• یکشنبه / ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۶:۱۹
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 95111006920
  • خبرنگار : 71567

معاون وزیر علوم و رئیس سازمان دانشجویان:

برخوردهای نژادپرستانه در عرصه ارتباطات علمی زیبنده نیست

برخوردهای نژادپرستانه در عرصه ارتباطات علمی زیبنده نیست

معاون وزیر علوم و رئیس سازمان دانشجویان تاکید کرد: برخوردهای نژادپرستانه در عرصه ارتباطات علمی زیبنده جامعه دانشگاهی در دنیا نیست چرا که ارتباطات علمی بین کشورها باید فارغ از بحث‌های سیاسی، تصمیمات خلق‌الساعه و شخصی گرفته شود. چرا که این نوع تصمیمات ذی‌نفعان ارتباطات علمی یعنی اساتید و دانشجویان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، دکتر مجتبی صدیقی در نشست خبری که امروز در سازمان دانشجویان برگزار شد به آخرین تصمیمات وزارت علوم درخصوص تعیین‌تکلیف دانشجویان شاغل به تحصیل در آمریکا اشاره کرد و افزود: اگرچه توسعه علمی کشور چندین سال است که بدون اتکا به کشورهای دیگر بخصوص آمریکا و انگلیس صورت می‌گیرد و در این سال‌ها ارتباط با انگلستان به طور کامل قطع شده و با آمریکا نیز بخصوص در دوران تحریم به حداقل رسیده است و در این شرایط نیز ما شاهد توسعه علمی در همه ابعاد بوده‌ایم و تصمیمات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌تواند لطمه‌ای به توسعه علمی کشور وارد کند.

دکتر صدیقی خاطرنشان کرد: ایران ارتباطات علمی را با کشورهای مستقل دنبال می‌کند ضمن اینکه در توسعه علمی به ظرفیت‌های داخلی اتکا می‌کنیم.

هیچ دانشجوی بورسیه در کشور آمریکا نداریم

رئیس سازمان دانشجویان با اشاره به تحصیل حدود 11 هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا گفت: در حال حاضر هیچ دانشجوی بورسیه ایرانی در کشور آمریکا وجود ندارد و سایر دانشجویانی که به صورت آزاد در این کشور مشغول به تحصیل هستند با تصمیم اخیر رئیس‌جمهور آمریکا می‌توانند درخواست انتقال به دانشگاه‌های داخلی را بدهند.

رئیس سازمان امور دانشجویان به تصمیم اخیر رئیس‌جمهور آمریکا درخصوص توقف صدور ویزا به اتباع ایرانی گفت: تصمیم اخیر رئیس‌جمهور آمریکا فارغ از منطق است. در حوزه دانشجویی خوشبختانه طی سال‌های اخیر هیچ دانشجوی بورسیه در کشور آمریکا نداریم و تنها 4 نفر در این کشور بورسیه هستند که مهلت بورسیه آنها نیز به اتمام رسیده که به زودی فارغ‌التحصیل می‌شوند.

دکتر صدیقی اظهار کرد: چندین سال از اعزام دانشجو به شکل بورسیه به کشور آمریکا به حداقل رسیده و در واقع ما هیچ اعزامی نداشتیم اما در زمینه تعداد دانشجویانی که با هزینه شخصی در این کشور مشغول تحصیل هستند اگرچه آمارهای متفاوتی وجود دارد اما به طور کلی حدوداً 11 هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا مشغول تحصیل هستند که 85 درصد این دانشجویان با وزارت علوم به منظور استفاده از تسهیلات ارزی و غیرارزی ارتباط دارند.

معاون وزیر علوم همچنین خاطرنشان کرد: تصمیم اخیر رئیس‌جمهور آمریکا تنها در سه مورد دانشجویان ایرانی را با مشکل مواجه می‌کند که گروه اول دانشجویان دکتری داخل هستند که برای فرصت مطالعاتی (دوره‌های کوتاه‌مدت 6 تا 9 ماهه) برای تحصیل در آن کشور اقدام کرده بودند که البته تعداد این دانشجویان نیز 147 نفر است که برخی از آنها در مرحله مقدماتی اعزام بودند و عده‌ای نیز تا مرز صدور ویزا پیش رفته بودند که با تصمیم اخیر امکان خروج این دانشجویان در آمریکا وجود ندارد.

به گفته صدیقی، این دانشجویان فرصت دارند برای گذراندن دوره‌های کوتاه‌مدت در کشورهای دیگر اقدام کنند و اگر مهلت آنها برای درخواست گذراندن دوره‌های کوتاه‌مدت به اتمام رسیده باشد مجدداً نیم‌سال دیگر به آنها فرصت خواهیم داد تا برای پذیرش در کشور موردنظر اقدام کنند.

رئیس سازمان امور دانشجویان در ادامه تاکید کرد: دسته دوم از دانشجویانی که با تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا با مشکل مواجه خواهند شد، دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا هستند که برای دیدار با خانواده‌های خود به ایران مراجعه کرده بودند که امکان بازگشت این افراد به آن کشور وجود ندارد بنابراین وزارت علوم آمادگی دارد در صورت تمایل آنها، اقدامات انتقال برای تحصیل در دانشگاه‌های داخل را برای این دسته از دانشجویان فراهم کند به شرطی که دانشجویان درخواست‌های خود را به شورای انتقال وزارت علوم ارائه دهند.

وی همچنین افزود: گروه سوم از دانشجویان که با تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا با مشکل مواجه می‌شوند کسانی هستند که برای تسهیلات نظام‌وظیفه اقدام کرده بودند. این افراد دانشجویانی بودند که با هزینه شخصی تمایل داشتند در کشور آمریکا پذیرش بگیرند. با توجه به مقررات نظام‌وظیفه و محدودیت‌هایی که در این زمینه وجود دارد سازمان دانشجویان با نظام‌وظیفه وارد مذاکره خواهد شد تا امکان تغییر کشور برای این دانشجویان وجود داشته باشد.

وزارت علوم آماده پذیرش و رفع مشکلات دانشجویان است

معاون وزیر علوم افزود: در واقع سه گروه از دانشجویان ممکن است با تصمیم اخیر رئیس‌جمهور آمریکا در کوتاه‌مدت دچار مشکل شوند بنابراین یک اطمینان‌خاطر به آنها داده می‌شود که وزارت علوم آماده پذیرش و رفع مشکلات این دانشجویان است. دانشجویان شاغل به تحصیل در آمریکا در صورت تمایل در دانشگاه‌های داخل می‌توانند درخواست‌های خود را به این وزارتخانه ارسال کنند.

دکتر صدیقی درخصوص نحوه جابه‌جایی و توزیع دانشجویان شاغل به تحصیل در آمریکا در صورت انتقال در دانشگاه‌های داخل گفت: این جابه‌جایی براساس رشته، مقطع تحصیلی، سطح علمی دانشگاه محل تحصیل و تمایل آنها صورت خواهد گرفت. درخصوص میزان شهریه دریافتی از این دانشجویان نیز با دانشگاه‌های کشور مذاکره خواهد شد که تا حد ممکن مساعدت بیشتری را در این زمینه انجام بدهند.

وی در ادامه تاکید کرد: دانشجویان ایرانی که در حال حاضر پشت مرزهای آمریکا بلاتکلیف مانده‌اند اگر تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه‌های داخل داشته باشند اقدامات لازم برای تحصیل آنها برای ترم آینده صورت خواهد گرفت و در صورت تغییر شرایط دانشجویان فرصت کافی برای تصمیم‌گیری خواهند داشت.

دستورالعمل کار دانشجویی بازنگری شد

رئیس سازمان امور دانشجویان از بازنگری دستورالعمل کار دانشجویی خبر داد و گفت: این دستورالعمل بعد از سه سال مورد بازنگری قرار گرفت که افزایش دو برابری تعرفه‌ها از مهمترین تغییرات دستورالعمل جدید است.

وی در ادامه تاکید کرد: براساس بازنگری در دستورالعمل جدید کار دانشجویی تعرفه کار دانشجویی از مقطع کاردانی تا دکتری از 1000 تومان به ازاء هر ساعت کار شروع و تا 5500 تومان در ساعت افزایش می‌یابد. همچنین حداکثر ساعت کار دانشجویی در ماه 85 ساعت است.

دکتر صدیقی یادآور شد: دانشجویانی که معدل بالایی داشته باشند تعرفه‌های کار دانشجویی آنها 20 درصد افزایش می‌یابد. البته این تعرفه‌ها اگرچه به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است اما باید به تایید هیات امنا برسد.

معاون وزیر علوم همچنین به پنجاه‌ونهمین گردهمایی معاونین دانشجویی دانشگاه‌ها که هفته گذشته برگزار شد نیز اشاره کرد و افزود: در این گردهمایی مشکلات و محدودیت‌های اعتباری حوزه‌های دانشجویی دانشگاه‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گفته دکتر صدیقی، رستوران‌های آزاد دانشجویی یکی از تجربه‌های موفقی بود که در گردهمایی فوق مورد استقبال قرار گرفت در واقع برخلاف تصور این رستوران‌ها تنها برای دانشجویان پولدار نیست چراکه با یارانه‌هایی که پیش‌بینی شده است غذاهای رایگان تا با مبالغ بالاتر در این رستوران‌ها ارائه می‌شود.

وی یادآور شد: تنوع غذایی در رستوران‌های آزاد دانشجویی بسیار بالا است. با توجه به جمعیت کمتر سلف روزانه و تعداد غذاهای یارانه‌ای، کیفیت غذا در این مکان‌ها بیشتر است.

دکتر صدیقی با تاکید بر اینکه عملکرد صندوق رفاه دانشجویان در ارائه خدمات مستقل و بدون همکاری با صندوق کارآفرینی امید انجام می‌گیرد، تاکید کرد: مذاکره‌ای که صندوق رفاه دانشجویان با صندوق کارآفرینی امید انجام داد صرفاً به منظور ارائه خدمت اضافه برای صندوق رفاه بود تا براساس آن دانشجویانی که به وام‌های اشتغال نیاز دارند بتوانند از آن استفاده کنند. به طور کلی صندوق رفاه روال قبلی خود را طی می‌کند و همچنان دانشجویان، بدهکار بانکی محسوب نمی‌شوند.

افزایش پوشش وام‌های دانشجویی

رئیس سازمان امور دانشجویان به افزایش پوشش وام‌های دانشجویی در سال جاری اشاره کرد و گفت: تعرفه‌های وزارت علوم در حوزه وام‌های دانشجویی نسبت به سال گذشته افزایش یافته است به طوری که وام ویژه دکتری برای دانشجویان غیرشاغل افزایش یافته است و در نیمسال اخیر تعداد 12 هزار دانشجو از این وام‌ها استفاده کرده‌اند و ثبت‌نام برای نیمسال بعدی نیز آغاز شده است.

صدیقی همچنین خاطرنشان کرد: براساس پیگیری‌هایی که انجام شد امکان استفاده از اعتبارات دولتی در حوزه خوابگاه‌ها فراهم شد و محدودیت ساخت خوابگاه توسط وزارت علوم در برنامه ششم برداشته شده و ما می‌توانیم از محل بودجه‌های عمومی برای ساخت خوابگاه‌ها استفاده کنیم. اگرچه سعی داریم از منابع غیردولتی نظیر کمک خیرین و غیره در این زمینه کمک بگیریم.

به گفته دکتر صدیقی، بنیاد خیرین 15 خرداد که در حال ساخت 13 خوابگاه دخترانه است قول داده که بعد از سرانجام رسیدن این پروژه فاز بعدی ساخت خوابگاه را انجام بدهد.

رئیس سازمان امور دانشجویان در پایان به محدودیت استفاده از خوابگاه‌ها برای دانشجویان سنواتی اشاره کرد و گفت: این محدودیت به منظور رعایت عدالت و استفاده همه دانشجویان از ظرفیت‌های خوابگاهی انجام می‌گیرد چراکه تعداد خوابگاه‌ها محدود است و همه باید بتوانند از این امکانات استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha