• یکشنبه / ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۶:۵۷
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 95021207249
  • خبرنگار : 90003

علی سمیعی در جمع ایسنایی‌ها و استادان ارتباطات تجلیل شد

او 2500 سال عمر دارد! + فیلم

او 2500 سال عمر دارد! + فیلم

همزمان با روز معلم، نکوداشت دکتر «علی سمیعی» با حضور جمعی از استادان، دانشجویان و دانش‌آموختگان علوم ارتباطات در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) برگزار شد.

همزمان با روز معلم، نکوداشت دکتر «علی سمیعی» با حضور جمعی از استادان، دانشجویان و دانش‌آموختگان علوم ارتباطات در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش رسانه ایسنا، آیین نکوداشت استاد فلسفه ارتباطات ایران با جشن تولد 81 سالگی او همزمان بود و دکتر سمیعی در حضور «علی اکبر فرهنگی»، «مهدی کروبی»، «مهدخت بروجردی»، «محمد سلطانی‌فر» و «رها خرازی آذر»، در کنار مدیرعامل و خبرنگاران ایسنا، کیک تولدش را برید و شمع‌ها را فوت کرد.

دکتر «علی سمیعی» جزو اولین اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و از نخستین استادان همکار دکتر معتمدنژاد در دانشکده علوم ارتباطات است؛ «فلسفه سیاسی ارتباطات» جزو کرسی‌های درسی استاد سمیعی برای دانشجویان علوم ارتباطات و روابط بین‌الملل بوده است.

دکتر سمیعی که از پیشگامان علم ارتباطات در ایران است، علاقه زیادی به مکاتب انتقادی به خصوص مکتب فرانکفورت دارد؛ او به واسطه ادامه تحصیل در آلمان، جزو نخبگانی بوده که در جنبش‌های دانشجویی آلمان در سال 1968 حضور داشته و حتی همراه با دانشجویان آلمانی بازداشت شده است. او خاطرات زنده‌ای از این جریان اعتراضی جهانی دارد که این روزها دانشجویان در کتاب‌های تاریخ آن را می‌خوانند.

دکتر سمیعی جزو انگشت‌شمار استادانی است که بر «تحلیل گفتمان» و «تحلیل گفتمان انتقادی» اشراف دارد و تاکید می‌کند: «تحلیل گفتمان انتقادی»، شاخه علمی بین رشته‌ای است که کاربرد زبان و سیاست را بررسی می‌کند و اهالی علوم ارتباطات بهترین افراد برای به‌کارگیری این علم هستند.

دکتر علی سمیعی که متولد دوم اردیبهشت ماه ‪ ۱۳۱۴‬است، پس از اخذ مدرک دکتری در سال ‪ ۱۳۵۵‬به ایران بازگشت و در مدرسه خدمات گردشگری مشغول به تدریس شد. بعدها، دانشگاه علامه از تجمیع این مدرسه و دیگر حوزه‌ها تاسیس شد و استاد تا سال 1382 در این دانشگاه و تا چندی پیش هم‌چنان در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد به تدریس مشغول بود.

نکوداشت مقام استاد دکتر علی سمیعی

آیین تجلیل از دکتر «علی سمیعی»، جمعی از استادان ارتباطات را روز یکشنبه دوازدهم اردیبهشت 1395 به ایسنا کشاند؛ دکتر «علی‌اکبر فرهنگی» مدیر گروه مدیریت رسانه واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد، دکتر «مهدی کروبی» مدیر گروه مدیریت و جهانگردی دانشگاه علامه، دکتر «مهدخت بروجردی» استاد ارتباطات و مدیر روابط عمومی وزارت علوم، دکتر «محمد سلطانی‌فر» مدیر گروه ارتباطات واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر «رها خرازی آذر» مدیر گروه ارتباطات واحد الکترونیک و عضو هیات علمی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد در این مراسم حضور داشتند؛ تا در کنار خبرنگاران ایسنا، تولد استاد را تبریک بگویند.

دکتر سمیعی «گنجی در ویرانه» است

علی‌اکبر فرهنگی اولین سخنران این مراسم بود که دکتر سمیعی را «گنجی در ویرانه» نامید و گفت: در ویرانه‌ای که ما در دانشگاه‌ها درست کردیم، گنج‌هایی است که خیلی کم پیدا می‌شود. افتخار من این بود و هست که دکتر سمیعی را دریافتم، شناختم و از منبع فیاض تفکر و اندیشه ایشان بهره بردم و امیدوارم نسل‌های آینده نیز از آن بهره‌مند شوند.

او ضمن تشکر از عوامل برگزاری مراسم بزرگداشت دکتر علی سمیعی، اظهار کرد: بسیار خوشحالم که این توفیق نصیب من شد تا این روز را ببینم؛ یادم است سال گذشته، زمانی که ایشان برای آخرین بار به عنوان داور در مراسم دفاع یکی از دانشجویان حضور داشت، به آقای سلطانی‌فر گفتم کاش برای ایشان بتوانیم یک مراسم نکوداشت برگزار کنیم که امروز به همت جوانان این مراسم برگزار شد.

فرهنگی با بیان اینکه «پیوند من با دکتر سمیعی به بیش از 30 سال پیش باز می‌گردد»، یادآور شد: دکتر سمیعی در سخت‌ترین شرایط به داد ما رسیدند؛ زمانی که می‌خواستیم دوره دکتری رشته ارتباطات را در دانشگاه آزاد راه‌اندازی کنیم، از میان همه، تنها ایشان همراه ما ماند؛ هیچ وقت تا کنون این موضوع را جایی مطرح نکرده بودم ولی امروز می‌گویم که آن زمان دکتر سمیعی ریسک عظیمی را پذرفت تا در کنار ما باشد؛ چراکه پس از آن او را بایکوت کردند و تمام درس‌هایش را از او گرفتند.

او ادامه داد: من همیشه اعتقاد داشتم که یکی از پایه‌های اصلی رشته علوم ارتباطات درس فلسفه است. در آن زمان تلاش کردیم تا درس فلسفه در دروس دانشگاهی جای دهیم و دکتر سمیعی تنها کسی بود که می‌توانست این درس را تدریس کند. ایشان با یک توانمندی ویژه‌ای این کار را انجام دادند و باقیات‌ صالحاتی که از ایشان به جا مانده است این دانشجویانی است که پس از اتمام دوره دکترا اکثرشان امروز در مقام استادی هستند.

فرهنگی، دکتر سمیعی را از دوستان خانوادگی خود برشمرد و اظهار کرد: دکتر سمیعی شخصیت ویژه‌ای هستند و نظیر ایشان را در محیط‌های آکادمی کم داریم. می‌توان گفت ویلیام جیمز که یک فیلسوف آمریکایی تمام عیار بود و همانند دکتر سمیعی از خودش هیچ کتابی به جای نگذاشت شبیه ایشان است. اما در ایران نمونه‌ای که به نظر من کاملا به دکتر سمیعی شباهت دارد غلامحسین صدیقی است. ایشان نیز به جز چندین صفحه مطلب کتبی از خودش به جای نگذاشت و پس از فوتش به همت دانشجویان او، یادداشت‌های او تحت عنوان «جنبش‌های دینی در تاریخ ایران» منتشر شد.

او متذکر شد: متأسفانه معیارهای ما در ارتقاء افراد بسیار بی‌خود است؛ چرا که فکر می‌کنیم اگر کسی چند مقاله آی‌اس‌آی داشته باشد باسواد و پرفسور است ولی کسی که تأمل و تعقل می‌کند پیشرفتی ندارد.

سمیعی هابرماس ایران است

محمد سلطانی‌فر، استاد ارتباطات و رییس سابق دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها که در مراسم نکوداشت مقام استاد علی سمیعی حضور داشت، در سخنانی کوتاه درباره‌ی شاگردی‌اش توسط این استاد پیشکسوت خاطراتی را تعریف کرد و از او به عنوان هابرماس ایران نام برد. سلطانی‌فر همچنین شعر بلندی را خواند که اعتقاد داشت وصف حال دکتر سمیعی است.

او در بخشی از صحبت‌هایش گفت: من بعد از کلاس‌های دکتر سمیعی شدیدا به هابرماس علاقه‌مند شدم و به جرأت می‌توانم بگویم اگر 50 جمله از این شخصیت حفظ هستم، دلیلش فقط دکتر سمیعی است.

سلطانی‌فر همچنین اظهار کرد: اگر دکتر سمیعی قبول کنند من فرزند ایشان هستم و این باعث افتخار است.

نکوداشت مقام استاد دکتر علی سمیعی

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش خاطرنشان کرد: ما باید یاد بگیریم تا از برخی امکاناتی که در مدت کوتاه در دستمان است، استفاده بهینه کنیم و قدر این امکانات را بدانیم. اکنون ما باید قدر استاد سمیعی را بدانیم و از ایشان نهایت استفاده را بکنیم.

دکتر معتمدنژاد به من گفت به هابرماس بپرداز

در ادامه این مراسم، دکتر علی سمیعی خاطره‌ای از علاقه‌مندی‌اش به فلسفه و نظریه‌های هابرماس بیان کرد و اینکه دکتر معتمدنژاد برای تدریس در این بخش به او توصیه کرده بود.

سمیعی گفت: سال‌ها پیش زمانی که من فلسفه درس می‌دادم، دکتر معتمدنژاد به من می‌گفتند تو که فلسفه درس می‌دهی، به مطالب هابرماس هم بپرداز؛ از آن به بعد بود که من در این حوزه شروع به کار کردم.

این استاد فلسفه سیاسی ارتباطات از فلسفه به‌عنوان جلوه‌گاه تفکر آدمی یاد و در بخشی از صحبت‌هایش با اشاره به فلسفه هابرماس خاطرنشان کرد: این شخصیت در کتاب‌هایش کل سرنوشت علم و فلسفه را در چهار دوره مطرح کرده است. تقسیم‌بندی‌ای که هابرماس در کتابش انجام داده به نظرم واقعا زیبا و فوق‌العاده است و پیشنهاد من این است که نگاهی به کتاب هابرماس بیندازید؛ چراکه خیلی عالی و ارزشمند است.

نکوداشت مقام استاد دکتر علی سمیعی

استاد سمیعی در ادامه‌ی سخنانش بر لزوم یادداشت کردن یافته‌های فکری توسط اساتید تاکید کرد و گفت: به اعتقاد من خط به انسان این امکان را می‌دهد که بتواند اطلاعاتش را خارج از ذهنش هم انبار کند.

در ادامه این مراسم دکتر مهدی کروبی طی سخنانی ضمن سپاس‌گزاری از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به خاطر برگزاری مراسم نکوداشت دکتر علی سمیعی، خاطرنشان کرد: همیشه وقتی با دکتر فرهنگی و سایر دوستان دور هم جمع می‌شویم از حسن‌نیت و کارهای دکتر سمیعی صحبت می‌کنیم. من از سال 1356 افتخار شاگردی دکتر سمیعی را داشتم و از ایشان خیلی آموختم. ما به لحاظ بافت رشته، سفرهای بسیاری با هم داشتیم. دکتر سمیعی همیشه مشوق همه دانشجویان بود و دانشجودوست بود.

وی در ادامه عنوان کرد: اگر اکنون مسیر زندگی‌ام عوض شد به سفارش‌های دکتر سمیعی بود. تا الان هم این افتخار را دارم که شاگرد ایشان هستم. ایشان طی این 50 سال یکسری مطالعاتی انجام دادند که در منزلشان پراکنده است. ان‌شاءالله خداوند سال‌های سال دکتر سمیعی را حفظ کند اما این مجموعه‌ای که دکتر طی این سال‌ها جمع‌آوری کرده‌اند به نظرم اگر هر طور که خودشان صلاح می‌دانند گردآوری شود می‌تواند در جهت منافع ملی استفاده شود؛ چراکه کارهای دکتر سمیعی واقعا حیف است که خدای نکرده بدون استفاده بماند. اکنون هر چه از دکتر بگوییم کم گفته‌ایم. باز هم تاکید می‌کنم که باعث افتخارم است که شاگردی او را دارم؛ ضمن اینکه ما با هم رفیق هم هستیم. دکتر سمیعی واقعا گنجینه‌ای در ویرانه هستند.

کروبی سپس اظهار کرد: اکنون برای دکتر سمیعی آرزوی سلامتی دارم و امیدوارم جشن 180 سالگی دکتر سمیعی را بگیریم. من خیلی به دکتر سمیعی مدیون و بدهکار هستم. دکتر علی‌اکبر فرهنگی هم از جمله اساتیدی هستند که بر گردن من حق دارند. امیدوارم روزی بتوانم زحماتشان را جبران کنم.

علی سمیعی 2500 ساله است

به گزارش ایسنا، دکتر علی‌اکبر فرهنگی در این مراسم خاطره‌ای تعریف کرد.

در این خاطره این‌گونه عنوان شد که در مراسم ترحیم دکتر پرویز ناتل خانلری، سخنران مراسم گفت: روزی یکی از شاگردان دکتر خانلری در پرسید که استاد شما چند سالتان است؟ او پاسخ داد: 2500 سال! وقتی این خاطره پشت تریبون تعریف شد، مجلس واقعا در تحسین منفجر شد؛ به واقع که فردی مانند ایشان تاریخ ایران است. اکنون در اینجا ما باید بگوییم عمر دکتر سمیعی هم حداقل 2500 سال است.

نکوداشت مقام استاد دکتر علی سمیعی

مردمی بودن در ذات استاد سمیعی است

دکتر مهدخت بروجردی که در مراسم نکوداشت استاد پیشکسوت فلسفه سیاسی ارتباطات حاضر شده بود، خاطراتی از دوران دانشجویی‌اش در کلاس‌های استاد سمیعی بیان کرد و گفت: یادم می‌آید اولین روزی که سر کلاس مقطع ارشد رفتم، استاد جمله‌ای را به زبان آلمانی به دانشجویان گفت و در آن جمله ما را جزو همکاران خود مطرح کرد. خیلی جالب بود که روز اول کلاس، استاد ما را همکار خود دانست.

این استاد دانشگاه در ادامه در توصیف شخصیت دکتر سمیعی گفت: سادگی و بدون تشریفات و مردمی بودن در ذات استاد سمیعی است و این مردمی بودن در ذات او برای ما درس است. ایشان همیشه می‌گفتند زیربنای همه‌چیز فلسفه است و همیشه دغدغه ذهنی‌شان این بود که چرا همیشه کارها را بدون اینکه بدانیم فلسفه‌اش چیست انجام می‌دهیم.

بروجردی سپس با اظهار اینکه دکتر سمیعی و دکتر فرهنگی بر گردن همه ما حق دارند، یادآور شد: این جمله از دکتر فرهنگی را همیشه در کلاس‌های درس به دانجشویانم می‌گویم که فرمودند: «مدیر باید خداترس باشد».

ممنون که هنوز هستید

دکتر رها خرازی آذر که در این مراسم نکوداشت حاضر شده بود، با بیان این مطلب که من هنوز شاگرد استاد سمیعی هستم و ما همچنان کلاس درسمان را با ایشان داریم، لحظاتی را به یادآوری خاطراتی از او گذراند.

او اظهار کرد که پس از هشت سال از گرفتن دکتری، هنوز که در مقابل استادش نشسته‌ است همان حس دانشجویی را دارد.

خرازی ادامه داد: هنوز که هنوز است وقتی مقابل استاد عزیز می‌نشینم خودم را دانشجوی کوچکی می‌دانم که به دنبال پرسش از استاد است.

او با اشاره به استراتژی فلسفه دکتر سمیعی و آموخته‌هایی که از او به عنوان استاد داشته است، گفت: به عنوان فردی که در رسانه کار حرفه‌ای می‌کند، آنچه از استاد سمیعی یاد گرفته‌ام استراتژی فلسفه ایشان است. ما در گروه ارتباطات واحد علوم تحقیقات اساتیدی داریم که از آنها کشورداری یاد گرفتیم؛ اساتیدی که تمام تجربیات خود را به شکل تجربی به ما آموختند.

او سپس مطرح کرد: اگر شما یک رها خرازی را می‌بینید که به این جایگاه رسیده است، هر گوشه‌ای از این جایگاه‌ به استراتژی‌های استادانی همچون دکتر سمیعی، دکتر فرهنگی، دکتر سلطانی‌فر و دکتر بروجردی برمی‌گردد.

نکوداشت مقام استاد دکتر علی سمیعی

خرازی در پایان صحبت‌هایش خطاب به استاد خود علی سمیعی گفت: باعث افتخار من است که هنوز کنار استاد سمیعی هستم و ممنونم که هنوز هستید.

تجلیل از 50 استاد برجسته توسط ایسنا

دکتر علی متقیان، مدیرعامل ایسنا هم در مراسم نکوداشت دکتر سمیعی در سخنانی کوتاه ضمن خوش‌آمدگویی به استادان ارتباطات اظهار کرد: خداوند را شاکریم که این توفیق نصیب ما شد که در خبرگزاری دانشجویان ایران شاهد حضور استاد گرامی در مناسبت روز معلم باشیم.

او ابراز امیدواری کرد که برگزاری اینگونه مراسم با هدف تجلیل از پیشکسوتان در سال جاری در ایسنا ادامه‌دار باشد و در ادامه از تدارک این خبرگزاری برای تجلیل از 50 استاد برجسته‌ی دانشگاه خبر داد.

مدیرعامل ایسنا در بخشی از صحبت‌هایش با قدردانی از حضور یکایک مهمانان به ویژه استاد سمیعی در این مراسم، گفت: به خود می‌بالیم که چنین توفیقی را داشتیم که این مراسم را برگزار کنیم.

در بخش پایانی این مراسم، علی متقیان هدایایی را با هدف تجلیل از مقام استاد و به‌عنوان کادو تولد، به استاد علی سمیعی اهدا کرد. همچنین از سایر استادان حاضر در مراسم، با اهدای شاخه گل و عکسی که به یادگار از این مراسم چاپ شده بود، تجلیل شد.

در پایان، دکتر علی‌اکبر فرهنگی به نمایندگی از همه استادان حاضر در مراسم تجلیل از دکتر علی سمیعی، با تشکر از ایسنا برای برگزاری چنین بزرگداشتی، خاطرنشان کرد: چنین بزرگواری‌ که داشتید، نشان‌دهنده دانش‌اندوزی و معرف‌اندوزی شماست؛ خدا قوت!

نکوداشت مقام استاد دکتر علی سمیعی
نکوداشت مقام استاد دکتر علی سمیعی
نکوداشت مقام استاد دکتر علی سمیعی

نکوداشت مقام استاد دکتر علی سمیعی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۲۰:۲۵

سلام ممنون که به ياد اساتيد بزرگي همچون دکترسميعي هستيد چرا که اين عزيزان سرمايه ها و ثروت اين مملکت هستند.

avatar
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۲۲:۳۷

سلام خواستم تشکر کنم از مديرعامل و خبرنگاران ايسنا بابت برگزاري اين مراسم و عرض کنم اين فقط نکوداشت مقام دکتر سميعي نبود بلکه نکوداشت خاطرات دانشجوياني که با استاد کلاس داشتند هم بود. و بنده را برد به حدود20 سال قبل. اميدوارم سال هاي سال سايه استاد بر سر جامعه دانشگاهي ايران مستدام باشه. پاينده و برقرار باشيد استاد سميعي عزيز.