به گزارش ایسنا، حجت الله ایوبی - رییس کمیسیون ملی یونسکو در ایران - که سهشنبه ۲۹ آبان در تالار استاد شهناز در خانه هنرمندان به دیدن فیلم مستند «وِه اَنتیوک شاپور» به کارگردانی سودابه مجاوری نشست، با پایان نمایش فیلم به صنعت قدرتمند سینما در کشور اشاره کرد و گفت: ایران در این صنعت جزء مدرنترینهاست که امیدواریم با قدرتِ سینما و تصویر بتوانیم در یونسکو تصاویر پر افتخار گذشته را احیاء کنیم و آنها را جلو چشم مردم جهان قرار دهیم تا همه از گذشتههای خود بدانند.
رییس اسبق سازمان سینمایی با تاکید بر اینکه ایران در این هنر سرآمد است و در عین حال پایی توانا دارد، اظهار کرد: یونسکو برای ساخت فیلمهای مشابه - فیلمهای مستند معرفی محوطهها و دورانِ مختلف تاریخی کشور- سفارش میکنیم، تا هرچه زودتر و بهتر بتوانیم تاریخ ایران را معرفی کنیم.
او به ثبت جهانی دانشگاه جندیشاپور از منظر فرهنگی (رویدادها و مشاهیر فرهنگی) اشاره کرد و افزود: امسال سال گندیشاپور و شیخ شهاب الدین سهروردی است، علاوه بر تجلیل از این شخصیت و آن مکان جهانی، خوشحالیم که جهان این قدرت را به رسمیت شناخت و سال قبل ۱۷۵۰ سالگی ایجاد قدیمیترین دانشگاه ایران را گرامی داشتیم.
وی همچنین از قصد کمیسیون ملی یونسکو در ایران برای به مسابقه گذاشتن نماد «گندی شاپور» خبر داد که تا پایان امسال بتوانند، نمادی مشخص برای این دانشگاه جهانی به همه دنیا معرفی کنند.
ایوبی با اشاره به اینکه یک هزار و ۲۵۳ سال قبل،شخصی با نام «روبر دو سوربن» دانشکده سوربن را که بیشترین در ان زمان به علوم الهیات میپرداخت، تاسیس کرد، افزود: در حالی که سالها طول کشید تا ان دانشکده به دانشگاه تبدیل شود، در ایران ۱۷۵۰ سال قبل، یعنی ۵۰۰ سال زودتر از دانشگاه «سوربن»، دانشگاه «گندیشاپور» در دزفولِ خوزستان احداث و با اساتیدی که منشور اخلاق در علم همراه با آثار فراوان داشتند، فعالیت میکردند.
رییس اسبق مؤسسه فرهنگی اکو ادامه داد: امروز شاید کمتر کسی باشد که آرزو نکند فرزندش برای ادامه تحصیلات به «سوربن» برود اما نیم بیشتری از همان افراد تا کنون هیچ نامی از «گندی شاپور» نشنیدهاند.
خوشحال باشیم همه میراثمان از زیرخاک درنیامده
رییس کمیسیون ملی یونسکو در ادامه اظهار کرد: گاهی باید خوشحال باشیم که میراث فرهنگی ما زیر خاک مانده است، چون اگر تا امروز مثلا همه گندی شاپور از زیر خاک درآمده بود، شاید امروز به تلی از خاک تبدیل شده بود.
او با تاکید بر این که نباید گذشته را به مثابه رفتن به قبرستان تعبیر کرد، افزود: ملتی به فردا فکر میکند که دیروز را پاس بدارد.
ایوبی همچنین با بیان اینکه تمدن و فرهنگ در خلأ و پول تولید نمیشود، افزود: کشورهای اطراف ما تلاش میکنند با نفت این کار را انجام دهند اما نمیتوانند، چون تمدن تاریخ میخواهد که خوشبختانه ایران آن را دارد، امیدوارم گذشته ما باعث خودباوری ما شود، بنابراین با همه توان باید سعی کنیم گذشتهی پر افتخارمان را زنده کنیم.
انتهای پیام
نظرات