به گزارش ایسنا، حدود ۴۰ روز از نصب تیرهای برق در "عرصه" اثر جهانی پاسارگاد میگذرد، محوطهای که آرامگاه کوروش، کاخ دروازه، پل، کاخ بار عام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، استحکامات دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری و تنگه بلاغی را در خود جای داده است.
بالاخره بعد از گذشت این مدت زمان و انتشار خبرهایی از سوی رسانهها، به نظر میرسد میراث فرهنگی استان فارس نیز نسبت به این اتفاق حساس شده و در حال پیگیری این اتفاق است تا جلوی آن گرفته شود.
مُصیب امیری دربارهی آخرین اقدامات انجام شده در این زمینه اعلام کرد: با ارایه طرح برقرسانی زمینی توسط اداره برق در هفته جاری و کمک سازمان برنامه و بودجه در تامین اعتبارِ اجرای این خط، تیرهای برق عرصه پاسارگاد برچیده میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس با بیان اینکه اداره برق شهرستان پاسارگاد به منظور رفع مشکل کشاورزان و آبِ شُرب روستایی در جنوب شهرستان پاسارگاد در هفته گذشته تیر برق نصب کرده است، اظهار کرد: این اتفاق با وجود مخالفت پایگاه میراث جهانی و اداره کل میراث فرهنگی استان فارس این اقدام انجام شد، به همین دلیل شکایتی توسط میراث فرهنگی در این زمینه تسلیم مراجع قضایی شده است.
او افزود: براساس اطلاعات به دست آمده از معاونت استانداری تعدادی از تیرهای برق به منظور آبرسانی شُرب روستا با مصوبه شورای تامین استان مشروط بر موقتی بودن نصب شده که با انجام عملیات زیرزمینی کردن برق رسانی بزودی تیرهای یاد شده برچیده میشوند.
به گفته وی به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی؛ به دنبال این اقدام، نشستی در دفتر معاون استاندار با حضور فرماندار شهرستان و رئیس اداره برق شهرستان پاسارگاد برگزار شد که قرار شد تیم مشترکی به منظور بررسی کارشناسیِ زیرزمینی کردن خط انتقال برق در محل و زیر نظر فرماندار تشکیل شود.
امیری همچنین از تلاش معاون استاندار در خصوص تامین اعتبار اجرای خط زمینی انتقال برق با مساعدت استاندار و سازمان مدیریت و برنامه ریزی خبر داد.
مدیر پایگاه جهانی پاسارگاد نیز با اشاره به اینکه محوطه میراث جهانی پاسارگاد با عرصه و حرایم گسترده آن در شهر مادرسلیمان و در میانه اراضی کشاورزی گسترده شده است، گفت: به طور معمول توسعه فعالیتهای کشاورزی، عمرانی و ساختوساز در بافت روستاهای مجاور مجموعه پاسارگاد و قسمتهای دیگر دشت، حفاظت و نگهداری از حرایم این مجموعه را با دشواریهایی همراه کرده است که تا کنون بخش بزرگی از مشکلات با تعامل با مردم منطقه، انجام بررسیهای فنی و ارایه راه حلهای کارشناسی برطرف شده است.
این صحبتها در حالی از سوی مسئولان میراث فرهنگی استان فارس و پاسارگاد مطرح میشوند که برخی فعالان گردشگری در منطقه پاسارگاد با انتقاد از سوء مدیریت در این میراث جهانی، می گویند؛ آسفالت زیستگاه خرسهای قهوهای و پلنگ ایرانی نیز از اقدامات فلهایِ مخالف با خاستگاه گردشگری است چون زیستگاه خرسهای قهوهای و پلنگ ایرانی در پاسارگاد را آسفالت و جادهای که قدمتی بیش از هزار سال دارد را به جاده سوباتان (منطقهای که آب پس از جاری شدن فرو می رود و سپس در پایین دست دوباره جاری می شود) تبدیل کردند. این عمل برای کم کردن حساسیت فعالان محیط زیستی است.
انتهای پیام
نظرات