دکتر علیاکبر ملکیراد در گفتوگو با ایسنا، در خصوص ظرفیتهای جهاد دانشگاهی در تحقق اقتصاد مقاومتی افزود: جهاد دانشگاهی با برخورداری از مرکز آموزش علمی کاربردی میتواند با راهاندازی رشتههای کاربردی تولیدی و مهارتی، همچنین تربیت متخصصین در این حوزه به تولید و افزایش کیفیت تولید کمک کند که این خود از عواملی است که میتواند در افزایش محصولات داخلی و کاهش واردات به کشور کمککننده باشد.
وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی در حوزه تولید دانشبنیان ورود پیدا کرده و در برخی از حوزههای مربوطه خوش درخشیده است؛ به عنوان مثال در حوزه مراکز درمان ناباروری تقریبا همسو با علم روز دنیا به پیش میرود و توانسته است نقش خود را در این زمینه به خوبی نهادینه کند.
ملکیراد تصریح کرد: در استانها با راهاندازی مراکز علمی و بخشهای تحقیقاتی درمانی بسیار از جمله بانک بند خون ناف، همچنین استفاده از بخشهای پژوهشی و رسانهای از دانش نو بهره برده و این دانش را در اختیار جامعه هدف قرار میدهد؛ همچنین در سطح کلان توجه این نهاد به اقتصاد دانشبنیان مانع مهاجرت افراد به خارج از کشور میشود.
رئیس دانشگاه پیامنور استان مرکزی افزود: این نهاد همچنین با استفاده از ظرفیت دانشجویی در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در اشاعه دستاوردهای علمی و دانش روز و دیگر حوزهها عملکرد مثبتی از خود نشان داده است.
ملکیراد در رابطه با نقش جهاد دانشگاهی در توسعه اشتغال جوانان تصریح کرد: فعالان این عرصه با تربیت افراد متخصص و ماهر میتوانند جایگاه شغلی خاص برای مخاطبان آموزشی خود بیابند. از سوی دیگر راهاندازی هر مرکز و کلینیکی میتواند خود به ایجاد اشتغال جوانان کمک کند.
وی تاکید کرد: فعالیت دانشجویانی که در مراکز آموزشی این مجموعه تربیت میشوند، باید اشتغالمحور و اشتغالزا باشد.
ملکی راد در خصوص اینکه توجه جهاد دانشگاهی به مزیتهای استانی جهت انجام اقدامات پژوهشی تا چه حد میتواند در رشد آموزش و توسعه استان موثر باشد، گفت: دورههای مختلف در زمینههای مختلف همچون آموزش پیرایش آقایان در تهران برگزار میشود که چنین دورههایی را به راحتی میتوان در جهاد دانشگاهی استان نیز راهاندازی کرد، در نتیجه افراد در همین استان و شهر آموزش دیده و گواهینامه دریافت میکنند. این مهم را میتوان در حوزههای مختلف انجام داد، افراد مختلف میتوانند در دورههای کوتاه مدت و خاص آموزش ببینند که اجرایی کردن آن فقط مستلزم جابجایی استاد است و موجب کاهش رفتوآمدهای افراد در استان نیز میشود.
وی افزود: جهاد دانشگاهی در حوزه مهارتی کاربردی باید از دیگر دستگاهها استثنا شود و باید مورد حمایت قرار گیرد تا این دورهها و مهارتها را در هر مرکز علمی کاربردی موجود راهاندازی کند، این مهم کمک بزرگی به جهاد دانشگاهی خواهد بود. باید برگزاری دورههای آموزش کوتاهمدت فقط در حوزه اختیار جهاد دانشگاهی باشد که در صورت تحقق آن این نهاد برای همیشه فعال و پویا میماند و خدمات آن همیشه برای جامعه دایر خواهد بود.
ملکیراد تصریح کرد: انتظار دانشگاهها از جهاد دانشگاهی مربوط به کیفیسازی است تا آموزش تحتالشعاع مسائل دیگر قرار نگیرد یعنی دقیقا یک متخصص به جامعه تحویل دهیم چراکه افراد خاصی دورههای خاصی را در این مجموعه میگذرانند که منجر به صدور مدرک دانشگاهی یا گواهینامه میشود.
وی افزود: در هر صورت این دورهها باید بسیار کیفیسازی شوند و افراد با پتانسیل خوب از این دورهها وارد جامعه و بازار کار شوند تا بتوانند فعالیتی را در بیرون از دانشگاه و جامعه انجام دهند.
انتهای پیام
نظرات