• چهارشنبه / ۲۷ تیر ۱۳۹۷ / ۱۷:۰۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 97042715245
  • منبع : پژوهشگاه میراث فرهنگی،صنایع‌دستی و گردشگری

بهشتی در دیدار با هیات چینی مطرح کرد

روابط ایران و چین از نظر تاریخی کمرنگ شده است

روابط ایران و چین از نظر تاریخی کمرنگ شده است

سیدمحمد بهشتی در دیدار با یک هیات چینی با ابراز تاسف از کمرنگ شدن روابط ایران و چین از نظر تاریخی به دلیل کاهش ارتباطات زمینی، گسترش همکاری‌ها در حوزه میراث فرهنگی را باعث ایجاد شرایط پایدارتر برای همکاری در سایر عرصه‌ها دانست.

به گزارش ایسنا به نقل از پژوهشگاه میراث فرهنگی، رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در ملاقات با هیات کمیسیون فرهنگ، تاریخ فرهنگی و مطالعه کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین گفت: همکاری‌های سال‌های اخیر ایران و چین باعث نزدیکی خوبی بین باستان‌شناسان این دو کشور شده و  به نظر می‌رسد ایران و چین بتوانند فعالیت‌های عمیق‌تر و گسترده‌تری داشته باشند.

او با اعلام آمادگی کامل برای گسترش و تعمیق بخشیدن به همکاری‌های دو کشور و با تاکید بر این‌که فعالیت‌های این پژوهشگاه، همه علوم مرتبط با میراث‌فرهنگی را نیز در بر می‌گیرد، گفت: مسئولیت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در مقیاس ملی است و همه فعالیت‌هایی را که در حوزه‌هایی مانند باستان‌شناسی، تاریخ معماری و شهرسازی، میراث طبیعی، گردشگری، هنرهای سنتی و حفاظت و مرمت انجام می‌شود در بر می‌گیرد.

او با اشاره به وجود پنج پژوهشکده و سه گروه پژوهشی در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری افزود: این در حالی است که بخشی از فعالیت‌های میدانی و پژوهشی در پایگاه‌های سطح کشور در همکاری با پژوهشگاه و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری انجام می‌شود.

وی همچنین با ابراز تاسف از کمرنگ شدن روابط ایران و چین از نظر تاریخی گفت: شاید علت این اتفاق کمرنگ شدن ارتباطات زمینی و گسترش روابط دریایی بوده است.

بهشتی در ادامه از این که بار  دیگر موضوع جاده ابریشم، موضوعیت پیدا کرده، گفت: با توجه به این امر می‌توان توقع داشت که بار دیگر ارتباطات خیلی نزدیک و عمیقی بین ایران و چین مانند آنچه در طول تاریخ بوده است، برقرار شود.

او با تاکید بر این که روابط ایران و چین در طول تاریخ همراه با صلح، دوستی و مودت بوده، گفت: آثار زیادی در ایران هستند که یادگاری از چین و ارتباط ما با این کشور محسوب می‌شوند، فکر می‌کنم در چین نیز آثار زیادی به یادگار از ارتباط با ایران وجود داشته باشد و همین امر تکیه‌گاه محکمی برای همکاری این دو کشور خواهد بود.

او گفت: اگرچه ممکن است نسل‌های فعلی در ایران و چین متوجه این سرمایه عظیم و تکیه‌گاه محکم نباشند، اما اگر ما در رشته‌های خودمان، کارمان را درست انجام دهیم مردم ایران و چین متوجه این ثروت عظیم که از گذشته‌های دور همراه مودت و دوستی بوده، خواهند شد.

بهشتی با بیان این نکته که با توجه به پیشینه روابط ایران و چین، توقع عمیق‌تر و وسیع‌تر شدن روابط دوکشور، توقعی بی جا نیست، گفت: هر اندازه همکاری ما در حوزه‌های مربوط به میراث فرهنگی وسیع‌تر باشد شرایط پایدارتری برای همکاری در سایر عرصه‌ها ایجاد می‌شود.

چین خواستار احیای جاده ابریشم است

 یه شیاون، نائب رییس کمیسیون فرهنگ، تاریخ فرهنگی و مطالعه کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین، نیز حفاظت از آثار باستانی و فرهنگی و توسعه گردشگری را از اهداف سفر این هیات چینی به ایران اعلام کرد.

او با اشاره به سابقه تاریخی ایران و چین و تبادلات دوستانه این دو کشور با قدمتی بیش از دوهزار سال  گفت: در قرن یکم میلادی فرستاده دولت چین به ایران سفری غیرقابل تصور داشت، چون در آن زمان امکانات حمل‌ونقل وجود نداشت، این در حالی است که هم اکنون حتی سفر هوایی بین این دو کشور نیز طولانی و سخت است.

وی با اشاره به این که چین یک کشور با کشاورزی باستانی است، گفت: این کشور به تبادلات زمینی اهمیت زیادی می‌دهد.

شیاون با اشاره به خواست رییس‌جمهور چین مبنی بر احیای جاده ابریشم، گفت: بنابراین نه تنها باید در حوزه اقتصادی و هماهنگی سیاسی قوی‌تر عمل کنیم بلکه باید در زمینه تبادلات فرهنگی و نزدیکی دل‌های مردم نیز گام‌های موثری برداریم.

او همچنین بر لزوم گسترش و تعمیق روابط در حوزه میراث فرهنگی با ایران تاکید کرد و گفت: به طور حتم تبادلات فرهنگی به تحکیم روابط در حوزه‌های مختلف کمک خواهد کرد.

قدمت روابط ایران و چین مربوط به بیش از چهارهزار سال پیش است

 یوآن جینگ، عضو کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین، پژوهشگر موسسه باستان‌شناسی و آکادمی علوم اجتماعی چین و مدیر موسسه علوم باستان‌شناسی دانشگاه "فودان" هم گفت: مدارک و مستندات نشان می‌دهد که بیش از دوهزار سال پیش دو کشور ایران و چین تبادلات داشتند اما مطالعات باستان شناسی معاصر در چین بیانگر این است که در بیش از چهارهزار سال پیش گندم، گوسفند و گاو از ایران و از طریق جاده ابریشم به چین منتقل می‌شده است.

او با اشاره به قدمت تبادلات بین دو کشور گفت: چین برای روشن شدن این گوشه تاریکی از تاریخ نیاز به مطالعه و بررسی‌های بیشتری دارد و در همین راستا مایلیم بتوانیم در این زمینه با نهادهای مربوطه در ایران همکاری‌های لازم را داشته باشیم.

زمینه‌های همکاری باستان‌شناسی ایران و چین

منیر خلقی، مدیر امور بین الملل و حقوقی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز اشاره‌ای به فعالیت های مشترک ایران و چین داشت .

او از جمله فعالیت های مشترک ایران و چین به امضای تفاهمنامه ای با دانشگاه نانجینگ چین و آغاز فصل دوم همکاری در محوطه تپه نادری خراسان شمالی اشاره کرد.

خلقی برگزاری سومین کنفرانس بین المللی حفاظت و باستان شناسی در امتداد راه ابریشم را از دیگر فعالیت‌های مشترک پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و چین اعلام کرد و گفت: این کنفرانس با همکاری آکادمی علوم اتریش و دانشگاه نانجینگ چین در آبان سال جاری در تبریز برگزار خواهد شد.

او همچنین به همکاری ایران و چین در زمینه باستان‌شناسی زیر آب از دو سال پیش تاکنون اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha