• دوشنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۵ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 95092213550
  • خبرنگار : 71451

الزامات ده‌گانه ایجاد و توسعه فرهنگ پژوهش در بنیاد

الزامات ده‌گانه ایجاد و توسعه فرهنگ پژوهش در بنیاد

قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران با تاکید بر اینکه باید جریان پژوهش محوری در کشور شکل گرفته و مسیر حرکتی خود را پیدا کند، اعلام کرد: برای رسیدن به این هدف لازم است که همگی دست به کار شوند. باید برای جریان پیدا کردن پژوهش محوری در هر جامعه‌ای همگی اعتقاد به ضرورت این جریان جریان داشته باشند و تا زمانی که چنین اعتقاد راسخی نباشد، پژوهش‌محوری در کشور و جامعه محقق نخواهد شد.

به گزارش ایسنا،سردار محسن انصاری در گرامیداشت هفته پژوهش در مرکز مطالعات و پژوهش های بنیاد شهید و امور ایثارگران، ضمن تاکید بر ضرورت توسعه و ترویج فرهنگ پژوهش و مدیریت علمی در کشور، گفت: هرچقدر روی پژوهش و پژوهش محوری تاکید کنیم در حقیقت تلاش افرادی را که اعتقاد دارند بدون پژوهش نمی‌توان حرکت کرد را پاس داشته‌ایم.


قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران با تاکید بر اینکه باید جریان پژوهش محوری در کشور شکل گرفته و مسیر حرکتی خود را پیدا کرده است، اعلام کرد: برای رسیدن به این هدف لازم است که همگی دست به کار شوند و فرهنگ پژوهشی را در کشور نهادینه نمایند، چراکه با حرکت یک نفر، یک مقاله و یک ستاره نمی توان کاری را به سرانجام رساند و یا آسمانی را روشن کرد. بنابراین باید برای جریان پیدا کردن پژوهش محوری در هر جامعه ای همگی اعتقاد به ضرورت این جریان داشته باشند و تا زمانی که چنین اعتقاد راسخی نباشد، پژوهش محوری در کشور و جامعه نهادینه نخواهد شد.


سردار انصاری با بیان اینکه هر سازمان و نهادی برای موفقیت در عملکرد آینده خود نیازمند نظام پژوهشی و مدیریت علمی است، افزود : در همین راستا نیز نیاز است که بنیاد شهید و امور ایثارگران پژوهش و پژوهش محوری را مورد توجه خود قرار دهد. چراکه برای بهره وری بهتر در آینده می بایست با توجه به تغییرات سریع محیطی و بر اساس نیازهای متغیر جامعه هدف اقدام کرد.


قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران با تاکید بر اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران در انجام امور سالیانه خود با محدودیت منابع رو به رو است، اعلام کرد: این نکته دلیل دیگری است که ضرورت و اهمیت پژوهش و پژوهش محوری را دو چندان می کند و ما باید ارکان استراتژیک یک سازمان توسعه یافته را مدنظر قرار دهیم و با این ارکان حرکت کنیم که این ارکان شامل نظام های آموزشی، تولید، تکنولوژی، برنامه ریزی و پژوهشی هستند و جالب آنکه این نظام ها بدون پژوهش متوقف می شوند و راه به جایی نمی برند و در صورت داشتن یک نظام پژوهشی، سازمان بهره ور شده و از منابع هم استفاده بهینه می شود.


سردار انصاری با بیان اینکه نظام پژوهشی یک نظام مهم در ارکان سازمان های توسعه یافته به شمار می رود، ادامه داد: ظرف 2 سال گذشته بنیاد این نیاز را احساس کرد و مرکز مطالعات و پژوهش ها را ایجاد کرد. در واقع این تصمیم نشان داد که بنیاد به این اهمیت و ضرورت واقف شده است که باید خدمات رسانی در جامعه هدف را با مطالعه پیش برد و اگر این کار انجام نگیرد درچار مشکلات عدیده ای خواهیم شد.


قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران در عین حال مهمترین وظیفه مرکز مطالعات و پژوهش های بنیاد را چنین توصیف کرد که «مهمتر از مطالعه و پژوهش، پژوهشگران باید فرهنگ کار مطالعاتی و پژوهشی را در بنیاد و جامعه ترویج کنند و توسعه دهند.»


سردار انصاری افزود: ریاست بنیاد با احساس نیاز به موضوع کار مطالعاتی مرکز مطالعات و پژوهش های بنیاد شهید و امور ایثارگران را  2 سال پیش ایجاد کرد و ترویج فرهنگ پژوهش، تربیت پژوهشگر و توسعه پژوهش و کار مطالعاتی به این مرکز واگذار شده است. بنابراین مسئولیت این مرکز صرفا ایجاد یک مرکز برای کار مطالعاتی نیست و نخواهد بود و باید استعدادهای موجود را نیز شناسایی کرد.


قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه به اجرای الزامات توسعه و ترویج فرهنگ پژوهش محوری اشاره کرد و افزود: برای این مساله اول از همه نیازمند یک ساختار مناسب برای توسعه فرهنگ پژوهش محوری بوده و سپس باید به تربیت پژوهشگران و کشف استعدادها و نخبگان پرداخت. علاوه بر این تعریف هدف و استراتژی برای اهداف مطالعات از دیگر نکات و الزامات این مساله است که در این خصوص نیازمند یک اولویت سنجی برای تعیین اهداف مطالعاتی و پژوهشی هستیم.


وی همچنین برنامه ریزی را از دیگر الزامات توسعه فرهنگ پژوهش برشمرد و ادامه داد: باید اهمیت کار مطالعاتی برای مدیران و کارکنان سازمانی روشن شود و این اعتقاد بین آنان جریان پیدا کند. همچنین خرد جمعی و سپردن کار مطالعاتی به افراد متخصص و با تجربه از دیگر نکات مهم در این زمینه است.


سردار انصاری در ادامه، تصریح کرد: کار مطالعاتی و پژوهشی باید کاربست و عملیاتی شود و به صورت یک جریان مستمر ادامه پیدا کند. همچنین در کارهای مطالعاتی باید تلاش بر این باشد که تحقیقات و پژوهش ها همپوشانی داشته باشند و از همه مهمتر اعتبار مناسب برای آنها در نظر گرفته شود که در کار آموزش و پژوهش این هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است.
قائم مقام بنیاد اعلام کرد: مرکز مطالعات و پژوهش های بنیاد شهید و امور ایثارگران همواره موظف است که در امور جاری، خود را درگیر چالش های بنیاد کند و چالش های موجود بنیاد را در منظر محققین قرار دهد و راه کارهای علمی و عملی ارائه نماید.


سردار انصاری در پایان تاکید کرد: علاوه بر اینکه اولویت اول شما کار مطالعاتی پیرامون چالش های موجود است، مطالعات لازم پیرامون معماری بنیاد آینده را فراموش نکنید و با برگزاری همایش های ملی و منطقه ای در محورهای مختلف به این مهم بپردازند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha