دکتر بهمن میرزایی در گفتوگو با ایسنا، افزود: تا زمانی که نتوانیم بینمحیطهای ورزشی و دانشگاهها ارتباط برقرار کنیم، برگزاری همایشهای مختلف داخلی و بینالمللی تنها به حضور دانشجویان، محققان، پژوهشگران و اساتید علمی خلاصه میشود و شاهد استقبال مربیان، مدیران ورزشی و ورزشکاران از چنین همایشهایی نخواهیم بود. زیرا هنوز هم فدراسیونها و باشگاهها تمایل دارند به صورت تجربی و سنتی کار کنند و اعتقادی به شیوههای علمی ندارند. متاسفانه دانشگاهها نیز تا به امروز نتوانستهاند این حلقه اتصال را ایجاد کنند و اکثر مقالاتی که در این گونه همایشها ارایه میشود، چون به زبان تحصصی نوشته شده است، تنها به درد اساتید علمی و فارغالتحصیلان علوم ورزشی میخورد و محیطهای ورزشی بهره لازم را از آن نمیتوانند ببرند. به طوری که اکر یک مربی تیم ملی در نشستهای تخصصی فیزیولوژی شرکت کند، به دلیل تخصصی بودن مطالب چیزی عایدش نمیشود.
وی گفت: هر ساله شاهد افزایش تعداد دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای تربیتبدنی در رشتههای مختلف علوم ورزشی هستیم، در حالی که هنوز ورزش ما بینیاز از مربیان خارجی نیست و در هر دوره همایش به جای استفاده از اساتید برجسته داخلی به دنبال آوردن اساتید خارجی هستیم.
میرزایی با اشاره به این که هنوز در بخش کاربردی کردن یافتههای علمی در حوزه ورزش دچار ضعف هستیم، خاطرنشان کرد: برگزاری همایشهای داخلی و بینالمللی در برقراری ارتباط بین علم و عمل تاثیر زیادی دارد، به شرط آن که تنها به مطالب تئوریک نپردازیم و بیشتر به سمت کاربردی شدن مقالات حرکت کنیم. دلیل این که یافتههای علمی استخراج شده در چنین همایشهایی کاربرد اساسی در حوزه ورزش ندارد، به خاطر همین است که جنبه کاربردی ندارد و تنها به درد چاپ در ژورنالهای مختلف علمی میخورد.
این عضو کمیسیون علمی اتحادیه جهانی کشتی در پایان اضافه کرد: برپایی چنین همایشهایی چون در قالب کارگاهها و نشستهای تخصصی برگزار میشود، دستاورد مثبتی برای محیطهای ورزشی ندارد و تنها هر سال شاهد ارایه یکسری مقالات تخصصی به صورت تئوریک هستیم.
انتهای پیام
نظرات