«مهدی جانفزاه» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به چند ویژگی منحصر به فرد نفیسترین و گرانترین قرآن جهان اظهار کرد: اولین ویژگی این قرآن این است که به خط ثلث کتابت شده است. خط ثلث، عروس خطوط اسلامی است و در چند سده گذشته کتاب قرآنی که به خط ثلث نوشته شده باشد را نداریم. این خط از نظر زیبایی بهترین خط برای قرآن است.
وی ادامه داد: ویژگی بعدی که این قرآن را از سایر قرآنها مستثنی میکند، این است که 175 صفحه دارد و هر صفحه آن دارای یک تذهیب خاص است؛ یعنی هیچ دو صفحهای مثل هم نیست.
سرمایهگذار نفیسترین قرآن جهان خاطرنشان کرد: ما برای این قرآن، جلدی ساختهایم از جنس نقره و پلاتین و صحافی این قرآن به گونهای است که میشود آن را برگبرگ کرد و به صورت نمایشگاهی درآورد و قلمزنی عالی بر روی جلد این کتاب انجام شده است که چهار سال زمان برده و طرح آن بسیار خاص است.
جانفزاه اظهار کرد: روی جلد و قسمتی که میخواستیم قرآن کریم را بنویسیم، آن را از برلیان پوشاندهایم و خود قرآن کریم هم از با یاقوت کبود نوشته شده است. همه این عوامل سبب میشود که این قرآن ویژگی منحصر به فردی داشته باشد. در بحث تذهیب هم بین آیهها از چنگ اسلیمی استفاده شده است که ما به تعداد آیات قرآنی نیز از این هنر بهره بردهایم.
وی تأکید کرد: تذهیب این قرآن به صورت صفحه به صفحه انجام شده و در پشت صفحهها از یک شمسه استفاده کردهایم که در وسط شمسهها 175 اسم اعظم خدا را نوشتهایم. روی جلد با نقره و پلاتین پوشیده شده است و 20 اسم اعظم خدا حکاکی شده است. رحلی که مخصوص این قرآن است از جنس نقره مخصوص ساختهایم و بر روی آن قلمزنی انجام شده است.
تهیهکننده و سرمایهگذار نفیسترین قرآن جهان تأکید کرد: ما از استاد رسول معتمدی در بحث هنری آن بهره بردهایم و استاد صادقزاده تذهیب این کار را انجام داده است که هر دوی اینها شاگردان برجسته استاد فرشچیان هستند. خط این کار هم توسط استاد ماهرویی انجام شده و قلمزنی آن کار استاد سایه است که همه اینها جزو بهترین قلمزنان ایران هستند و رحل را رضا قادران طراحی کرده است و در کاربرد جواهرات هم از احسانعلی تحویلیان و فرهاد بلندیان بهره بردهایم.
جانفزاه خاطرنشان کرد: مدت زمانی که برای تهیه این کار استفاده شده است 18 سال است. چیزی در حدود 80 هزار ساعت. ما در این قرآن مجموعهای از هنرهای ناب را توسط بهترین اساتید میبینیم. خطاطی، تذهیب، نگارگری، قلمزنی، کار جواهر و... در همه اینها سعی کردهایم از هنرهای ایرانی بهره ببریم. این کتاب اکنون در گنجینه اصفهان نگهداری میشود.
وی تأکید کرد: تصحیح آیات قرآنی این کار را آیتالله عظمی حاج محمد صافی و حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین شریفینیا انجام دادهاند و ما هر برگ از قرآن را مینوشتیم، پس از اینکه آنها کار تصحیح را انجام میدادند ادامه کار را انجام میدادیم. ما میخواهیم این قرآن به عنوان نماینده و سفیر فرهنگ و هنر ایران به تمام جهان نشان داده شود. این کار به تأیید استاد فرشچیان نیز رسیده است و ایشان بر این امر تأکید داشتهاند که این یک کار بینظیر در تاریخ معاصر هنر ایرانی است.
جانفزاه ادامه داد: تهیهکنندگی و سرمایهگذاری کامل این کار با من و برادرم بوده است. حدود شش میلیارد تومان از آغاز تاکنون هزینه برداشته است و هدف ما از تهیه این کار اجرای وصیت پدر بود که ایشان از ما خواست قرآن خطی را کتابت کنیم و ما تصمیم گرفتیم برای کتابت این قرآن از بهترینها بهره ببریم تا این کار باقی و جاودانه بماند.
انتهای پیام
نظرات