• شنبه / ۴ آذر ۱۳۹۶ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 96090401601
  • خبرنگار : 71413

افشاگری تجاوز جنسی به نوبل هم رسید

افشاگری تجاوز جنسی به نوبل هم رسید

آکادمی جوایز نوبل ادبیات با انتشار بیانیه‌ای از ادامه ارتباط با مردی که به آزار و تجاوز جنسی متهم شده، تبری جست.

به گزارش ایسنا، «دویچه وله» نوشت: با گسترش روز به روز جنبش افشاسازی موارد آزار و تجاوز جنسی در هالیوود و دیگر نهادهای جهان، افراد پرنفوذ حوزه ادبیات هم از این اتهام‌ها مبرا نمانده و همین مساله باعث واکنش آکادمی نوبل شده است.

این آکادمی طی بیانیه‌ای اعلام کرده تمام ارتباطاتش را با مردی که توسط ۱۸ زن به تجاوز و تعرض جنسی متهم شده، قطع کرده است. این فرد که از او نامی برده نشده، عضو آکادمی نبوده اما از افراد پرنفوذ در این نهاد محسوب می‌شده است.

آکادمی نوبل ادبیات جلسه‌ای بحرانی برای این تصمیم تشکیل داد و روز گذشته اعلام کرد: تمام اعضای آکادمی، دختران‌ و همسران‌شان و کارمندان آکادمی تجربه صمیمیت ناخواسته و رفتارهای نامناسب را با این مرد داشته‌اند.

این متهم همسر نویسنده‌ای مطرح است و روابط نزدیکی با آکادمی سوئدی نوبل داشته است. او همچنین مدیر یک باشگاه کتاب‌خوانی است که در آن با همکاری نویسندگان برنده نوبل، جلسات کتاب‌خوانی و نمایشگاه‌های کتاب برگزار می‌شود. او علاوه بر این، اداره آپارتمانی را در پاریس که متعلق به آکادمی نوبل است، بر عهده دارد.

هفته گذشته یک روزنامه سوئدی شکایت‌نامه ۱۸ زن از این مرد را منتشر کرد. این زن‌ها او را به تعرض و تجاوز طی سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۷ متهم کرده‌اند. براساس ادعای این روزنامه، برخی از این زن‌ها به آکادمی نوبل منسوب هستند و گفته‌اند به دلیل ترس از دست دادن شغل‌شان، طی این سال‌ها سکوت کرده و از این فرد بانفوذ شکایت نکرده‌اند.

براساس قانون کشور سوئد، به دلیل احتمال بی‌گناه بودن این مرد، نام او تاکنون فاش نشده اما با سابقه گسترده او در حوزه فرهنگی احتمالا به تدریج این اتفاق خواهد افتاد. با این حال، او مدعی شده گناهکار نیست و این ادعاها را تکذیب کرده است.

«سارا دانیوس» دبیر دائمی آکادمی نوبل درباره این اتفاق نوشته که از شنیدن این اخبار «شوکه و ناراحت» شده و هیچ دلیلی برای شک کردن به این اظهارات ندارد.

آکادمی سوئدی نوبل در سال ۱۷۸۶ توسط پادشاه «گوستاو سوم» تاسیس شد و از سال ۱۹۰۱ تاکنون جایزه نوبل ادبیات را به صورت سالانه به برگزیدگانش اعطا می‌کند. امسال «کازوئو ایشی‌گورو» نویسنده انگلیسی ژاپنی‌تبار که رمان‌های «بازمانده روز» و «هرگز رهایم مکن» را در کارنامه‌اش دارد، به عنوان برنده نوبل ادبیات معرفی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۹-۰۴ ۱۵:۵۵

خواشمندم تصحیح کنید. چندین بار در متن خبر از “آکادمی نوبل” یا “ آکادمی سوئدی نوبل” نام بردید در حالی که اصلاً چیزی با این عناوین نداریم، بلکه نامش آکادمی سوئد است، دقیقاً یعنی فرهنگستان زبان و ادبیات سوئد. این آکادمی (فرهنگستان) وظیفه‌ی برگزیدن جایزه نوبل ادبیات را هم در کنار فعالیت‌های مرسوم خود دارد. نکته آنکه آلفرد نوبل متولد ۱۸۳۳ است یعنی ۴۷ سال پس از تاسیس آکادمی سوئد.

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۰۵ ۰۹:۴۲

دوست عزیز اگر به منابع انگلیسی زبان دقت کنید، عنوان آکادمی نوبل بارها در آن تکرار شده و می‌شود