• جمعه / ۱۰ دی ۱۳۹۵ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95101005998
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

چرا هنگام ترس سریع‌تر نفس می‌کشید؟

چرا هنگام ترس سریع‌تر نفس می‌کشید؟

محققان دریافتند تنفس می‌تواند فکر و احساس را تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس،  اگر شما در حالت ترس باشید، ریتم تنفس شما سریع‌تر می‌شود. پاسخ ذاتی بدن ما به ترس با تنفس سریع‌تر تاثیر مثبتی بر عملکرد مغز می‌گذارد و سرعت پاسخگویی به محرک‌های خطرناک محیط بیشتر می‌شود.

نتایج بررسی‌ها نشان داد عملکردهای شناختی با تنفس افزایش می‌یابد و زمانی که نیاز به واکنش است، تنفس به طور طبیعی سریع می‌شود.

مطالعات گذشته نشان داده است تنفس طبیعی هر فرد بزرگسال 12 تا 18 تنفس در دقیقه است، اگرچه زمانی که دستپاچه هستید، این تعداد به حدود 20 تنفس در دقیقه افزایش می‌یابد.

نتایج مطالعات جدید نشان داده است تنفس نه تنها منجر به پر شدن ریه از اکسیژن می‌شود و به زنده ماندن کمک می‌کند، بلکه بر روی فکر و احساس هم تاثیر می‌گذارد.

محققان کشف کردند ریتم تنفس ما فعالیت الکتریکی در مغز انسان ایجاد می‌کند و به نوع تنفس بینی بستگی دارد.

برای پیدا کردن ارتباط بین فعالیت مغزی و الگوهای تنفسی، محققان دانشگاه نورث وسترن، اطلاعات هفت بیمار مبتلا به صرع را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند فعالیت‌های مغزی با تنفس تغییر می‌کند و با آن هماهنگ می‌شود.

این فعالیت در سه بخش مغز دیده شده است: قشر پیریفورم (بویایی) که بو را پردازش می‌کند، هیپوکامپ که کنترل حافظه را برعهده دارد و آمیگدال که پردازش عاطفی را انجام می‌دهد.

کریستینا زلانو، متخصص مغز و اعصاب اظهار کرد: یکی از یافته‌های اصلی این مطالعه آن بود که تفاوت چشمگیری در فعالیت مغز در آمیگدال و هیپوکامپوس در هنگام دم در مقایسه با بازدم وجود دارد.

در هنگام تنفس دم، تحریک سلول‌های عصبی قشر بویایی، آمیگدال و هیپوکامپ در سیستم لیمبیک کشف شد.

برای بررسی بیشتر، این آزمایش بر روی 70 فرد سالم بین سنین 18 تا 30 سال انجام شد.

آزمون انجام شده یادآوری تصاویر و نگرانی و تعجب افراد را بررسی کرد.

شرکت‌کنندگان برای اندازه‌گیری فعالیت در هیپوکامپ، عکس اشیا را بر روی صفحه نمایش مشاهده کردند و از آنها خواسته شد که به یادآورند.

در این آزمایش، افراد زمانی که دم انجام می‌دادند نسبت به بازدم، اشیا را بهتر به یاد می‌آوردند و این یادآوری در حدود پنج درصد در زمان تنفس از بینی بهتر بود.

این یافته‌ها در مجله Neuroscience منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha