مجید ملانوروزی در گفتوگو با ایسنا، درباره بینالمللی شدن جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، اظهار کرد: من در هیچ جشنوارهای در ایران، به بینالمللی بودن فکر نمیکنم. همین که کشور خود را بشناسیم و جوانانمان را دریابیم، کافی است.
مدیرکل دفتر تجسمی وزارت ارشاد تاکید کرد: از نظر جهانی باید برای برگزاری «جشنواره بینالمللی» از پنج قاره شرکتکننده حضور داشته باشد و ۵۰ درصد داوران بینالمللی باشند، اینگونه اجازه دارید نام بینالمللی را بر رویداد خود بگذارید.
او ادامه داد: ما باید فضا را آنقدر قوی و غنی کنیم که بهترین هنرمندان جوان ما از استانهای مختلف در این جشنواره شرکت کنند. برخی مدیران استانی زمینه حضور هنرمندانشان را در این جشنوارهها فراهم نمیکنند، اگر حتی یک نفر از هر شهر ایران به این جشنواره بیاید، شاهد حضور پررنگتری خواهیم بود.
هیچ قولی به شرکتکنندگان در جشنواره تجسمی ندادهایم
به گزارش ایسنا، اختتامیه بیستوچهارمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با اعتراض یکی از برگزیدهها همراه بود، این برگزیده مازندرانی به «وعدههایی» اشاره کرد که در شش سال حضور او در این جشنواره محقق نشدهاند.
ملانوروزی در اینباره نیز به خبرنگار ایسنا گفت: اگر به این شرکتکنندهها قول برگزاری جشنواره بینالمللی داده شده است، به دوره قبل ارتباط دارد؛ اما از زمانی ما مسوولیت برگزاری این رویداد را برعهده داریم، هیچ قول و وعده مالی به آنها ندادهایم. گویا این شرکتکننده از جشنواره گرگان صحبت میکرد که چند سال قبل برگزار شده است. ما سعی کردیم هیچوقت در برنامههایمان وعده ندهیم و امید واهی ایجاد نکنیم.
او اظهار کرد: سعی میکنیم جشنواره را هربار به یک استان ببریم و قابلیتهای منطقه را بشناسیم، البته خودمان میدانیم بضاعت مالی این جشنواره درخور فرهنگ و هنر این کشور نیست و بودجه جشنواره ما، بازتابدهنده بخش کمی از فرهنگ و هنر و شأن جوانان کشور است. جوانان حتما باید انتظارهای بیشتری در این زمینه داشته باشند و زیرساختهای بیشتری ایجاد شود. اگر کسی گله کرد، شاید مربوط به دوره ما نبوده است، اما خود ما به کم بودن جوایز واقف هستیم و میدانیم باید جوایز بیشتر از این باشد.
آثار موزه هنرهای معاصر را برای نمایش به کرمان میبریم
مدیرکل دفتر تجسمی وزارت ارشاد همچنین درباره موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان، گفت: این موزه قابلیت زیادی دارد. وجود آثار هنرمندان خارجی، هنرمندان کرمانی و افرادی مانند سهراب سپهری در این موزه، فرصتی است که باید از آن استفاده شود.
او درباره تصمیمهای گرفتهشده برای این موزه، توضیح داد: موضوع تصمیمگیری و بحث ما این بود که میتوان در عین اینکه برای نگهداری و مرمت آثار موزه بودجه گرفت، فرصتی ایجاد کرد که هنرمندان همسطح این موزه را به کرمان دعوت کنیم.
ملانوروزی گفت: ما میتوانیم این قول را بدهیم که آثار نمایشگاه هنرمندان داخلی و خارجی موزه هنرهای معاصر تهران را برای نمایش به کرمان ببریم. با وجود اینکه شاید مسافت و بافت سنتی موزه پذیرای فضای معاصر و مدرن نباشد، اما با توجه به علاقه مسوولان و جوانان این شهر و زیرساختهای فرهنگی کرمان، امکان این کار وجود دارد.
پیشنهاد انجمنها درباره برگزاری دوسالانهها هنوز نرسیده است
مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد، اظهار کرد: مایل هستیم تمام برنامههایمان را در حوزه اجرا به نهادهای تخصصی، انجمنها، موسسات تخصصی بسپاریم و این تقاضا را هم انجام دادهایم. بسیاری از دوسالانهها توسط همین انجمنها برگزار شده است، اگر نارضایتی در میان آنها وجود دارد، برای من معنی خاصی ندارد.
او با بیان اینکه پیشنهادهای انجمنهای هنری درباره برگزاری دوسالانهها تا به حال برای دفتر هنرهای تجسمی ارسال نشده است، دلیل این تاخیر را تغییرات درونی انجمنها دانست.
ملانوروزی افزود: هیچ کجای دنیا، دوسالانهها را انجمنهای هنری برگزار نمیکنند، بلکه یک تیم تخصصی از حوزههای فرهنگی، شهرداریها و نهادهای تخصصی این کار را انجام میدهند. وقتی همت جمعی باشد، حتما اتفاقات خوبی میافتد. شاید اعتقاد ما مبنی بر واگذاری این رویدادها به انجمنهای تخصصی، باید فرهنگسازی شود، زیرا اعتماد خیلی انجمنها نسبت به وزارت ارشاد محکم نشده است. از طرفی ممکن است برنامههایشان ایدهآلگرا و با امکانات ما ناسازگار باشد.
انتهای پیام
نظرات