به گزارش ایسنا، هر چند هنوز مسئولان شورایشهر و میراثفرهنگی جزیره هرمز از پسِ شوهای رنگین کمانی اجتماعی جزیره برنیامدهاند، اما به این هم فکر نمیکنند که روزی با این همه اسراف در ریخت و پاشِ خاک رنگینِ جزیره، بالاخره برای بخشِ درآمدزای خاکی که به مرور از بین میرود، چه چیز را باید جایگزین کنند؟
خانه و بازار «زعفرانیها»، «قصر بیبی»، آب انبار «دو خواهر»، گنبد «حضرت خضر»، خانه «جری پولاک»، پاسگاه قدیم و اصلا بدتر از همه «قلعه پرتغالیها» که خیلیها جزیره را اصلا به خاطر این قلعه شناختند! قلعهای که آن را یکی از ارزشمندترین بناهای جزیره مینامند و حتی از گردشگرانی که قصد بازدید از آن را دارند هم هزینه دریافت میکنند، اما براساس حقوق اولیهی گردشگران برای توجه به بناهای تاریخی و مناسب بودن فضا برای بازدید آنها، به نظر نمیرسد حتی این قلعه چنین مواردی را رعایت کرده باشد.
امید ابراهیمی فعال میراث فرهنگی که برای ورود به قلعه هرمز هم نخست با مشکلاتی مواجه شده بود، به خبرنگار ایسنا میگوید: به نظر نمیرسد قلعه پرتغالیهای جزیره دستکم در چند سال گذشته مورد مرمت قرار گرفته باشد، به نظر میرسید فقط حدود ۷۰ درصد قلعه در وضعیت سالم و مناسبی قرار داشتند.
او با اشاره به ساختوسازهای مختلف و ایجاد مشاغل مختلف در اطراف قلعه پرتغالیها اظهار میکند: به نظر میرسد «حریم» در محدودهی قلعه اصلا معنایی ندارد، اگر هم تعیین حریم برای این محوطهی تاریخی انجام شده باشد، شاید اصلا مسئولان قلعه و میراث فرهنگی جزیره از آن اطلاعی ندارند. دور تا دور قلعه یکسری ساختوساز انجام شده است، دیواری روی جداره اصلی قلعه پرتغالیها ساختهاند و از سوی دیگر برخورد چندان مناسبی با گردشگران ندارند.
وی ادامه میدهد: دور دیوارهای قلعه و حتی در بخشهایی از قلعه که زیاد در چشم نیستند، تقریبا به زبالهدانی تبدیل شده است.
در طول دستکم یک سال گذشته، دوستداران میراث فرهنگی و برخی هنرمندان در تماس با خبرگزاری ایسنا از وضعیت نامناسب قلعه پرتغالیها و برخی بناهای تاریخی این جزیره ابراز نگرانی کرده و نسبت به تخریب قریبالوقوع آنها مانند خانه «جری پولاک» هشدار دادهاند، اما تاکنون هیچ توجهی نسبت به این ابراز نگرانیها وجود نداشته است.
انتهای پیام
نظرات