به گزارش ایسنا، در حالی که پیش از این کار بر روی باتریهایی که از باکتری نیرو میگرفتند را دیدهایم، محققان خاطرنشان میکنند که این اولین باری است که دو نوع قارچ برای ایجاد یک پیل سوختی کنار هم قرار میگیرند. این در واقع بیشتر یک پیل سوختی است تا یک باتری، زیرا از متابولیسم قارچی برای تبدیل مواد مغذی از میکروبها به انرژی استفاده میکند.
نحوه عملکرد باتریهای قارچی
به نقل از نیواطلس، این گروه، باتری را توسعه دادند که دارای یک آند مبتنی بر قارچ مخمری است که متابولیسم آن الکترونها را آزاد میکند و یک کاتدی که توسط قارچ مخرب سفید ایجاد میشود. قارچ سفید آنزیمی تولید میکند که امکان دریافت الکترونها را ممکن میسازد که به خارج از باتری هدایت میشوند.
این پروژه سه ساله همچنین شامل کشف نحوه ساخت اجزای باتری با استفاده از چاپ سهبعدی بود. محققان راهی برای مخلوط کردن سلولهای قارچی با جوهر چاپی مبتنی بر سلولز پیدا کردند که نه تنها رسانای الکتریکی است، بلکه از آسیب رساندن به سلولهای مذکور نیز جلوگیری میکند. این جوهر همچنین به عنوان واسطهای برای قندهای سادهای که قارچها میتوانند از آنها تغذیه کنند، عمل میکند.
علاوه بر این، جوهر ایجاد شده، زیست تخریبپذیر است.
این باتری جایگزین باتریهای موجود در تلفنها یا ساعتهای هوشمند نمیشود، زیرا الکتریسیته زیادی تولید نمیکند اما میتواند برای چند روز بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیولت انرژی تولید کند. این باتریها که در موم زنبور عسل قرار گرفتهاند، میتوانند حسگرهای کوچکی را برای نظارت بر دما، نور و رطوبت در تحقیقات کشاورزی و زیستمحیطی تامین انرژی کنند. زمان تجاریسازی این باتریها مشخص نیست.
انتهای پیام
نظرات