فرناز امیراصلانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: زندگی یک فیلم خانوادگی نیست. گاهی اینکه توقع داشته باشیم همسرمان مثل شخصیت فلان سریال در هنگام دعوا برایمان نامه عاشقانه بنویسد، خیلی اشتباه است؛ در واقع باید بپذیریم که زندگی واقعی و خصوصیات همسرمان، آن چیزی است که باید با آن زندگی کنیم، نه رویاهای دوران نوجوانی و جوانی و اگر به این رویاها دامن بزنیم نتیجهای جز سرخوردگی ندارد.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم همیشه منتظر پیشقدم شدن همسرمان باشیم، شاید کار از کار بگذرد. به همینخاطر اگر زمان دعوا طولانی شد، باید ببینیم درازای چیزی که به دست میآوریم چه چیزی را از دست میدهیم و آیا اصلا ارزشش را دارد که به آرزوهای دوره نوجوانی دست بیابیم و در مقابل، محبت قلبی و عمیق همسرمان راخدشهدار کنیم.
امیراصلانی تصریح کرد: در هر صورت به زودی با همسرمان آشتی میکنیم، اما تصویری که از او در هنگام ناراحتی در ذهن دیگران میسازیم، هرگز فراموش نخواهد شد. از اینرو هرگز نباید زمان قهر و دلخوری در مورد همسرمان با دیگران صحبت کنیم. این صحبتها جز اینکه رابطه ما را در چشم نزدیکانمان تیره و تار نشان دهد هیچ عایدی مثبت دیگری ندارد. البته اگر دعواها و دلخوریهای زناشویی از حد نرمال خارج شده و طولانیمدت شود، بدون شک باید چاره دیگری اندیشید.
امیراصلانی تاکید کرد: متاسفانه یکی از مهمترین علل مشاجره و دعوا بین همسران، تلاش برای تغییر دادن رفتار یکدیگر است. همچنین حاضرجوابی و سپر دفاعی در دست گرفتن باعث ادامه بحث و تنش در زندگی میشود. بسیاری از زوجهای جوان در ابتدای زندگی مشترک با همسرشان همانند دوستانشان رفتار میکنند؛ یعنی به همان شکل، لجباز و یا حاضرجواب هستند. آنها فکر میکنند در روابط زناشویی هم میتوانند همین رفتار را داشته باشند غافل از این که زندگی مشترک عرصه رقابت زن و شوهر نیست.
وی یادآور شد: در رابطه با دوستان، حاضر جوابی و پاسخهایی تند و تیز به حساب شوخی گذاشته و به زودی فراموش میشود. اما در زندگی خانوادگی این نوع برخورد مقابله به مثل را به دنبال میآورد وتلافی کردنهای مدام، آتش اختلاف را دامن میزند و خانه را به میدان جنگ تبدیل میکند.
وی افزود: اگر با همسرمان اختلاف نظر داریم، باید سعی کنیم که بدون جار و جنجال و با منطق، نظرات خود را مطرح کنیم و اگر همسرمان یک بار به حرف ما عمل نکرده است آن را بهانهای برای جبههگیری قرار ندهیم. از همینرو، اگر همسرمان یک روز با ناراحتی و بیحوصلگی رفتار کرد میتوانیم به جای اخم و ناراحتی علت رفتار او را جویا شویم و در برطرف کردن ناراحتی او بکوشیم.
انتهای پیام
نظرات