• دوشنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۶ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96092010550
  • خبرنگار : 71021

در گفتگو با ایسنا مطرح شد

افزایش عوارض، تنبیهِ سفر به خارج است

افزایش عوارض، تنبیهِ سفر به خارج است

«افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور، تنبیه و جریمه مردمی است که قصد سفر به خارج از کشور را دارند. هیچ‌وقت منافعی که از جیب مردم تامین و یا به آنها تحمیل شده باشد را نمی‌خواهیم و این کار را انصاف نمی‌دانیم.»

دولت در لایحه بودجه سال ۹۷ که روز یکشنبه (۱۹ آذر) به مجلس تقدیم کرد، افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور را پیشنهاد داد. بر این اساس هر نفر در سفر نخست ۲۲۰ هزار تومان باید عوارض خروج پرداخت کند، این مبلغ در سفر دوم حدود ۵۰ درصد افزایش می‌یابد (۳۳۰ هزار تومان) و برای سفرهای سوم و بیشتر با ۱۰۰ درصد افزایش، به ۴۴۰ هزار تومان می‌رسد. قرار است ۴۰ هزار تومان از مبلغ تعیین شده برای عوارض خروج، به توسعه زیرساخت‌ها و تاسیسات گردشگری و حمایت از بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی اختصاص یابد.

علی اصغر مونسان ـ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز گفته که برای سال ۹۷، حدود ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبارات عوارض به این سازمان تعلق خواهد گرفت که بخشی از درآمد حاصل از آن صرف حمایت‌ از تورهای ورودی خواهد شد.

گردشگری، تعامل فرهنگ‌هاست، یعنی آمد و شد؛ اما با تصمیمی که برای عوارض خروج گرفته‌اند، یعنی قرار است این تعامل به هم زده شوداما ابراهیم پورفرج، رییس جامعه تورگردانان ایران به نمایندگی از تشکلی که در زمینه تورهای ورودی فعال است، با این بخش از لایحه پیشنهادی مخالفت کرد و به ایسنا گفت: نمی‌دانم هدف از افزایش سه برابری و تصاعدیِ عوارض خروج از کشور چه بوده، اما باید توجه کرد که بحث گردشگری، تعامل فرهنگ‌هاست، یعنی آمد و شد؛ ولی با تصمیمی که برای عوارض خروج گرفته‌اند، یعنی قرار است این تعامل به هم زده شود.

او اضافه کرد: اگر می‌خواهند در این رفت‌وآمد توازن ایجاد کنند، انگیزه گردشگری را بالا ببرند، قوانین سفر را تسهیل کنند، زیرساخت‌ها را توسعه دهند، چرا می‌خواهند با مردم آن را جبران کنند؟

رییس هیات مدیره جامعه تورگردانان افزود: ما نمی‌توانیم مردم را از سفر رفتن منع کنیم، یا آنهایی که مسافرِ خارج هستند را جریمه و تنبیه کنیم، معنای افزایشی که در عوارض خروج از کشور اتفاق افتاده، همین می شود.

اگر می‌خواهند در رفت‌وآمد از کشور توازن ایجاد کنند، انگیزه گردشگری را بالا ببرند، قوانین سفر را تسهیل کنند، زیرساخت‌ها را توسعه دهند، چرا می‌خواهند با مردم آن را جبران کنند؟

وی ادامه داد: با این مبلغی که برای عوارض تعیین کرده‌اند، یک خانواده چهار نفره فقط برای یک سفر باید حدود یک میلیون تومان عوارض خروج بدهد. در سفر دوم این رقم به حدود ۱.۵ میلیون تومان می‌رسد. آیا وقتی این پیشنهاد را مطرح می‌کردند، از خود سوال پرسیدند با این تصمیم چه گروهی را از سفر منع یا جریمه می‌کنند؟

پورفرج اظهار کرد: قطعا قشری که آسیب‌پذیر است، آنهایی که یک سال پول جمع می‌کنند تا یک سفر خارجی ارزان بروند ضرر خواهند کرد. وگرنه آنهایی که پولدارند، این عددها برایشان مهم نیست، بیشتر از این هم بشود، پرداخت می‌کنند. آیا با این تصمیم قرار است به اقشار ضعیف کمک کنند یا آنها را محروم کنند؟

وی افزود: قطعا ما به عنوان بخشی که گفته شده قرار است از طریق ۱۶۰ میلیارد تومانی اعتبار عوارض خروج حمایت شویم، باید خوشحال باشیم؛ ولی ما چنین منافعی را نمی‌خواهیم. اصلا سازمان میراث فرهنگی با این پول چه کار می‌تواند انجام دهد؟ آیا قرار است مثل گذشته بخشی از این پول را به صنایع دستی و بخشی هم به مرمت میراث فرهنگی اختصاص دهد و باز تبلیغات گردشگری روی زمین بماند؟

آیا برای توسعه زیرساخت گردشگری، باید پولِ آن را از مردم بگیریم؟ بهتر نیست به جای آنکه مانع خروج مردم از کشور شویم، انگیزه سفر رفتن را بیشتر کنیم؟

او ادامه داد: آیا برای آن که زیرساخت گردشگری را توسعه دهیم باید پولِ آن را از مردم بگیریم؟ نمی‌توانیم اعتبار و تسهیلاتِ آن را از محل دیگری تامین کنیم؟ آیا بهتر نیست به جای آن که مانع خروج مردم از کشور شویم، انگیزه سفر رفتن را بیشتر کنیم؟ تخت‌جمشید را یک هفته به خاطر تولد کوروش تعطیل می‌کنیم و گردشگران خارجی بدون دیدن یکی از مهمترین سایت‌های تاریخی، ایران را ترک می‌کنند، آیا با این کارها می‌خواهیم گردشگران بیشتری را جذب یا انگیزه سفر ایجاد کنیم؟ چرا به جای ایجاد محدودیت، زیرساخت‌ها را توسعه نمی‌دهیم، تنوع در کشور ایجاد نمی‌کنیم، حمل و نقل‌مان را ساماندهی نمی‌کنیم، خدمات هتل‌ها را ارتقاء نمی‌دهیم که مردم بیشتری در کشور سفر کنند؟

پورفرج ادامه داد: سالانه دو میلیون ایرانی به ترکیه سفر می‌کنند، چرا علت آن را بدون تعارف بررسی نمی‌کنند؟ مردم به ترکیه می‌روند، چون این کشور انگیزه سفر ایجاد کرده است، می‌توانند آنجا در آرامش خرید کنند، انواع خوراک‌ها و دسرها را مصرف کنند، در هتل‌های خوب اقامت کنند، حمل‌ونقل راحتی داشته باشند، وقتی هم از سفر برمی گردند خوشحالند، چون به کشوری رفته‌اند که تنوع و برنامه داشته است.

رییس جامعه تورگردانان ایران گفت: تُرک‌ها در روزی که عید باستانی ما است جشنی برگزار می‌کنند که نمونه‌اش را در ایران نداریم. حالا ما بدون توجه به کارهایی که لازم است برای توسعه گردشگری انجام دهیم، مردم را جریمه می‌کنیم که سفر نروند. ما با این جریان موافق نیستیم و امیدواریم این بخش از لایحه بودجه، مصوب نشود و پیشنهاد می‌کنیم راه‌های دیگری را برای توسعه گردشگری امتحان کنند، مثلا برای یک دوره ۱۰ ساله، دو درصد از درآمد نفت را در این صنعت مدیریت کنند، قطعا نتیجه بهتری خواهند گرفت.

گزارش: سمیه حسنلو

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۰۹:۲۸

افرین به آقای پورفرج کاملا با توضییحات ایشون موافقم ای کاش کسانی که از این راه میخان به منفعت برسن بفهمن که فقط با این کار موجبات نارضایتی مردم رو فراهم می کنند و مردم بیشتر از این تحمل فشار و زور گویی رو ندارن این امر یک زورگویی تمام عیار هست

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۰۹:۳۸

خیلی قانون درستی هم هست.چه معنی میده هر ساله نزدیک به 4000 هزار میلیارد تومن بریزیم تو حلق ترکیه.تایلندو و ما بقی به کنار.یکی از بهترین کارهای روحانی همین بوده

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۰۹:۵۵

"....بخشی از درآمد حاصل از آن صرف حمایت‌ از تورهای ورودی خواهد شد...." یعنی هزینه تورهای ورودی را باید از جیب ملتی بدهیم که قصد خروج دارند؟؟؟!!! این دیگه چه مدلی از مردم سالاریه؟؟؟!!!!

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۰:۰۳

ایسنا، بابت نظر مردمی و دفاعت از حقوق مردم متشکریم. احسنت.

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۰:۲۹

متاسفانه در وجوه مختلف دارن با مردم دشمنی میکنن، ماشین موبایل دلار و حالا سفرهای خارجی و یارانه. خدا میدونه هدف از تحریک مردم چیه.

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۱:۱۴

سلام واقعا نقد خووبی بود من واقعا نمی دونم چرا طرح ها همیشه قشر ضعیف رو از یک سری امکانات محروم میکنه !!!! بله قشر مرفه براش خیالی نیست ..............اما این که قشر ضعیف و متوسط رو بهشون فشار بیاری هنر نیست ..خیلی راحت میشد از سفر دوم به اینور اصلا 600 تومان کرد .. اما دیگه یکی دو تا سفر تو سال حق قشر متوسط هست دیگه !معمولا ما 4 سال دوم دولت همیشه شاهد درامد زایی های این شکلی بودیم به قول گفتنی ما که داریم میریم و رای هم نمی خواهیم بی خیال مردم ..هیچ کس از قشرمتوسط و ضعییف حمایت نمی کنه اصلا در نظر گرفته نمی شوند !

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۱:۱۶

تعداد گردشگران خارجی که به ایران وارد میشوند به دلایل مختلف کم است ودولت هم ناچار است هزینه اش را از جیب مسافران به خارج از کشور در بیاورد

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۱:۵۳

چرا دخانیات و عوارض ورود آنرا گران نکردند؟؟

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۱:۵۶

قشر آسیب پذر پولی برای سفر خارجی ندارد

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۳:۰۵

افزایش عوارض، کاهش در صد افزایش سالانه حقوق کارمندان، کاهش سود بانکی، افزایش قیمت تمام کالاهای مصرفی، افزایش قیمت تمام خدمات دولتی ووووو همگی داری یک هدف هستند. پرتر کردن جیب عده ای خاص و بیچاره کردن اکثر ملت ایران

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۴:۲۷

آقا راحت به مردم بگید پول زور بدید اصلا مفهوم درآمد زایی از طریق توریسم این نیست بعد اسم اینکار را میگذارند خصوصی سازیآقا نمیتونید جذب توریست کنید چرا به مسافر ایرانی فشار میارید چرا اصل مشکل را بیان نمیکنید که هیچ توریست خارجی حاضر نیست با این شرایط زیرساختها بیاد ایران درضمن همه توریستها که توریست فرهنگی نیستند تازه حتی توریست فرهنگی بخشی از سفرش را میخواهد تفریح کند آیا همچین امکانی برایش وجود دارد؟ با کدام زیزساختها میخواهید افزایش توریست و درآمدزایی داشته باشید؟ اول باید از خودتان شروع کنید و تغییراتی در قوانین مسافرتی ایجاد کنید نه اینکه به مسافران ایرانی فشار وارد کنید اصلا چرا جای دور برویم شما حتی برای توریست داخلی هم هیچگونه امکاناتی ندارید و اصلا چه تفریحاتی برای توریست داخلی وجود دارد که بتواند با هزینه کم استفاده کند و در ضمن قابل رقابت با امکانات سفرهای خارجی باشد. آخه چقدر یکنفر به کیش مسافرت کند؟ آنهم با قیمتهای وحشتناکش و امکانات ناچیزش چرا این بخش را به بخش خصوصی واگذار نمیکنید؟

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۶:۴۸

اقای ... بابا گلی به جمالت بچه های خارج از کشور را با این کارت ممنوع الورد کردی باید بچه ها مهر ایران را در خودشان بکشند

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۶:۵۳

ببخشید کسی می تونه به من توضیح بده منی که مقیم خارج هستم ، چرا باید موقع برگشت به خانه ام عوارض خروج پرداخت کنم ، اینه تشویق ایرانیان مقیم خارج برای رفتو آمد بیشتر به ایران ، که روز به روز هم بیشترش می خوان بکنند. خیلی راحت بگین که دیگه به ایران سفر نکنید دیگه با این سیاستتون ، مانع ورود ازز هم به کشور میشین ،

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۲۰:۴۷

خدا پدرتو بیامرزه