حدود ۵ میلیون تومان سرانه برای مسائل فرهنگی دانشجویان بودجه اختصاص می‌دهد. اما برای مسایل فرهنگی ۳۵۸ مرکز غیرانتفاعی هیچ ردیفی پرداخت نمی‌شود. با توجه به آمار بالای تورم که بانک مرکزی آن را ۳۰ درصد عنوان کرده و در پی آن نیز حقوق کارگران و کارمندان افزایش بیش از ۲۰ درصدی خواهد داشت انتظار داریم کمکهایی نیز در قالب سرانه‌های فرهنگی به مراکز غیرانتفاعی پرداخت شود.

دکتر آهون منش همچنین در خصوص نظارت‌های وزارت علوم بر مراکز غیرانتفاعی نیز خاطرنشان کرد: نظارتهای وزرات علوم بر فعالیت مراکز غیرانتفاعی به دو صورت انجام می‌گیرد. اول این که در هر استان یک دانشگاه به عنوان دانشگاه مادر مسئول نظارت بر این مراکز می‌شود و ارزیابی خود را با عنوان ارزیابی کیفیت از مراکز محلی خود انجام داده و نتایج را به وزارت علوم اعلام می‌کند. نوع دیگر نظارت نیز از سوی دفتر نظارت بر آموزش‌های غیرانتفاعی وزارت علوم صورت می‌گیرد که با توجه به این که تعداد نیروهای حاضر در این مرکز محدود است در نتیجه نظارتهای مستقیم وزارت علوم نیز به صورت محدود و سالی یک بار انجام می‌گیرد.

وی در پایان تاکید کرد: انتظار داریم دولت در سیاست گذاری‌های خود مراکز غیرانتفاعی را فراموش نکند چرا که اگر دانشجویی در مراکز دولتی پذیرش نشود و آمار پذیرش در این مراکز کاهش یابد، هزینه‌های این مراکز از سوی دولت پرداخت شود تا خللی در موجودیت دانشگاه ایجاد نشود، اما مراکز غیر دولتی با کاهش آمار پذیرش دانشجو با مشکلات مضاعف مواجه خواهند شد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۲ ۰۷:۵۶

تمامی هیئت مدیره های این دانش کاه ها از مسئولین عالیرتبه وزارت علوم و نمایندگان و وزارت بهداشت و روسا و معاونین دانشگاه های دولتی و مقامات محلی بوده و هستند و صرفا برای منافع خودشان این موسسات را راه اندازی کردند. ای فرهیختگان فاسد بس است دیگر که با رانت مسئول و مدیر بودن کلاه ملت بدبخت را بر می داشتید و با فرستادن معلم دبیرستان به جای استاد دانشگاه عوض آموزش علم و سواد و تخصص، مدرک های کاغذی به جوانان این مملکت دادید و آن ها را متوقع کردید! بس است دیگر فساد و خیانت در حق ملت و کشور ایران ای نخبگان ملت! جمع کنید این کاسه کوزه تان را تا مردم یک نفس راحت بکشند!

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۲ ۰۸:۵۵

فرمایشات بسیار متین ولی توچه بفرمایند که با توجه به جمعیت رو به کاهش متقاضی تحصیل در کشور در دوره های کاردانی و کارشناسی؛ وجود تعداد زیاد مراکز غیر انتفاعی ؛ نیاز به بازنگری و کاهش دارد. "مستندا"؛ در یکی از این مراکز در شهرستان؛ در چند سال قبل؛ نام فردی از هیات علمی دانشگاهی دولتی برای ریاست آن مرکز به وزارت علوم اعلام و بعد از طی تشریفات قانونی ؛ مدیریت را هیات موسس همان موسسه بدست گرفت و فرد هیات علمی مورد نظر ؛ پس از اندکی؛ حذف گردید. واحدهای غیر انتفاعی ؛ بدلیل: 1- کاهش متقاضی تحصیل 2- فشار مالی تحصیلی بر خانواده ها 3- توانا شدن کمی و کیفی امروز دانشگاه های دولتی در پذیرش دانشجویان برخی از این مراکز 4- تسلط هیات های موسس بر روند اداره و مدیریت این واحد ها و کم رنگ بودن نظارت دولتی و ..... کارآیی گذشته خود را ندارند و تجمیع و تغییرات اساسی ؛ همگام با تغییر ساختار در آموزش دانشگاهی کشور؛ را طلب میکند.

avatar

سلام یک سوال اساسی! چرا بیش از 90 درصد این موسسات به اصطلاح غیرانتفاعی با گذشت بیش از از 10 سال از تاسیس شان هنوز به دانشگاه تبدیل نشده اند؟!! اصلا این موسسات چند درصد ویژگیهای یک دانشگاه را دارند؟! چرا هیئت مدیره این موسسات اکثرا در اختیار افرادی صاحب منصب بوده و این هیئتها اکثرا از افراد فرهیخته دانشگاهی تهی هستند؟!!!