• یکشنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 96061206716
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

حجت‌الاسلام حشمتی:

هنرمندان باید مفهوم قرآن را به جامعه منتقل کنند

هنرمندان باید مفهوم قرآن را به جامعه منتقل کنند

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد گفت: زمان، زمان رسانه و هنر است. هنر نه کهنه و نه قدیمی می‌شود، زیرا همراه با خلاقیت است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی در هفتمین روز از دهمین دوره فرهنگی آموزشی اندیشه‌های آسمانی، در جمع پژوهشگران و هنرمندان مساجد کشور در تالار ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان مشهد، با بیان اینکه ما سکان‌دار نشر فرهنگ قرآنی در کشور هستیم، اظهار کرد: مسجد پایگاه معنوی محله است. با چه ابزاری می‌توانیم این فرهنگ را نشر دهیم؟ عده‌ای بی‌شمار به مسجد نمی‌آیند، اما ما می‌خواهیم معارف قرآنی را در جامعه نشر دهیم؛ اول برای مسجدی‌ها و دوم برای کسانی که به مسجد نمی‌آیند.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ذکر اینکه غفلتی که صورت می‌گیرد این است که تنها به مسجدی‌ها اکتفا می‌کنیم، افزود: رسالت هنرمندان و پژوهشگران این است که عموم مردم را مورد هدف قرار دهند. محققین و هنرمندان باید مفهوم قرآن را به جامعه منتقل کنند. پژوهش مقدمه این خواهد بود که چگونه مفاهیم الهی را به جامعه منتقل کنیم. می‌خواهیم از زبان هنر استفاده کنیم. 

حشمتی با اشاره به اینکه دوران انقلاب دوران خطابه بود و بزرگان برای ما درباره مسائل در مساجد صحبت می‌کردند، تصریح کرد: زمان، زمان رسانه و هنر است. هنر نه کهنه و نه قدیمی می‌شود، زیرا همراه با خلاقیت است. هنر با زیبایی بیان می‌شود و بخش زیباشناختی هنر برای همه مشهود است، مانند تابلوی مشهور استاد فرشچیان که در کمترین زمان در یک تابلو با شما صحبت می‌کند.

وی ادامه داد: هنر رساست و در انتقال مفهوم سرعت دارد. اگر متنی می‌نویسیم باید به زبان‌های مختلف ترجمه شود اما یک موسیقی و یک تابلو نقاشی در تمام دنیا زبان یکسانی دارد. خصوصیت دیگر هنر، اثر ماندگاری هنر است و علت آن این است در هنر ابهامی است که در شما سوالی ایجاد می‌کند و وقتی به این سوال پاسخ داده می‌شود در ذهن ما ماندگار می‌شود. 

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: اگر بتوانیم هنرمندان را به خلق هنر مسجدی تشویق کنیم، هنر در انتقال مفاهیم الهی به ما کمک می‌کند. کسانی که در مسجد فعالیت می‌کنند، تلاش‌هایشان از بین نمی‌رود و به ثمر می‌نشیند.

وی خطاب به جوانان مسجدی حاضر در مراسم اظهار کرد: بچه‌های مسجد که هنرمندید و خداوند این ذوق هنری را به شما داده است؛ از هنرتان به درستی استفاده کنید و مفهومی از مفاهیم اعتقادی را به جامعه منتقل سازید.

حشمتی با اشاره به به فیلم «روز واقعه» گفت: زبان قصه بهترین زبانی است که ما را به عمق یک ماجرا می‌برد، روز واقعه فیلم خوبی در رابطه با عاشورا است. باید از نمایشنامه‌ها، نمایش، فیلم کوتاه داستانی و انیمیشن‌ها نیز در انتقال مفاهیم اعتقادی بهره بگیریم. 

وی خاطرنشان کرد: یکی از زمینه‌هایی که فراموش کرده‌ایم، بازی‌های رایانه‌ای است. یک بازی یک تفکر را منتقل می‌کند. تولیدکنندگان بازی‌های رایانه‌ای ادبیاتی را منتقل می‌کنند و قیامت را نفی و انکار می‌کنند. به آدم‌کشی جایزه می‌دهند و در نهاد فرزندان ما خشونت و قتل و کشتار نهادینه می‌کنند. در فرهنگ ما این است که کسی که یک نفر را زنده کند انگار تمام دنیا را زنده کرده است .

حشمتی افزود: عفلت نکنید و این زمینه‌ها را نیز دریابید. امید ما به بچه مسجدی‌ها و بچه‌های متدین جامعه است. آینده در اخیار ما است، اگر به این رسالت به درستی عمل کنیم و آینده را از دست خواهیم داد اگر در این رسالت کوتاهی کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha