نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتوگو با ایسنا درباره انتظاراتش از وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از انتظارات ما از وزیر جدید ارشاد این است که نگاهشان به مسائل و سیاستگذاریها به ویژه در حوزه کتاب، دراز مدت باشد و نگاه چهار ساله نداشته باشد، این در حالی است که حتی برخی از مدیران این نگاه چهار ساله را هم ندارند و مسائل را روزمره میبینند.
محمدرضا توکل صدیقی ادامه داد: حتی در مباحث اقتصادی هم نمیشود، نگاهی زودگذر داشت چه برسد به بخش فرهنگ. نکته دیگر اینکه به اصناف مختلف چه در حوزه کتاب، سینما و دیگر موضوعات اعتماد کنند و برای تدوین شیوهنامهها و آییننامهها از دیدگاه پدیدآورندگان استفاده کنند، البته در این حوزه در چند سال اخیر حرکتهایی شده اما کُند است، در این حوزه گاهی مدیران فکر میکنند که خودشان بیشتر از اهالی فرهنگ میدانند و به نکاتی که آنها مطرح میکنند توجه ندارند.
او گفت: مدیر خوب حتما کسی نیست که خوب برنامه بنویسد و سیاستگذاری کند. او باید بتواند از ظرفیتها استفاده کند. ظرفیتها هم کسانی هستند که سالها در حوزههای خود کار کردهاند، این افراد میتوانند مسائل اصلی فرهنگ و هنر را حل کنند.
توکل همچنین گفت: از وزیر جدید ارشاد انتظار داریم که بحث واگذاری کارها از جمله صدور مجوزها، برگزاری نمایشگاهها چه در داخل و چه در خارج از کشور را به اصناف و تشکلها جدی بگیرد. این اتفاق باعث میشود اصناف با مسائل و مشکلات حوزههای خود آشنا شوند.
او مدیریت صحیح بودجههای فرهنگی را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر مطالبات خود و هم صنفهایش برشمرد و گفت: باید در حوزه مدیریت صحیح بودجههای فرهنگی به نحوی عمل شود که به توسعه صنعت نشر کمک کند، نه اینکه تنها مسائل روزمره را حل کند. مدیریت بودجههای فرهنگی و حمایتها احتیاج به سیاستگذاری دقیقتر و برنامههای سنجیدهتری دارد، الان بعضی از این بودجههای فرهنگی تنها به عنوان مُسکن در این بخش هزینه میشود و بخش دیگر صرف هزینههای جاری.
نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران همچنین گفت: کاهش تصدیگری دولت از دیگر انتظارات ما در بخش کتاب و نشر است. در حال حاضر بسیاری از موسسات دولتی و عمومی به حوزه نشر وارد شدهاند و کاری کردهاند که در یک فضای رقابتی فضا را برای بخش خصوصی تنگ کنند. همین مسئله باعث شده فضای رشد برای بخش خصوصی بسیار کاهش پیدا کند، اساسا این سوال وجود دارد که چه نیازی است که هر موسسه و سازمان دولتی یک انتشارات تأسیس کند و بعد هم این موسسه انتشاراتی از آن سازمان و نهاد دولتی جدا شود.
توکل گفت: همچنین تقاضا داریم مدیرانی که برای بخشهای مختلف از سوی وزیر جدید ارشاد تعیین میشوند تجربه فعالیتهای فرهنگی داشته باشند و افرادی که در این حوزهها وارد میشوند، صفرکیلومتر نباشند. سوابق برخی از مدیران در دولت فعلی نشان میدهد که آنها خیلی با سیاستهای دولت جدید همراه نیستند اما برخی از مدیریتها به آنها سپرده شده است.
انتهای پیام
نظرات