سید رحمان دانیالی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، افزود: به ویژه در سالهای اخیر این پویش های مردمی که عمدتا از سوی جوانان و دانشجویان مورد حمایت بیشتری قرار می گیرد توانسته اند برخی از کلید واژه های مهم در حفظ محیط زیست را نهادینه کنند.
وی خاطرنشان کرد:با توجه به توسعه شهر نشینی، آسیب ها و تهدیدات و خطرات زیست محیطی جدی است و تا شاهد رشد فرهنگ زیست محیطی و زندگی مسالمت آمیز مردم با محیط زیست نباشیم نمی توان به طور جدی مشکلات زیست محیطی را حل کرد.
دانیالی بیان کرد:این پویش های مردمی و کمپین های خودجوش تلاش می کنند سهم مشارکت اجتماعی مردم در رفع معضلات و کاهش آسیب های زیست محیطی را ارتقاء بخشند از این رو کمپین ها و پویش های مردمی از سوی اداره کل محیط زیست مورد حمایت قرار می گیرد.
وی اظهار داشت:استان قم در حمایت از کمپین های مردمی و این پویش های زیست محیطی پیشگام باشد در حال حاضر برخی از پویش های مردمی از جمله «نذر طبیعت»، «سیرک بدون حیوانات»، «سه شنبه های بدون خودرو»، «حمایت از دریاچه نمک»، «حیات وحش فروشی نیست»مورد حمایت این مجموعه می باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم تصریح کرد: آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگسازی سه رکن مهم در حفظ محیط زیست و آشتی با طبیعت و زیست بوم می باشد که می توان از ظرفیت های مهم پویش های مردمی در توسعه این سه رکن مهم مساعدت و همراهی گرفت.
وی گفت:تبیین و ترویج آموزه های دینی نیز در رشد فرهنگ مردم در قبال محیط زیست نقش مهمی دارد ما در دین مبین اسلام آموزه های فراوانی در مورد حفظ محیط زیست داریم که باید احضاء و به مردم معرفی شود.
دانیالی عنوان کرد:می توان علاوه بر ترویج این آموزه های دینی توسط پویش های مردمی از ظرفیت های فکری و دینی و اخلاقی حوزه های علمیه نیز در این مسیر بهره بگیریم و مفاهیم زیست محیطی را با رویکرد دینی در جامعه تبیین نمائیم.
وی در پایان تاکید کرد:در حال حاضر در استان قم بحران گرد و غبار و دریاچه نمک و آلودگی هوا از مسائل جدی به شمار می رود که با مدد از پویش های مردمی می توان گام های مهمی در رفع مشکلات و ایجاد بستر برای توسعه سیاست های کلان زیست محیطی برداشت.
انتهای پیام
نظرات