• یکشنبه / ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95031609302
  • خبرنگار : 71021

چرا گردشگران ترکیه به ایران نمی‌آیند؟

چرا گردشگران ترکیه به ایران نمی‌آیند؟

465 هزار ایرانی در سه ماهه اول سال 2016 به ترکیه سفر کردند و در مقابل فقط یک هزار نفر از گردشگران تُرک به ایران آمده‌اند. به باور انجمن آژانس‌های مسافرتی ترکیه، ایران تا به حال خودش را "درست" در این کشور معرفی نکرده و مردم ترکیه کنجکاوی نسبت به همسایه شرقی‌شان ندارند.

«ارطغرل کارا اوغلو»، عضو هیات اجرایی انجمن آژانس‌های مسافرتی ترکیه و مشاور این انجمن است که به نوعی مهمترین تشکل گردشگری کشور ترکیه به شمار می‌آید و نبض این صنعت با سیاست‌ها و تصمیم‌های آن انجمن تنظیم می‌شود.

او که در ماه گذشته به همراه هیأتی به ریاست وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه به ایران آمده بود، مذاکراتی را با آژانس‌های ایرانی و البته دفتر بازاریابی و تبلیغات معاونت گردشگری داشت تا شاید با تعاملات دو سویه و توازن، شمار گردشگران که سال‌هاست خواست دولت‌های ترکیه و بویژه ایران است، سرانجام محقق شود. او به خبرنگار گردشگری ایسنا گفت که هیات گردشگری ترکیه بحث‌های علمی با ایران داشته است.

همه چیز به دولت ایران بستگی دارد

«کارا اوغلو» با وجود آن‌که عضو تشکل اثرگذاری در صنعت گردشگر ترکیه به شمار می‌آید، اما معتقد است کنترل شرایط کاملا در اختیار آن‌ها نیست و برای تکان خوردن وضعیت بازار گردشگری دو کشور بویژه تغییر در آمار گردشگران تُرک در ایران، این دولت ایران است که باید اقدامات دیگری را انجام دهد.

او تاکید کرد: دولت ایران باید خودش را در ترکیه معرفی کند و هر زمان توانست کشور خود را "درست" به مردم ما معرفی کند، مردم هم برای سفر به ایران تمایل پیدا می‌کنند؛ در آن صورت ما هم می‌توانیم گردشگران را به ایران بیاوریم. بنابراین کنترل این شرایط کامل در اختیار ما نیست و همه‌چیز وابسته به ایران است.

عضو هیات اجرایی انجمن آژانس‌های مسافرتی ترکیه اضافه کرد: ایران باید از نظر فرهنگی و تاریخی خود را به مردم ما معرفی کند و در تبلیغات تلویزیونی و اخبار رسانه‌های ترکیه حضور مثبت و مؤثر داشته باشد تا مردم ما اسم ایران را بشنوند و زمینه‌ای برای کنجکاوی درباره‌ی این کشور پیدا کنند و بخواهند به ایران سفر کنند.

تُرک‌ها برای پرستیژ به ایتالیا می‌روند و برای غذا و تاریخ می‌توانند به ایران بیایند

به گفته‌ی او، گردشگران تُرک در حال حاضر به کشورهای ایتالیا، یونان و کشورهای حوزه بالکان سفر می‌کنند و انتخاب آن‌ها برای رفتن به ایتالیا به خاطر مارک‌ها و برندهای مشهور و مهمتر از آن پرستیژ این کشور است. یونان را هم برای غذا و تفریح انتخاب می‌کنند. یونان برای تُرک‌ها کشور نزدیکی است که ویزا نمی‌خواهد. سفر به بالکان بیشتر به خاطر اشتراکات فرهنگی و ارتباطات خانوادگی و البته اسکی صورت می‌گیرد.

عضو هیات اجرایی انجمن آژانس‌های مسافرتی ترکیه

اما ایران برای تُرک‌ها با چنین سلیقه‌ای چه جذابیتی می‌تواند داشته باشد که «کارا اوغلو» در پاسخ به این سوال گفت: من ایران را زیاد نمی‌شناسم، اما تا جایی که مطلع شدم این کشور آثار تاریخی زیادی دارد که می‌تواند توجه گردشگران هموطنم را جلب کند، علاوه‌بر این تُرک‌ها به فرهنگ غذا توجه ویژه‌ای دارند و ایران با تنوع غذایی که دارد، می‌تواند برای‌شان جالب باشد. فقط باید به آن‌ها معرفی شود.

او درباره‌ی گردشگری مذهبی و سفر گردشگران مسلمان این کشور به ایران هم اظهار کرد: فاکتورهای تشیع و مذهب قطعا می‌تواند گردشگران علاقه‌مند به چنین مسائلی را جذب کند، ولی من اطلاع دقیقی ندارم چطور می‌توان این فاکتورها را معرفی و عرضه کرد. یقینا این زمینه‌ای است که اگر تبلیغ شود، 100 درصد به آن توجه خواهد شد.

«کارا اوغلو» مؤکدا از ایران خواست به نحوه‌ی معرفی خود در ترکیه بیشتر توجه نشان دهد و اضافه کرد: تبلیغات در ترکیه مهمترین اقدامی است که ایران می‌تواند انجام دهد تا این بازار تکانی بخورد و کفه‌ی ترازو به سمت ایران سنگین‌تر شود. معتقدم تبلیغات در ترکیه تنها راهی است که می‌تواند مردم کشورم را متوجه ایران کند.

پیشنهاد دوستانه‌ی تُرک‌ها به ایران

او همچنین با اعتقاد بر این‌که هتل‌های ایران از نظر کیفیت و کمّیت باید ارتقا یابد، گفت: به عنوان شخصی که در این حرفه فعالیت می‌کنم، پبشنهاد دوستانه‌ای می‌دهم که ایران باید کمی بیشتر در صنعت هتلداری تلاش کند.

مشاور انجمن آژانس‌های مسافرتی ترکیه در ادامه درباره‌ی سیاست‌های تشویقی این دولت برای جذب بیشتر گردشگران ایرانی نیز توضیح داد: این پروژه آغاز شده است، ولی این طرحی نیست که به این زودی به نتیحه برسد. الان تقاضا از ایران برای سفر به ترکیه خیلی زیاد و بیش از ظرفیت هوایی است. ما با چالش جدی پرواز مواجه هستیم. این موضوعی است که دولت ایران باید به آن رسیدگی کند تا سیاست‌های تشویقی ما هم به دنبال آن به نتیجه برسد.

«کارا اوغلو» خوش‌بینی زیادی به توسعه‌ی روابط گردشگری ایران و ترکیه دارد، اما در عین حال معتقد است: باید در این راه کمی صبور بود و هماهنگ عمل کرد، اما به طور کل فکر می‌کنم آینده خوبی در در انتظار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۲:۵۰

خودمان کلاه خودمان را قاضي قرار دهيم . يک گردشگر براي چه هدفي به ايران سفر کند ؟؟؟ اقتصادي ؟ برند بودن ؟ کنار دريا ؟؟ محصول خاص ؟؟ پارک ؟؟ سينما ؟؟؟؟؟ تاتر ؟؟؟ کنسرت ؟؟؟ بازار لوکس ؟؟؟ هتل ؟؟؟‌ پذيرايي ؟؟؟ براي ديگر کشورها چه مي ماند ؟؟؟ فقط براي بنزين و گازوييل به ايران بايد سفر کرد ... بازاچه هاي مرزي چيزي براي فروش ندارند و مغازه ها همه تعطيل هستند حتي مرزنشين ها هم از بازارچه ها دوست ندارند جنس بخرند .. در عوض کاروانهاي ايراني براي حمل کالا و خريد و فروش معافيت پاسپورت داغ است

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۱۳

واسه چي بايد بياد ايران؟ اون از وضع جاده‌هاش که يه سرويس بهداشتي درست و حسابي بين جاده‌ها نداره اون از وضع جنگل هاي شمال که شده زباله‌دوني . درياها و سواحل چون هم که فوق العاده کثيف توش همه چيز از پوشک بچه گرفته تا ....و خلاصه همه جور زباله هاي توش پيدا ميشه. مگر یارو خل و ديونه‌اس. وضع بیشتر هتلهامون هم که بدتر که نه قيمت مناسب دارن نه خدمات مناسب

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۰۰:۱۹

بيان ايران چيکار؟؟؟ براي جواب اين سوال که چرا ترک ها به ايران نمي آيند برويد از ايراني هايي سوال کنيد که چرا به ترکيه مي روند آن وقت جواب سوالتان را پيدا ميکنيد.

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۰۹:۰۳

ترکيه توريست بسيار زيادي از ايران داره که عمده آن به شهرهاي استانبول (براي خريد) و آنتاليا و گوش آداسي (براي تفريح و استراحت) ميرن. اما در ايران ما شهرهايي که برند خاصي باشند رو نداريم. زيباترين و متنوع ترين شهر هاي ما در شمال هستند که سرشار از آلودگي بصري و زيست محيطي شده و خود شهرهاي ترکيه به مراتب از نظر طبيعت سرتر هستند. مي مونه شهرهايي مثل يزد، شيراز و اصفهان که بعد تاريخي دارند. اين در حالي يه که خود شهر استانبول ترکيه قدمت تاريخي بسياري داره. ما بايد تلاش کنيم که ويژگي و تعريف هاي خاصي براي شهرهامون داشته باشيم. شهرهاي تاريخي ما بيشترين توريست رو از اروپا دارند اما خب براي يه توريست ترک خيلي ويژگي ندارند. ما اگر صنعت هتلداري و گردشگري مون رو ارتقا بديم شايد بتونيم از اين کشور همسايه توريست جذب کنيم.