• شنبه / ۲۱ مهر ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 97072111605
  • خبرنگار : 71625

گران‌ترین مجسمه‌های فروخته شده در عالم هنر + عکس

گران‌ترین مجسمه‌های فروخته شده در عالم هنر + عکس

«آلبرتو جاکومتی» ـ نقاش و مجمسه‌ساز نامدار سوئیسی ـ با چهار مجسمه فروخته شده در حراجی‌های سراس جهان، گران‌ترین هنرمند مجسمه‌ساز دنیای هنر به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، «آلبرتو جاکومتی، مجسمه‌ساز و نقاش» با مجسمه‌گران قیمت فروخته شده در حراجی‌ها و همچنین «جف کونز، نقاش و مجسمه‌ساز معاصر امریکایی» با دو اثر، جزو گران‌ترین هنرمندان مجسمه‌ساز جهان به شمار می‌روند.

گرانترین مجسمه‌های فروخته شده در جهان:

۱۰. اثر «گل‌های لاله» از «جف کونز»؛ ۲۰۰۴-۱۹۹۵

اثر «دسته گل لاله» از «جف کونز» ـ یکی از گرانترین هنرمندان زنده دنیا ـ در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۴ میلادی خلق شده است.  این مجسمه غول پیکر استیل در تاریخ نوامبر سال ۲۰۱۲ در حراجی پسا جنگی و هنرهای معاصر کریستیز با قیمت ۳۳ میلیون دلار به «استیو وین» ـ مجموعه‌دار آثار هنری و بازرگان امریکایی ـ فروخته شد.

۹. «مادام ال آر» از «کنستانتین برانکوشی»؛ ۱۹۱۷-۱۹۱۴

مجسمه «مادام ال آر» از «کنستانتین برانکوشی» ـ مجسمه ساز و نقاش رومانیایی ـ محصول سال‌های ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۷ با قیمت ۳۷ میلیون دلار به «ایو سن لوران» طراح لباس فرانسوی در سال ۲۰۰۹  فروخته شد.

۸. یکی از آثار مجموعه سیاه «هانری ماتیس»؛ ۱۹۵۸

همچنین اثر چهارم از مجموعه سیاه «هانری ماتیس» ـ نقاش و مجسمه‌ساز فرانسوی ـ در نوامبر سال ۲۰۱۰ به حراج گذاشته شد و با قیمت بالغ بر ۴۸ میلیون دلار به یک مجموعه دار شخصی فروخته شد.

۷. مجسمه نیم تنه برنجی «آلبرتو جاکومتی»؛ ۱۹۵۵

مجسمه نیم تنه برنجی «آلبرتو جاکومتی» نیز در تاریخ ماه مه سال ۲۰۱۰ با قیمتی بالغ بر ۵۳ میلیون دلار به یک مجموعه شخصی فروخته شد. البته این اثر سه سال بعد هم با قیمت ۵۰ میلیون دلار برای بار دیگر چکش خورد. اندیشه پشت این اثر «جاکومتی»همانند تعداد زیاد دیگری از مجسه هایش، برادرش «دیِگو» بود.

۶. مجسمه ۵۰۰۰ ساله «ماده‌شیر گونل»؛ ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد

اثری به نام «ماده‌شیر گونل» متعلق به ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، انسان‌واره عضلانی یک ماده‌شیر است. این مجسمه‌ای ۵۰۰۰ ساله متعلق به بین‌النهرین است که نزدیک بغداد یافت شده. اثر «ماده‌شیر گونل» یک نمونه از هنر باستانی است که در حراجی ساتبیِ نیویورک با قیمت ۵۷ میلیون دلار در سال ۲۰۰۷ فروخته شد و به گران ترین نمونه از هنر باستان که تا به حال فروخته شده، تبدیل شد.

عنوان

۵. «سگ بادکنکی» از «جف کونز»؛ ۲۰۰۰-۱۹۹۴

اثر «سگ بادکنکی» (نارنجی) در سال‌های ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۰ توسط «جف کونز» ساخته شده و در سال ۲۰۱۳ با قیمت ۵۸ میلیون دلار فروخته شد. این اثر «جف کونز» را به گران ترین هنرمند در قید حیات تبدیل کرد. اثر «سگ بادکنکی» جف کونز یکی از پنج اثر یک مجموعه از کارهای این هنرمند است. در این مجموعه نسخه‌های دیگری از کارهای او از جمله آبی، ارغوانی، قرمز و زرد نیز موجود است.

۴. اثر «سر» از «آمادئو مودیلیانی» محصول سالهای ۱۹۱۰ تا ۱۹۱۲

«آمادئو مودیلیانی» (۱۹۲۰ ـ ۱۸۸۴) نقاش ایتالیایی است که بیشتر آثارش را در فرانسه خلق کرد. وی به سبک مدرن کار می‌کرد و غیر از نقاشی به هنر مجسمه‌سازی هم اشتغال داشت. این هنرمند در طول زندگی خود ۲۷ مجسمه را خلق کرد ولی تنها ۱۰ اثر از آثار او متعلق به مجموعه‌داران شخصی است. در سال ۲۰۱۰ اثر «سر» این هنرمند به یک مجموعه‌دار شخصی با قیمتی معادل ۵۹ میلیون دلار فروخته شد و اثر مودیلیانی را به گران‌ترین کار هنری فروخته شده در یک حراجی در فرانسه تبدیل کرد.

۳. مجسمه ارابه «جاکومتی» ساخته شده؛ ۱۹۵۰

این اثر پس از اینکه ۴۰ سال در دست یک مجموعه‌دار خصوصی بود، در سال ۲۰۱۴ در حراجی ساتبی نیویورک با قیمت ۱۰۱ میلیون دلار به فروش رفت.

۲. «مردی که راه می‌رود» از «آلبرتو جاکومتی»؛ ۱۹۴۷

مجسمه «مردی در حال قدم زدن» محصول سال ۱۹۶۱ از «آلبرتو جاکومتی» در سال ۲۰۱۰ با قیمت ۱۰۴ میلیون دلار فروخته شد و در زمان خودش به گران ترین اثر هنری به حراج گذاشته شده تبدیل شد.

۱. «مرد اشاره‌گر» کاری دیگر از «آلبرتو جاکومتی»

در ماه مه سال ۲۰۱۵ یکی دیگر از مجسمه های برنزی جاکومتی به حراج گذاشته شد. این اثر نیز به مدت ۴۵ سال در مجموعه شخصی که اثر «ارابه» قرار داشته، نگهداره می شده. این مجسمه با قیمت بی سابقه ۱۴۱.۳ میلیون دلار فروخته شد و رکورد گرانترین مجسمه فروخته شده در حراجی‌ها را از آن خود کرد.

«آلبرتو جاکومتی» در سال ۱۹۰۱ در سوئیس متولد شد. او فرزند یک نقاش بود که او را برای تحصیل به مدرسه هنر ژنو فرستاد. او به فرانسه سفر کرد و در پاریس اقامت داشت. «جاکومتی» در آنجا با «خوان میرو»، «ماکس ارنست»، «پیکاسو» و «بالتوس» آشنا شد و آثاری را در سبک‌های کوبیسم و سورئالیسم خلق کرد. وی از اواخر دهه ۱۹۳۰ مجسمه‌هایش را با دست و پا و بدن درازتر از معمول می‌ساخت و با کسب جایزه اول دوسالانه ونیز به شهرت جهانی رسید.

منبع: ایمجیناریوم(Imaginarium)

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha