• چهارشنبه / ۲ خرداد ۱۳۹۷ / ۰۴:۴۵
  • دسته‌بندی: علم ورزش
  • کد خبر: 97030100606
  • خبرنگار : 90047

قهرمانان به دلیل ناهنجاری‌های اسکلتی و عضلانی مدال خود را از دست می‌دهند

قهرمانان به دلیل ناهنجاری‌های اسکلتی و عضلانی مدال خود را از دست می‌دهند

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد در حرکات اصلاحی و توانبخشی ورزشی گفت: بسیاری از ورزشکاران و قهرمانان ملی به دلیل ناهنجاری‌های اسکلتی و عضلانی مدال‌های خود را در ثانیه ها از دست می دهند.

بهنام قاسمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هر چند ما از اساتید علمی زیادی در حوزه‌های مختلف علوم ورزشی برخوردار هستیم که از نظر تئوری در مباحث علمی ورزش پیش‌رو هستند، اما در تبدیل مباحث تئوری به عمل و پیاده کردن آنها در میادین ورزشی با مشکلات زیادی مواجه هستند و هنوز نتوانسته‌اند آن چه که به صورت تئوری در دانشگاه علوم ورزشی یاد گرفتند در میادین ورزشی عملیاتی کنند.

وی گفت‌: بسیاری از ورزشکاران و قهرمانان ما قبل از این که به میادین حساس و مهم وارد شوند، باید از هر لحاظ آمادگی حضور در مسابقات را داشته باشند. تنها توجه کردن به چند بعد از آمادگی جسمانی شرط لازم برای مدال آوری نیست. بعضی وقت‌ها شاهد این قضیه هستیم که قهرمان ملی در یک دوره عملکرد بسیار موفقی دارد،  ولی در رقابت دیگر به دلیل ناهنجاری‌های اسکلتی و عضلانی دچار افت شدید بدنی می‌شود و مدال خود را به راحتی در ثانیه‌های آخر از دست می‌دهد. ناهنجاریهای اسکلتی و عضلانی مساله‌ای است که اکثر ورزشکاران نسبت به آن بی‌توجهی می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد در حرکات اصلاحی و توانبخشی ورزشی، افزود: نگاه تک بعدی به مساله آماده سازی مشکل اکثر قهرمانان ملی است. به عنوان مثال ورزشکاری که کار قدرتی یا سرعتی انجام می‌دهد تنها روی دو فاکتور قدرت یا سرعت تمرکز می‌کند و از سایر فاکتورها غافل می ماند. این نگاه تک بعدی ورزشکاران ملی سبب شده تا آنها در میادین مهم و حساس مدال‌های خود را در ثانیه‌ها از دست بدهند. یک ورزشکار زمانی می‌تواند آماده کسب مدال باشد که تمام فاکتورهای آمادگی جسمانی را داشته باشد.

این متخصص حرکات اصلاحی و توانبخشی ورزشی ادامه‌ داد: اگر ورزشکار در یک دوره پیشرفت خوبی می‌کند و در دوره بعد دچار افت می‌شود، فقط به خاطر این مساله است که فاکتورهای آمادگی جسمانی را در خود حفظ نمی‌کند و تصورش بر این است که تنها با تقویت چند فاکتور آمادگی جسمانی می‌تواند همواره در اوج باشد، در صورتی که این تصور غلطی است.

قاسمی ‌اضافه کرد: استفاده از متخصصان ماساژ و روانشناس ورزشی دو فاکتور اصلی برای حضور موفقیت تیم‌ها در میادین ورزشی است که همواره مسوولین ورزش توجه جدی به این مساله نمی‌کنند. در حقیقت خیلی از رکوردهای ما به خاطر نبود روانشناس ورزشی و ماساژور جابجا می‌شوند که معمولا کادر فنی تیم‌ها به این موضوع توجه خاصی نمی‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد تصریح کرد: ما اگر بخواهیم در بازی‌های آسیایی جاکارتا نسبت به اینچئون عملکرد بهتری داشته باشیم، باید تمام فاکتورها را در کنار هم داشته باشیم و با مدیریت درست آنها بتوانیم مدال‌های خود را به راحتی از دست ندهیم.

وی در پایان در ارزیابی از یازدهمین همایش بین‌المللی علوم ورزشی، اظهار کرد: نسبت به همایش‌های دیگر از نظر محتوای علمی پربارتر بود و کارگاه‌های خوبی برگزار شد، اما محیط برگزاری آن شرایط خوبی را برای اساتید علمی و دانشجویان فراهم نکرده بود و سبب شده بود تا تمرکز بر روی مباحث علمی کاهش پیدا کند. ضمن این که معتقدم تا زمانی که نتوانیم بین بخش اجرایی و دانشگاهی ارتباط خوبی را برقرار کنیم، قادر نخواهیم بود مقالاتی که در چنین همایش‌هایی ارائه می‌شود در فدراسیون‌ها به مرحله اجرا برسانیم، در نتیجه همانند پایان نامه‌ها و مقالات دانشگاهی در کتابخانه ها خاک خواهند خورد و تاثیری در پیشرفت و توسعه ورزش کشور نخواهند داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha