به گزارش ایسنا، به نقل از سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی در دوره آموزشی مبلغین با اشاره به اهمیت مقوله پاسخ گویی به شبهات در عرصه وقف گفت: در حال حاضر بیش از ۱۷۵ هزار موقوفه در کشور وجود دارد که بخش از این موقوفات هیچ گونه درآمدی ندارد و انتفاعی هستند.
وی افزود: همچنین۷۰ هزار مسجد، در کشور وجود دارد علاوه بر این یک بخشی از مدارس و بیمارستانها هم هستند که مجموعههای خدماتی بوده و درآمدهای چندانی ندارد و در واقع انتفاعی هستند.
شرفخانی ادامه داد: یک بخشی ازموقوفات ما هم درآمد دارند و منفعتی هستند که چون در کشور ما نگاه اقتصادی نیست، درآمدشان جزیی و قابل بیان نیست. ستون اصلی وقف مدیریت اقتصادی آن است چرا که اگر کسی وقفی داشته و خود متولی باشد اما نگاه اقتصادی به آن نداشته باشد آن وقف به مرور از اعتبار خارج میشود.
وی عنوان کرد: بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار رقبه در کشور داریم که اجاره میدهند و در اختیار مردم است که بر اساس نیت واقف هزینه میشود. متاسفانه این نگاه در جامعه ما وجود دارد که مراکز وقفی را با هزینه کمتر در اختیار دیگران قرار دهیم، اما اگر ما بخواهیم این موقوفات را اقتصادی اداره کنیم، باید بر اساس قیمت عادله روز محاسبه و دریافت کنیم.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور یادآور شد: شاهد ظلمهای زیادی به موقوفات در کشور بودهایم، چنانچه برخی موقوفات در دوران پهلوی دارای اجاره نامههای ۹۹ ساله شدهاند و در برخی مواقع هم اجاره نامههایی با قیمت پایین همان دوره برای مدت طولانی اجاره داده شدهاند. موقوفه باید اقتصادی اداره شود، چرا که باید اصل آن حفظ و مردم از منافع آن استفاده کنند به همین جهت برای پایدار ماندن موقوفات باید آنها را با نگاه اقتصادی مدیریت کنیم.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور یاد آور شد: حفظ عین موقوفه مهمتر از امور دیگر آن است، چرا که در خیلی جاها موقوفات به جهت اینکه نگاه اقتصادی نداشته مخروبه شده است. تمام درآمد موقوفات باید برای خود موقوفه هزینه شود و نمیتوان هزینه یک موقوفه رابرای موقوفه دیگر صرف کرد.
انتهای پیام
نظرات