سیاوش تهامی - فرزند داریوش تهامی صاحب این عکسخانه - در گفتوگو با ایسنا اعلام کرد: قرار است فردا (دوشنبه، ۲۷ شهریورماه) عکسخانه «فتوتهامی» با حضور ناصر تکمیلهمایون - تاریخپژوه - و نصرالله حدادی - تهرانشناس - بازگشایی شود و به کار خودش ادامه دهد.
او ادامه داد: پدرم با قلبش کار میکرد و اداره کردن این مغازه، از لحاظ مالی او را تأمین نمیکرد. پدر من آرزو داشت، نسل سوم، راه او را ادامه دهد و میگفت، دوست ندارم پس از درگذشت، آرشیو این عکسخانه بهدست نااهل بیفتد.
تهامی اظهار کرد: پدرم با وجود دوندگیهایی که کرد، اما حمایت نشد. ما بهصورت خانوادگی مشورت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که این عکسخانه را باز نگه داریم. پدرم آرزو داشت «فتوتهامی» ۱۰۰ ساله و ثبت ملی شود. پس از درگذشت او، همهچیز دست به دست هم داد تا این عکسخانه بسته شود؛ اما ما با وجود اینکه حمایت نمیشویم تا جایی که توان داشته باشیم، راه را ادامه میدهیم.
او با بیان اینکه دو نسل از مردم تهران با این مغازه خاطره دارند، گفت: ما برای روشن نگه داشتن چراغ این عکسخانه، به کمک وزارت ارشاد و سازمان میراث فرهنگی نیاز داریم و در این صورت، بهتر راه را ادامه میدهیم. اگر مانند این عکسخانه در کشور دیگری وجود داشت، خیلی بیشتر به آن بها میدادند و از آن حمایت میکردند.
تهامی ادامه داد: «فتوتهامی» موزهای است که مردم رایگان از آن دیدن میکردند. من اگر مغازه را میبستم، احساس میکردم برای کشورم کم گذاشتهام و میدانستم پدرم از این کار راضی نیست. کل آرشیو این عکسخانه در حال حاضر پیش من محفوظ است، اما اگر فتوتهامی نباشد، چه فایدهای دارد؟ میخواهم از این آرشیو استفاده کنم همانطور که پدرم دوست داشت.
او تاکید کرد: خدا شاهد است که من ارث پدرم را بهشکل مالی نمیخواهم. عموی من پس از سالها که در ایتالیا بوده، حالا میگوید که این مغازه را بفروشیم. اگر نهادها و سازمانها به ما کمک کنند که سهم عمویم از مغازه را بخریم، مطمئنم میتوانیم این راه را ادامه دهیم.
به گزارش ایسنا، داریوش تهامی عکاس و مالک «عکاسخانه فتو تهامی» بامداد ۱۹ شهریورماه به علت عارضه مغزی در بیمارستان امام حسین (ع) تهران درگذشت.
«عکسخانه تهامی» یک موزه کوچک با گنجینهای بزرگ است. جواد تهامی - پدر داریوش تهامی - عکاس بود و از تهران عکسهایی را ثبت کرده که ارزش تاریخی زیادی دارند. هر کدام از عکسهای این مجموعه بهعنوان یک سند ارزشمند، گویای دورههای مختلف تاریخ معاصر ایران هستند.
داریوش تهامی پس از درگذشت پدرش، در این عکسخانه کار کرد. او پیش از این اظهار کرده بود که میتواند از اجاره دادن مغازه پدرش، درآمد زیادی داشته باشد، اما بهخاطر عشق به عکس و عکاسی و آرشیوی که در این عکسخانه وجود دارد، ترجیح میدهد آن را به همین صورت نگه دارد.
انتهای پیام
نظرات