حامد قصری به ایسنا گفت: تاکنون در اصفهان برای ابوالحسن نجفی بزرگداشتی گرفته نشده، این در حالی است که او اصالتا اصفهانی بوده و در اصفهان به دنیا آمده است. بزرگداشت ابوالحسن نجفی همزمان با دومین سال درگذشت ایشان روز پنجشنبه ۱۲ بهمنماه ساعت ۱۷ در موسسه فرهنگی هنری رویش مهر برگزار میشود و تعدادی از دوستان نزدیک وی، چند نفر از اهالی جُنگ اصفهان و همچنین تعدادی از هنرمندان اصفهان در این بزرگداشت حضور پیدا میکنند.
او با بیان اینکه ابوالحسن نجفی سه زیست در اصفهان، تهران و پاریس داشته است، افزود: وی در حدود ۶۰ سال قبل، به پیشنهاد پرویز ناتل خانلری سردبیر مجله سخن میشود؛ این مجله یکی از تاثیرگذارترین مجلات ادبی ایران بود و پس از آن برای گرفتن مدرک دکترای ادبیات تطبیقی به پاریس مهاجرت میکند.
این پژوهشگر اظهار کرد: دیدار ابوالحسن با بهرام صادقی و منوچهر بدیعی در سالهای دهه ۳۰ موجب شکوفا شدن یکی از بزرگترین نویسندگان ادبی ایران به نام بهرام صادقی میشود. همچنین بهرام صادقی در گفتههای خود این نکته را بیان کرده است که اگر تنها ابوالحسن نجفی داستانهای من را بپسندد کافی است.
قصری ادامه داد: ابوالحسن نجفی معلمی بسیار خوب و تاثیرگذار برای بسیاری از داستاننویسان خوب کشور از جمله هوشنگ گلشیری و بهرام صادقی بوده است. او بسیاری از نویسندگان، مترجمان و پژوهشگران را در زمانی که سردبیر مجله سخن بود معرفی کرده است.
وی افزود: ابوالحسن نجفی همراه با آقایان حقوقی، گلشیری و افراسیابی برای ایجاد شماره سوم جُنگ اصفهان کمک کردهاند. از سال ۱۳۴۴ تا سال ۱۳۶۰، ۱۱ شماره جُنگ اصفهان به چاپ رسیده است.
نویسنده کتاب «پسران اصفهان» اظهار کرد: نجفی در تهران به عنوان ویراستار انتشارات فرانکلین فعالیت کرد و پس از فعالیت در چند انتشارات دیگر به آل رسول کمک کرد تا مجموعه داستان، رمان و ترجمههای خوب در انتشارات زمان بیرون آید که در تهران شهره شده است.
قصری گفت: ابوالحسن نجفی یک مترجم، سردبیر و یک معلم بسیار خوب به حساب میآمد. گرایش دکترای وی ادبیات تطبیقی بود و در دانشگاه علامه طباطبایی ادبیات تطبیقی تدریس میکرد. او تا پایان حیات خود حدود دو دهه، عضو دائم فرهنگستان هنر ایران بود.
وی افزود: کتابهای «غلط ننویسیم» و «فرهنگ فارسی عامیانه» از تالیفهای مهم نجفی و کتابهای «بیست و یک داستان» از نویسندگان معاصر فرانسه، «بچههای کوچک این قرن» و «ضد خاطرات» اثر آندره مالرو و کتاب «ادبیات چیست؟» اثر ژان پل سارتر از جمله ترجمههای مهم نجفی است.
انتهای پیام
نظرات