• جمعه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۸:۰۷
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 97061608050
  • خبرنگار : 71625

محسن وزیری مقدم یک هنرمند زنده بود

محسن وزیری مقدم یک هنرمند زنده بود

محسن وزیری مقدم تا آخرین لحظات زندگی به فکر فعالیت در عرصه هنر بود؛ او یک هنرمند زنده بود.

«آقای وزیری مقدم همیشه می‌گفت که نمی‌خواهم کسی شبیه من باشد، تنها می‌خواهم راه پرواز کردن در هنر را به شاگردانم آموزش دهم».

اینها سخنان مرتضی احمدوند، درباره محسن وزیری مقدم، نقاش و حجم‌ساز فقید ایرانی است که صبح امروز در شهر رم درگذشت.

این هنرمند نقاش در ادامه گفت‌وگو با ایسنا درباره محسن وزیری مقدم، یادآور شد: او از فارغ‌التحصیلان دوره‌های اول دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود. بعد از کارشناسی برای ادامه تحصیل به رم رفت و در آکادمی هنرهای زیبای رم درس خواند. بعد از مدتی به ایران بازگشت و در یک دوره نماینده ایران در بنیال ونیز بود.

وی ادامه داد: استاد وزیری مقدم پس از مدتی به ایران بازگشت و به عنوان استاد دانشکده هنرهای زیبا فعالیت کرد. بعد از چند سال دوباره برای ادامه فعالیت‌های هنری خود به رم رفت و طی ۳۰، ۴۰ سال اخیر بین ایران و ایتالیا در حال رفت و آمد بود. آقای وزیری مقدم نمایشگاه‌های زیادی در رم و تهران برگزار کرد و یک نمایشگاه اختصاصی نیز در موزه هنرهای معاصر داشت.

او در ادامه اشاره کرد که «محسن وزیری مقدم» نخستین هنرمند ایرانی بود که در سال ۱۹۶۰ میلادی اثرش به موزه هنرهای مدرن نیویورک راه پیدا کرد.

احمدوند با بیان اینکه وزیری مقدم علاوه بر فعالیت در حوزه نقاشی در حوزه‌های مجسمه‌سازی و گرافیک نیز فعالیت داشت، گفت: آقای وزیری مقدم در درجه اول معلم خوبی بود و همچنین کتاب «شیوه طراحی» سال‌ها یکی از بهترین کتاب‌های حوزه طراحی در مقطع هنرستان بود و خیلی از هنرمندان نیز با این کتاب به حوزه تجسمی جذب شدند.

او همچنین اشاره کرد که «وزیری مقدم» همیشه مخاطبان خود را داشته ولی قدر او را نیز نه بیشتر و نه کمتر همانند دیگر هنرمندان نمی‌دانستند.

احمدوند تصریح کرد: وزیری مقدم شاگردان زیادی از نسل های مختلف از جمله قباد شیوا، نیک ساز نجومی، ابراهیم جعفری، حسین نامی و ... داشت. اکثر شاگردان او بعدها طلایه‌داران هنر شدند.

این هنرمند نقاش درباره نمایشگاه تیر ماه وزیری مقدم که در گالری اعتماد برگزار شد، گفت: در این نمایشگاه آثار قدیمی وزیری مقدم که در دهه ۶۰ میلادی ساخته شده بودند به نمایش گذاشته شدند؛ البته بخشی از آن آثار به علت گذر زمان از بین رفته بودند که آقای وزیری مقدم آن ها را بازآفرینی کرد.

احمدوند همچنین بیان کرد که بر اساس یکی از فعالیت های هنری اخیر وزیری مقدم در رم یک فیلم کوتاه ساخته شد.

این نقاش درباره ویژگی شخصیتی مرحوم وزیری مقدم هم گفت: او عزت نفس فراوانی داشت و به خویشتن انسانی خود اهمیت بسیار می داد. هرگز به دنبال حاشیه نبود و تا آخرین لحظه عمر از کار هنری جدا نشد. او یک هنرمند زنده بود.

به گزارش ایسنا، محسن وزیری‌مقدم ـ طراح، نقاش و مجسمه‌ساز ایرانی صبح امروز ـ جمعه ـ در سن ۹۴ سالگی در شهر رم ایتالیا درگذشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha