محمدحسین ایمانی خوشخو در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به حادثه حریق و ریزش ساختمان پلاسکو، با بیان اینکه پس از رفع مشکلات ناشی از حوادث اجتماعی بخشهای مختلف باید تدابیری اساسی بیندیشند، اظهار کرد: متاسفانه امروز هزینه ریسک در بیش از 90 درصد خانوادههای ایرانی جزء هزینههای زندگی محسوب نمیشود، این در حالیست که برای تمام مسائل هزینه پیشبینی شده اما برای ریسک و خطر در ابعاد مختلف هزینهای در نظر گرفته نشده است.
رئیس دانشگاه علم و فرهنگ افزود: برای تعمیق فرهنگ در این حوزه باید ارائه آموزش در سطوح مختلف از دوره مهدکودک تا دانشگاهها در دستور کار قرار گیرد تا از این طریق بحث ریسک در زندگی اجتماعی یکی از ضروریات تلقی شود. در واقع همانگونه که خانوارها به فکر آموزش و بهداشت هستند هزینههای ریسک را نیز باید در نظر بگیرند.
وی تصریح کرد: ارائه آموزش کلاسیک و رسمی در مدارس و دانشگاهها یکی از مسائل مهم در پیشگیری از بروز حاشیه ها و خطرات متداول است اما در این میان مساله فرهنگسازی از اهمیت ویژهتری برخوردار است.
ایمانی تاکید کرد: دستگاههای مسئول برای آموزش و فرهنگ سازی برای جوانان و نوجوانان باید در این زمینه برنامهریزی کنند و اقدامات موثری را انجام دهند چراکه با توجه به بالا بودن گستره ریسک در کشور در صورت عدم توجه متولیان امر، شاهد بروز اتفاقات ناگواری خواهیم بود. البته تامین زیرساختها به سرعت قابل عملیاتیسازی نیست اما ایجاد آمادگی در بخشهای مختلف برای مقابله با خطرات قابل دستیابی است.
وی با بیان اینکه برای کاهش خطرهای متداول به صورت طبیعی یا غیرطبیعی باید همواره برنامهریزی کنیم، تصریح کرد: متاسفانه در این زمینه با ضعف عمده مواجه هستیم در حالی که باید هزینه ریسک جزء فرهنگ زندگی مردم باشد.
ایمانی با تاکید بر اینکه حادثه پلاسکو زنگ خطری برای برنامهریزی جهت کاهش ریسک است، گفت: پیشنهاد میکنم شوراهای فرهنگ عمومی در سراسر کشور در رابطه با این مساله تحقیق و به دستگاههای مسئول پیشنهاداتی را در راستای بهبود اوضاع و کاهش ریسک ارائه کنند. زیرا در صورت عدم ایجاد آمادگی در بخشهای مختلف شاهد فجایع بزرگتر جانی و مالی خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات