• شنبه / ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 95050118705
  • خبرنگار : 71534

روایت دو مدیر از دستاوردهای یک سفر سینمایی

روایت دو مدیر از دستاوردهای یک سفر سینمایی

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در عمان و رئیس کمیته‌ی مشترک فرهنگی ایران و عمان از دستاوردهای حضور در جشنواره‌ی فیلم عرب برای سینمای ایران گفتند.

بهمن اکبری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عمان با اشاره به اینکه سومین جشنواره‌ فیلم عرب 25 تا 30 مرداد در شهر "صلاله" عمان انجام شد و ایران با 5 فیلم توسط بنیاد سینمایی فارابی، در این جشنواره حاضر بود درباره فعالیت‌ها و دستاوردهای هیات ایرانی در این سفر به ایسنا گفت: در این سفر حجت‌الله ایوبی (رئیس سازمان سینمایی)، علیرضا تابش (مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی) و محمدحسین هاشمی گلپایگانی (رئیس کمیته مشترک فرهنگی ایران و عمان) حاضر بودند و یکی از مهمترین دستاوردهای این سفر انعقاد توافقنامه میان بنیاد فارابی و انجمن سینمایی عمان بود که از طریق آن بین سینمای ایران و سینمای عمان همکاری‌هایی تسهیل خواهد شد و در این ارتباطات میان‌فرهنگی بین دو کشور، با حضور فیلمهای ایرانی در جشنواره فیلم‌های عربی عمان ، عملا این جشنواره سینمایی تحت تاثیر آثار سینماگران ایرانی قرار گرفت و بخش ویژه‌ای از این جشنواره به ایران اختصاص یافت.

او افزود: در افتتاحیه این رویداد سینمایی ، مشاور وزیر رسانه عمان و رئیس جشنواره فیلم مسقط بطور مشروح درباره‌ روابط فرهنگی دو کشور صحبت و تصریح کرد که باید همکاری‌های مستمری در حوزه سینما داشته باشیم، چراکه سینمای ایران، سینمایی جهانی است که اخلاق، آداب انسانی و بنیان‌های همزیستی بین مذاهب و فرهنگ‌ها را دنبال می‌کند.

رایزن فرهنگی ایران در عمان گفت: همچنین دکتر ایوبی در دیداری که در مسقط با جانشین وزیر فرهنگ و میراث عمان -شیخ حمد المعمری- داشت، فرهنگ و هنر را مزیت نسبی ایران دانست و به موضوع اهمیت ارتباطات فرهنگی عمان و کشورهای منطقه با ایران، تشکیل کمیته فرهنگی و مهم‌تر از همه ایجاد مرکز فرهنگی ایران در مسقط تأکید داشت. آقای ایوبی در این سفر ضمن بازدید از خانه اپرای سلطنتی مسقط که یکی از بزرگترین سالن‌های منطقه است، دیداری با مدیر ارتباطات بین‌المللی این مرکز هنری در عمان داشت.

او دیدار دکتر ایوبی و هیات همراه را با مسئولان شرکت "فوطیم" دبی و دیدار با بزرگترین مالک سینما در عمان را از دیگر برنامه‌های صورت گرفته در این سفر برشمرد و افزود: در این دیدار برای همکاری در زمینه اکران فیلم‌های ایرانی در منطقه توافقاتی انجام شد که گزارش آن بعداً منتشر خواهد شد؛ خرید و عرضه فیلم‌های ایرانی و اکران در منطقه و مهم‌تر از همه سرمایه گذاری خارجی در زمینه ساخت سالن‌های سینمایی جزوی از آن مذاکرات است.

سید محمدحسین هاشمی گلپایگانی (رئیس کمیته مشترک فرهنگی ایران و عمان) نیز که هیئت ایرانی را همراهی می‌کرد، درباره‌ دستاوردهای این سفر در زمینه‌ی تشکیل کمیته فرهنگی مشترک و دیدار با وزیر میراث و فرهنگ عمان اظهار کرد: سفر من به همراه آقایان ایوبی و تابش، به دعوت رئیس انجمن سینمایی عمان صورت گرفت و فرصت خوبی بود که از نزدیک با شخصیت‌ها و مقامات مهم عمانی دیدار و گفت‌وگو کنیم. دوسه ماه پیش هم به عنوان رییس کمیته فرهنگی مشترک دو کشور میزبان هیات عمانی بودم و در این سفر مجدداً با آنها دیدار کردیم و می‌توان گفت این سفر در راستای عملی شدن توافقات قبلی در تهران صورت گرفت.

او روابط سیاسی دو کشور را در سطح بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: لازم است در زمینه‌های فرهنگی که پایه و اساس روابط دو کشور است گام‌هایی جدی برداریم. بنابراین در حوزه کارهای هنری هم مذاکراتی انجام شد و علایق مردم و نخبگان و هنرمندان ایرانی به دولت و ملت عمان، مطرح شد. از جمله اینکه یکی از اهالی قلم، به تازگی کتابی پیرامون شخصیت پادشاه عمان -سلطان قابوس- تهیه کرده که در این سفر نمونه‌ای از این کتاب به معاون وزیر فرهنگ عمان ارائه شد و بزودی در مراسم ویژه‌ای از این کتاب رونمایی می‌شود.

رئیس کمیته فرهنگی ایران و عمان درخصوص حضور در جشنواره سینمایی و دیدارهایی با متولیان سینمایی عمان نیز توضیح داد: به همراه آقایان ایوبی و تابش دیداری با معاون وزیر فرهنگ و میراث فرهنگی عمان داشتیم که در آن مطالبی پیرامون روابط دوجانبه و کمیته مشترک مطرح شد. همچنین در شهرهای "صلاله"، "ظفار" و "طاقه" و در مرکز جمعیت زنان این شهر هم گفت‌وگوهایی با مسئولان فرهنگی عمان داشتیم که در آن بر چند نکته تأکید کردیم. از جمله اینکه به میراث فرهنگی عمان، روابط دیرینه دو کشور با تمدن کهن و پرچمداریِ عمان در تسامح و گفت‌وگو در جهان عرب و مواضع خوب این کشور نسبت به مسائل روز جهان اسلام و جهان عرب اشاره شد و آمادگی ایران برای همکاری در زمینه‌های فرهنگی و هنری اعلام گردید.

هاشمی گلپایگانی در پایان گفت: در همان مراسم اعلام کردم که جوانان عمانی می‌توانند از این فرصت خوب فراهم شده در رابطه با ایران، کمال بهره را ببرند و امکان برگزاری کلاس‌های آموزشی در عمان و تهران برای تربیت نیروهای جوان عمانی و همکاری در سایر زمینه‌ها وجود دارد. عمان این اجلاس را با عنوان محبت و گفتگو برگزار می‌کند و این عنوان موضوعی است که به‌شدت مورد نیاز جهان اسلام و جهان عرب است. برخی جریان‌های امروز جهان عرب را نیروهای تندرو تشکیل می‌دهند و لازم است برای مقابله با این جریانات، از مسیر و ابزار خوب فرهنگی و زبان و بیان هنری برای جاانداختن ارزش‌های مهم انسانی استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha