به گزارش ایسنا، دکتر «حمیدرضا طیبی» امروز در چهل و هشتمین گردهمایی معاونان پژوهشی جهاددانشگاهیهای سراسر کشور که به میزبانی جهاددانشگاهی یزد در حال برگزاری است، اظهار کرد: اعتقاد داریم که کشور برای رسیدن به پیشرفت باید دانشبنیان اداره شود و در این باره پژوهش و فناوری نیز باید محور توسعه در صنعت، کشاورزی و خدمات و به تبع توسعه اقتصادی کشورمان قرارگیرد.
وی افزود: بازار دنیا برای کشورهایی که دارای اقتصادهای مبتنی بر تولید ملی هستند و از این بخش درآمد کسب می کنند، محدود است لذا فناوری به عنوان ابراز رقابت در این بازار محدود مورد اهتمام است و باید همه تلاشمان را برای ارایه فناوری و خدمات بهتری کنیم .
دکتر طیبی محدودیت منابع را یکی دیگر از دلایل لزوم توجه به موضوع فناوری و توسعه آن در کشورها از جمله کشورمان خواند و تاکید کرد: امروز اقتصادهای منبع بنیان جای خود را به اقتصادهای دانش بنیان دادهاند و در این راستا نیز رقابت سنگینی بین کشورهای دارای دانش و فناوری برقرار است .
دکترطیبی در بخش دیگری از سخنانش گفت: به دلیل ماهیت انقلاب قطعاً محدودیتهایی برای کشورمان ایجاد شد لذا ضروری است که جمهوری اسلامی برای داشتن اقتدار، صاحب فناوری و اقتصاد از طریق تمام روش های معقول صاحب فناوری شود .
رییس جهاددانشگاهی یکی از فلسفههای تشکیل جهاددانشگاهی در سال 1359 را اثبات توان کشور در توسعه فناورانه و تولید ثروت و قدرت از فناوری ذکر کرد .
وی با بیان این که جهاددانشگاهی به دو روش توسعه فناوری را دنبال میکند، یکی از این روشها را عرضه محور یعنی در راستای شناسایی نیازهای کشور و سپس تدوین برنامه برای رسیدن به فناوری و پژوهشهای بنیادی که از طریق برنامههای توسعه جهاددانشگاهی بیان کرد .
دکترطیبی در ادامه با اشاره به تدوین برنامه ششم جهاددانشگاهی، گفت: در این برنامه تاکید داریم که واحدهای جهاددانشگاهی در استانها براساس مزیتهای بومی و نیازهای علمی منطقه، فعالیتهای شاخص داشته باشند و منظور از این فعالیتهای شاخص در جهاددانشگاهی در حد تبدیل شده آنها به قطب منطقه، ملی و حتی بینالمللی است .
وی در این رابطه با اشاره به راهاندازی پژوهشکده مواد نوین سرامیکی در جهاددانشگاهی یزد، اظهار کرد: توقع ما از جهاددانشگاهی فعالیت و ارایه خدمات در سطح ملی و بین المللی است و امیدواریم استاندار جدید نیز وعده های عملی نشده استاندار سابق را در این رابطه عملی کنند .
رییس سازمان جهاددانشگاهی تاکید کرد: قطعاً اگر در این حوزه عقب بنشینیم سایر رقبای خارجی از ما پیشی خواهند گرفت و در آینده در بحث سرامیکهای صنعتی با مشکل مواجه خواهیم شد .
دکتر طیبی روش دیگر جهادانشگاهی برای توسعه فناوری را براساس ماموریت محور بودن دانست و در این باره ابراز امیدواری کرد که نظام براساس توانمندیهای جهاددانشگاهی ماموریتهای کلان خود را به این سازمان واگذار کند.
وی با اشاره به واگذاری هفت ماموریت شورای راهبری نقشه جامعه علمی کشور به جهاددانشگاهی، اولین و مهمترین تلاش جهاددانشگاهی در قبال این ماموریتها را اجرایی کردن آنها عنوان کرد و گفت: در همین راستا با کمک نمایندگان مجلس براساس قانون توسعه اقتصادی در تلاش برای جذب منابع از سازمان برنامه و بودجه برای اجرای این ماموریتها هستیم .
وی از جمله این ماموریتها به موضوعات حمل و نقل ریلی و تامین آب شیرینها اشاره کرد و گفت: یکی از راههای رسیدن به این مهم استفاده از رقبای خارجی برای گرفتن امتیاز فناوری از آنهاست که براساس آن تلاش داریم در بخش ریلی 85 درصد و در بخش آب شیرینکنها 75 درصد از فناوری را خارج کشور خریداری کنیم .
دکتر طیبی ابراز امیدواری کرد که با جاری شدن این ماموریتها در سازمان برنامه و بودجه، این موضوعات هر چه زودتر مراحل تحقق خود را سپری کند .
وی گفت: با توجه به این که کشور برنامه مدونی در حوزه توسعه فناوری ندارد و عمده بار این حوزه بر دوش بخشهای فعال در حوزه فناوری است، تلاش داریم که برنامههای جهاددانشگاهی در این حوزه را با جدیت دنبال کنیم .
دکتر طیبی یکی از مشکلات در این حوزه را افزایش اعتبارات مالی برای عملیاتی شدن برنامهها ذکر کرد و گفت: واحدهای جهاددانشگاهی نیز باید متناسب با برنامههایشان برای افزایش این اعتبار تلاش کنند .
وی با بیان این که اجرای برنامههای درازمدت برای پیشرفت کشور زمانبر است، تحقق آنها را نیازمند ثبات برنامهها و سیاستها دانست و گفت: در کشور دو دیدگاه و نگرش در باره توسعه علمی داریم ولی باید به نحوی عمل کنیم که من احترام به هر دو دیدگاه، هم مرز انقلابی بودن و اتکای به داخل و هم ارتباط با دنیا را حفظ کنیم تا بتوانیم شرایط برای برنامهریزی های بلندمدت پیشرفت کشور را داشته باشیم .
رییس جهاددانشگاهی گفت: علاوه بر رایزنی برای کسب منابع مالی برای اجرای برنامهها، تعامل با مدیران استانی با توجه به این برنامهها جهاددانشگاهی در استانها براساس توانمندیهای بومی و ایجاد ثروت بر پایه آنهاست، برای جهاددانشگاهی بسیار مهم است .
وی گفت: درخواستی به سازمان برنامه و بودجه برای استانی شدن اعتبارات تجهیز و تملک و دارایی جهاددانشگاهی های استانها دادهایم که امیدواریم از این طریق استانداران بتوانند به صورت قانونی به جهاددانشگاهیهای استانها کمک کنند .
دکترطیبی با اشاره به انعقاد قراردادهای جهاددانشگاهی به صورت حرفهای، بر تغییر روش بازاریابی در جهاددانشگاهی با توجه به شرایط حاکم بر کشور تاکید کرد و گفت: با توجه به تاکید جهاددانشگاهی بر رعایت اصول اخلاقی باید بازاریابی را به شرکتها واگذار کنیم تا بتوانیم امور دیگر را با تمرکز بیشتری پیش ببریم .
رییس جهاددانشگاهی در پایان بر اهتمام به تقویت صادارات فناوری، جذدب نیروی انسانی از طریق ارتباط با دانشگاه و تعریف طرحهایی برای دانشجویان و توسعه مراکز رشد در استانها تاکید کرد .
تمرکز جهاددانشگاهی بر تجاریسازی با تکیه بر دانش بومی سرامیکهای صنعتی
رییس جهاددانشگاهی استان یزد از تمرکز این سازمان بر تجاری سازی دانش بومی با محوریت سرامیکهای صنعتی خبر داد و در این باره از راهاندازی پژوهشکده مواد نوین سرامیکی و پایلوت تولید قطعات ویژه سرامیکی خبر داد.
به گزارش ایسنا، «مهدی باصولی» نیز طی سخنانی در این گردهم آیی با اشاره به شروع به کار جهاددانشگاهی یزد از سال 1372 به طور رسمی، اظهار کرد: این واحد که به تمرکز روی برنامههای آموزشی کار خود را آغاز کرده بود، در سال 1375 اولین دانشجویان خود در قالب موسسه آموزش عالی پذیرش کرد و در سالهای بعد این فعالیتهای را به طور فزایندهای دنبال کرد به نحوی که در سال 92 به عنوان پنجمین موسسه اموزش عالی غیرانتفاعی کشور به دانشگاه علم و هنر ارتقا یافت و هماکنون با 6500 دانشجو در سه شعبه یزد، اردکان و اشکذر فعالیت دارد.
وی از فعالیت هشت مرکز در بخش آموزشهای کوتاه مدت جهاددانشگاهی یزد خبر داد و افزود: دو مرکز در شهرستانها و شش مرکز دیگر در مرکز استان فعالیت دارند.
باصولی به فعالیتهای حوزه فرهنگی جهاد یزد نیز اشاره کرد و افزود: معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی یزد هماکنون متولی برنامههای مرکز فعالیتهای قرانی معراج و مرکز تولید کالای فرهنگی جهاددانشگاهی کشور است.
وی با اشاره به سابقهی درازمدت فعالیتهای پژوهشی جهاددانشگاهی یزد در حوزه سرامیکهای صنعتی، گفت: جهاددانشگاهی یزد در سالهای اخیر تمرکز بیشتر روی این حوزه داشت و تلاش کرده تا در راستای تجاری سازی دانش بومی از این مزیت بهره لازم را داشته باشد که راهاندازی پژوهشکده مواد نوین سرامیکی از جمبه دستاوردهای این اقدامات است.
رییس جهاددانشگاهی یزد با اشاره به این که این پژوهشکده دارای سه گروه پژوهشی سرامیکهای صنعتی، نانومواد سرامیکی و بیومواد سرامیکی است، از فعالیت شش مرکز خدمات تخصصی در بخشهای مختلف این سازمان خبر داد.
وی در ادامه نیز به چهار استراتژی مهم جهاددانشگاهی یزد شامل تمرکز، تعهد برنامهای، توسعه درامدی و توسعه تعاملی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در بخش تعهد برنامهای جهاد یزد از مجموعههای پایبند به برنامه پنجم بوده و با تدوین برنامه ششم جهاددانشگاهی تلاش خواهد کرد به نحو مطلوب در این راستا گام بردارد.
باصولی از تلاش برای توسعه درآمدی سازمان جهاددانشگاهی استان با تکیه بر تجاری سازی در حوزه سرامیکهای صنعتی خبر داد و در این باره گفت: علاوه بر تقویت مراکز موجود، سعی شد تا مراکز جدید براساس درآمدزایی پایدار شکل داده شوند.
وی گفت: در همین راستا نیز پایلوت تولید قطعات ویژه سرامیکی در این سازمان راهاندازی شده و هماکنون اماده بهرهبرداری است و امیدواریم هر روز حلقه تولید دانش به ثروت را بهتر و کاملتر دنبال کنیم.
وی یکی دیگر از موضوعات مورد اهتمام جهاددانشگاهی یزد در این بخش را رنگهای گیاهی خواند و ابراز امیدواری کرد که به زودی به مرحله تجاریسازی راه یابد.
رییس جهاددانشگاهی یزد در پایان نیز خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی یزد علاوه بر تعامل با دستگاههای استانی، آمادگی دارد تا با سازمانها و مجموعههای جهاددانشگاهی در سایر استانها نیز ارتباط و تعامل تنگاتنگی در حوزه توانمندیها و ظرفیتهای خود برقرار کند.
گفتنی است؛ در حاشیه آغاز به کار این گردهمایی پژوهشکده مواد نوین سرامیکی جهاددانشگاهی استان یزد با حضور دکتر طیبی رییس جهاددانشگاهی و محمود زمانی قمی استاندار یزد افتتاح شد .
دفتر فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه یزد افتتاح شد
دفتر فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد با حضور رییس جهاددانشگاهی کشور، رییس دانشگاه یزد و جمعی از مسئولان استانی در دانشگاه یزد افتتاح شد.
به گزارش ایسنا، دفتر فرهنگی جهاد دانشگاهی استان با حضور دکتر«حمیدرضا طیبی» رییس جهاددانشگاهی کشور، «محمد صالح اولیاء» رییس دانشگاه یزد، «مهدی باصولی» رییس جهاددانشگاهی استان و دیگر مسئولان استانی در دانشگاه یزد افتتاح شد.
دفتر فرهنگی جهاد دانشگاهی استان یزد با هدف انجام فعالیتهای فرهنگی در درون دانشگاه یزد با همکاری معاونت فرهنگی این دانشگاه و همچنین فععالیتهای فرهنگی بین دانشگاهی در استان شکل گرفته است.
این دفتر تمرکز ویژهای روی برنامههای فرهنگی و ترویجی در حوزههای آب و محیط زیست، و کارآفرینی و اشتغال نیز خواهد داشت.
همچنین شعبه سازمان دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی در استان یزد نیز در این دفتر مستقر خواهد بود و فعالیتهای فرهنگی در فضای دانشجویی و دانشگاهی را بسط خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات