• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۳۹۶ / ۱۸:۲۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 96041306911
  • منبع : معاونت صنایع‌ دستی

نقش مینا و زر در سعدآباد دیدار کردند

نقش مینا و زر در سعدآباد دیدار کردند

مسئول موزه پوشاک سلطنتی در مراسم افتتاح نمایشگاه «دیدار نقش مینا و زر» گفت: باید تلاش کرد تا نبض آثار نمایشی در موزه‌ها با نبض زمان هماهنگی پیدا کند و ما در موزه پوشاک سلطنتی با این رویکرد برای کاربردی کردن دوخت‌ها، پارچه‌های سنتی و معرفی آثار و دوخت‌های در حال انقراض تلاش می‌کنیم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی، گیسو فکوری در این مراسم اظهار کرد: اهداف موزه‌ها شناسایی نشانه‌ها و علائم تمدن هر فرهنگ است که باید شناسایی و در موزه به‌نمایش گذاشته شود. بنابراین صرف نگهداری و حفاظت از اشیا در موزه، ما را به اهداف تشکیل موزه نمی‌رساند.

مسئول موزه پوشاک سلطنتی بیان کرد: لباس‌ها و آثار این نمایشگاه با هنجارهای اجتماعی ایران هماهنگی دارد و امید است جوانان در انتخاب پوشش به جای نگاه به بیرون از مرزها، به اصالت خود رجوع کنند.

در این مراسم، علی حاجی شیزری - مدیرکل دفتر توسعه و ترویج و آموزش معاونت صنایع دستی - نیز با اشاره به اهمیت صنایع دستی ایرانی، بویژه نساجی سنتی در فرهنگ ایران زمین، گفت: یکی از معضلات ما در صنایع دستی بحث طراحی و کاربردی کردن محصولات است.

وی با اشاره با اقدامات انجام‌شده توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی در چند سال اخیر، اظهار کرد: افتتاح مرکز نساجی ایران در مرکز یزد و احیای نساجی سنتی مانند زری‌بافی پس از ۱۰۰ سال از جمله اقداماتی بود که در دولت دهم با پیگیری‌ها و تاکید مستمر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به سرانجام رسید.

مدیرکل توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی ادامه داد: از دیگر اقدامات معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی در راستای دستیابی به اهداف عالیه سازمان و معاونت در حوزه صنایع دستی، افتتاح گالری تخصصی ملی صنایع دستی ایران در مجموعه سعدآباد در هفته‌های آینده و نیز افتتاح و راه‌اندازی خانه ایرانی به‌منظور ترویج استفاده از صنایع دستی ایران در خانه‌های ایرانی است.

او یادآوری کرد: خوشبختانه اکنون تعامل خوبی با رسانه ملی پیدا کرده‌ایم و این امر را مرهون توجه ویژه ریاست سازمان و مکاتبه‌های او با ریاست سازمان صداوسیما هستیم، به‌گونه‌ای که مقرر است از صنایع دستی در فضابندی‌ها و نیز لباس افراد استفاده شود که این تعاملات سازمان میراث فرهنگی با سازمان صداوسیما به ترویج صنایع دستی کمک خواهد کرد.

همچنین در نمایشگاه لباسی، از پارچه فاخر و نفیس زربافت توسط برند کوروش طراحی و دوخته شده که در این نمایشگاه به‌نمایش عمومی درآمده است.

در ادامه این مراسم، نعیمایی - هنرمند عرصه زری‌بافی - نیز به بیان تاریخ زری‌بافی در ایران و فرآیند بافت زری‌بافی پرداخت.

امینیان از معاونان پیشین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از دیگر سخنرانان این مراسم بود. همچنین پخش مستند «برادر سیم، خواهر زر» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی علی مقامی از جمله بخش‌های این برنامه بود. این مستند داستان دختری به نام (پانته‌آ) را روایت می‌کند که ساکن فرانسه و طراح حرفه‌ای لباس در اروپاست و به واسطه عشقی که به فرهنگ، هنر و تمدن ایران دارد به ایران آمده و به دنبال منشاء کار خود که تولید پارچه زربفت و هنر اجدادی‌اش است به شهرهای تهران، کاشان و اصفهان سفر می‌کند. او به دنبال رد پایی از هنر پدر بزرگ، کارگاه‌ها، موزه و مراکز مرتبط با میراث و تمدن ایران را جست‌وجو می‌کند.

افتتاحیه نمایشگاه «دیدار نقش مینا و زر» ۱۳ تیرماه در سالن سینمای کاخ ملت در مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد با حضور علی حاجی شیزری - مدیرکل توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی -، جمعی از همسران سفرای کشورهای مختلف، مسئولان معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد و برخی هنرمندان و هنردوستان برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha